Nieuwsbrief 13-12-2023

Beste mensen,

Hier weer een overzicht van de bands die komend weekeind op het podium staan.

Vrijdag 15 december SOUR MASH

Sour Mash speelde voor duizenden mensen op festivals en voor volgepakte kroegen door heel het land. De harde kern van de Achterhoekse band is al ruim 15 jaar bij elkaar en dankzij verschillende invloeden van onder meer de Amerikaanse country, blues en rock schreven ze in het laatste decennium veel muziek in hun eigen “country noir” geluid.

Met de dramatiek in de samenzang van de stemmen en het grotendeels rauwe repetoire brengen ze nummers als “Sunday Morning” en “Never Never” op overtuigende wijze aan een breed publiek.

De Zutphense formatie is momenteel hard aan het werk in de studio en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat we binnenkort meer nieuwe muziek van Sour Mash kunnen beluisteren. Met een EP als eerste wapenfeit begin 2024. 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 16 december TROUBLE NO MORE

Trouble No More is een gevestigde naam op de Nederlandse bluespodia. Sinds de oprichting in 1990 trekt de band langs de podia met een energieke live show. Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals. Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast vanuit een strakke groove.

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje.

Ook in een kleine setting komt Trouble No More goed uit de verf met een akoestisch programma. Intiemer, kleiner, zachter, maar met dezelfde drive. Je zit er bovenop. Als je al kunt blijven zitten.

Het 30-jarig jubileum van de band wordt gemarkeerd door de EP ‘Trouble No More’ (2020), een gevarieerd album met vijf zalige nummers. Trouble No More laat zien vernieuwend te zijn en hun eigen geluid te behouden.

Na het studiowerk tourt Trouble No More uiteraard weer langs bekende en onbekende locaties. Trouble No More moet je gezien hebben. 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 17 december JEANETTE RENDERS

Janet Renders is een (pop)rock & Americana singer-songwriter die diepzinnige teksten in een stoer jasje steekt. Ze is geïnspireerd door artiesten als Beth Hart en Anouk. Met haar akoestische gitaar is Janet veelal te vinden op intieme podia, in kroegen, op festivals, maar ook op bruiloften en huisconcerten. Ze brengt een gezellige sfeer met haar covers, waarbij je niet stil kunt blijven. Janet heeft het podium gedeeld als frontvrouw van diverse bands en heeft met hardrockband The First Resort twee singles uitgebracht. Haar debuut EP ‘Just Breathe’ is in 2022 uitgekomen. In haar muziek laat ze op verhalende wijze een krachtige maar tegelijkertijd kwetsbare kant zien, dat ze deelt op intieme wijze.  

Aanvang 1600 uur vrij toegang.

Dat was het weer en zie jullie graag in het bluescafe.

Groet,

Jan