Nieuwsbrief 19-12-2023

Deze komen spelen.

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en uiteraard te horen.

Vrijdag 22 december FREE BIRD

Let’s party!! De Apeldoornse bluesrockband Freebird bestaat uit doorgewinterde muzikanten, die van elk optreden een spectaculair feestje weten te maken. Lol maken met elkaar en met het publiek, daar gaat het om bij elk concert. Even met elkaar een lekkere bubbel creëren, waarin swingende muziek maakt dat de beentjes vanzelf gaan bewegen, dat er een lach op je gezicht komt. Met herkenbare songs uit het verleden, die herinneringen oproepen en waarvan je de teksten soms wel kunt dromen.

De muzikanten kunnen bogen op een lange staat van dienst, de band Freebird zelf is nog een jonkie. De groep ontstond in het voorjaar van 2021. De melodieuze kern vormen de broers Henk en Ben Kanselaar op gitaar, die de afgelopen twintig jaar vele podia in Nederland zagen met hun band Johnny 2. Het solide fundament van Freebird wordt gevormd door drummer Frank Tomassen (Moanin’) en bassist Max Tack (o.m. Wheelchair Willy en Geebros). De band wordt gecompleteerd door frontman en zanger Herman Brinkman. Herman wordt wel eens gekscherend – maar zeer terecht – de Mick Jagger van Gelderland genoemd. Freebird brengt muziek die heerlijke herinneringen oproept en de beentjes in beweging brengt. Een gevarieerd programma, met niet alleen Rolling Stones, maar de band gaat ook van Bowie tot Brood, van Cocker tot Creedence Clearwater Revival; heel wat goud van oud komt voorbij op zo’n swingend concert.

Aanvang 22.00 uur Vrij toegang.

Zaterdag 23 december JOANNE’S WILD AFFAIR

Joanne’s Wild Affair is een bluesrock powerband. Met zijn vijven spelen we nummers van o.a. Beth Hart, Sass Jordan, Jeff Healey en Joe Bonamassa. De vijf leden hebben allemaal hun sporen verdiend in de muziekwereld en doen niets liever dan optreden.

Wij beschikken over 2 uur repertoire en hebben een eigen professionele back-line. Licht en geluid kunnen worden bijgeboekt. Verzoeknummers zijn in overleg ook mogelijk.

Eerder stonden we al vaak op het podium bij sfeervolle festivals (o.a. Bierfestival in Dalfsen, Bluesfestival Deventer, Pearl Village in Dalen) en in dampende kroegen (o.a. Café De Cactus in Hengelo, De Kring in Amsterdam, Jack’s Music Bar in Zwolle).

We zijn perfect op elkaar ingespeeld en zetten live een geweldige show neer. Wat je kunt verwachten? Een strakke ritmesectie, scheurende Hammond sound en virtuoze gitaarsolo’s. En daarvoor op het podium onze frontvrouw Sietske met haar heerlijke bluesy zangstem.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 24 december MARK VAN MOURIK EN BAND

Mark van Mourik & Friends zullen samen de kerst inluiden op kerstavond in het Bluescafe.

Als jonge man speelde Mark gitaar in en rond Apeldoorn.   Opgemerkt door een Internationale Bluesartiest die op tour was in Europa, werd Mark uitgenodigd om te werken als muzikant in de Verenigde Staten.  Dit opende deuren voor een fantastische ervaring, waarbij Mark als sessiemuzikant aan de gang ging en toerde met veel internationale artiesten!

In 1995 ontmoette Mark Roy Roberts, een bluesman uit de Verenigde Staten.  Als fantastische zanger en performer raakte Roy op het juiste moment de juiste snaar.  Toen ze elkaar leerden kennen, jamden Mark en Roy samen in het Bluescafe.  Onder de indruk van het talent van de jongeman, nodigde Roy hem uit om naar de VS te komen om met hem en andere aangesloten artiesten te spelen en op te nemen. Samen toerden ze door de Verenigde Staten en Europa, waar Roy hem vaak voorstelde als zijn geadopteerde zoon. Mark heeft het voorrecht gehad om muziek te spelen met artiesten zoals; Roy Roberts, Taj Mahal, Barbara Weathers, Floyd Miles (met Gregg Allman), Skeeter Brandon, Priscilla Price, Chick Willis, Sandra Hall, D.C. Bellamy, Tom Browne, William Bell, Willy “Big Eyes” Smith, Yahzarah, B.B. King’s AllStar Band, Howard Tate en vele anderen.

Door in de VS te zijn en met zoveel fantastische muzikanten te werken, kwam Mark in aanraking met de wortels van muziekstijlen als Blues, Jazz, R&B, Soul en Funk, die hij in zijn eigen stijl heeft verwerkt. Mark heeft zijn eigen albums opgenomen onder de titels Passages en Dutch Guy Playing the Blues, die over de hele wereld airplay hebben gehad. 

Samen met zijn muzikale  vrienden zal Mark op de plek waar het allemaal begon.  Het Bluescafe in Apeldoorn, vanaf 16:00.

Zorg ervoor dat je hem zelf komt beluisteren, hij speelt “de juiste noot op het juiste moment”.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week en hoop jullie te zien en samen te genieten.

Groet,

Jan