Nieuwsbrief 7-12-2023

Beste mensen,

Hier een overzicht van de bands die dit weekeind in het Bluescafe te zien en te horen zijn.

Vrijdag 8 december BAND OF 69

De Band of ’69 is ontstaan als een ode aan wat algemeen gezien wordt als de meest invloedrijke muziekperiode in de popmuziek: het decennium van ‘65 tot ’75.
Deze ongelofelijk creatieve en explosieve bakermat, waarin onder meer The Beatles, Stones, Led Zeppelin, Doors maar ook The Small Faces, Deep Purple en The Kinks de wereld op hun kop zetten, raakt tot op de dag van vandaag de échte muziekliefhebber diep in het hart en vertegenwoordigt hiermee een kennelijk onuitputtelijke inspiratiebron voor jonge en gearriveerde bands…
Voor de gelouterde muzikanten van de Band of ’69 vormen deze turbulente jaren dan ook de basis en inspiratiebron van hun muzikale ontwikkeling. Muzikaal bloed dat nog steeds onverminderd voort kolkt in de aderen van de bandleden van de groep.
Onze setlist covert een boeiende en sfeervol gespeelde staalkaart van muzikale parels uit de jaren rond de ‘Summer of love’: 1969. Dit staat tijdens onze optredens garant voor nostalgie en veel dansplezier!

Band of ’69 wordt gevormd door:
 
Frank Nendels: leadvocals, harmonica
Joop Haarman: bass
Eddy van de Bunte: keyboard, piano
Kees Luijendijk: guitars
Inigo Grimbergen: drums, vocals

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 9 december MOJO HAND

MOJO HAND is een 4 mans bluesband met het Blues hart op de juiste plaats.
Met een gevarieerd repertoire van eigen composities en bewerkte nummers worden diverse Blues stijlen met veel passie, plezier en vooral “Blues” ten gehore gebracht.
Van ingetogen naar swingend, van Texas, via New Orleans naar Chicago en af en toe met een vleugje Funk. MOJO HAND neemt je mee in hun blues-reis.
Door de uitgebreide instrumentale bezetting (Hammond, piano, bluesharp, gitaar, drums, bas en tweemaal zang) is de sound lekker gevarieerd en ervaar je de The Blues Experience met MOJO HAND.

MOJO HAND stond al met veel succes op vele bluespodia en festivals in heel Nederland.
(oa. Culemborg Blues, Bluesplein Eindhoven, Zilst Blues, Bibber Blues, Ede Blues, Delft Blues, Blues in Wijk, Bogblues, Bock&Blues Almelo, Alkmaar Blues, Bluesroute Helmond …. en veel meer)

MOJO HAND is:
Frank Reemers        zang en gitaar
Joep de Greef        zang, toetsen en bluesharp
Jules van Bussel        bas
Paul Delforterie        drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 10 december MAD LEE

Vervlogen tijden herleven met Mad Lee. De 4 doorgewinterde muzikanten brengen een eerbetoon aan de legendarische muziekhelden die voor deze enthousiaste rockers een goed voorbeeld waren. 

Mad Lee is opgericht half 2018.  Sinds begin 2019 is Mad Lee regelmatig te zien op de Nederlandse poppodia en in de muziekcafe’s door het hele land. Ook is de band regelmatig in Duitsland te vinden en een enkele keer in België (zie tabblad Media voor een overzicht met foto’s) 

De herkenbare Rock- en Blues classics zijn in een wat steviger jasje gestoken en ‘live’ druipt de passie van het podium af.  Eerlijke muziek, zonder poes-pas en met veel energie gebracht in een eigen stijl, een eigen geluid. Een energieke sfeer, nostalgische herkenning en een swingend publiek kenmerkt een optreden van Mad Lee. 

Voorbeelden (in alfabetische volgorde): The Allman Brothers, Albert Collins, Albert King, B.B. King, Eric Clapton, Free, Freddy King, Gary Moore, Peter Green (Fleetwood Mac), The Small Faces, Stevie Ray Vaughan, Thin Lizzy e.v.a. 

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Hoop je te zien in het Bluescafe en groet,

Jan