Nieuwsbrief 27-12-2023

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en te horen.

Vrijdag 29 december CASTLE LORDS

De CASTLE LORDS is een 5 mans formatie en spelen blues, rock en soul. Hoewel ze pas in 2013 gezamenlijk muziek maken bestaat de band uit zeer ervaren muzikanten. Er was vanaf het begin een muzikale klik en zijn uitgegroeid tot een geweldige band met afwisselende covers. Ze spelen rustige blues, stevige rock, swingende soul en prachtige ballades. Veel bekende nummers passeren de revue, waar vele golden oldies nieuw leven in wordt geblazen.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 30 december OUT OF THE BLUE

Out of the Blue is een eigentijds powertrio bestaande uit: Tijmen – gitaar en leadzang, Paula – bas en backingvocals en op drums de altijd funky-groovende Edwin.

De band bestaat sinds 2019 en speelt toegankelijke en afwisselend klinkende bluesrock/poprock , met lekkere gitaarsolo’s en vaak tweestemmige zang. Het geluid van de band is samengesmeed tot een aanstekelijk geheel van vertrouwde bluesklanken met een drijvende beat.

De leden van de band hebben jarenlange ervaring: Tijmen en Paula spelen sinds 2011 samen in diverse formaties, o.a. vijf jaar in een bluesrockband en zeven jaar in een classic rockband. Edwin en Paula spelen al sinds hun jeugd samen. Ook al zijn ze maar met z’n drieën, de band staat als een huis. Genoeg energie en ervaring voor een dampende avond muziek!

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 31 december HOFNAR

Hofnar Blues speelt akoestisch blues uit de oude doos en het recent verleden.

3 Mannen uit het midden-oosten (Apeldoorn) bespelen vol overgave hun akoestische en elektrische (bas) gitaren, foot-stompbox, cigarbox, stembanden en slide-instrumenten.

Henk bespeelt de bas.

Henri haalt de meest onmogelijke trillingen uit zijn resonator-gitaar.

Alan speelt sigaar-gitaar uit eigen doos.

En we zingen er ook nog alle drie bij.

Op YouTube zijn we terug te vinden:

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Maandag 1 januari STONEY

Country band Stoney

Op 8 maart 2015 was het eerste optreden van Stoney . In  6 jaar waren er landelijk veel optredens op braderieën o.a. bij Dedemsvaria en diverse  country cafés tot  in Spanje
In Zevenaar opende Stoney het Spikker country festival.
Stoney bestaat uit ; zangeres Annet Jeths, basgitaar Okkes Ursepuny, sologitarist Eddy Koekerits , slaggitarist zanger Leo Logher en voor het Blues Café publiek,  drummer Johan Maes. De ervaren muzikanten hebben een muzikale achtergrond vanuit diverse bandjes en  muziekstromingen van Blues en Country tot Rock. Het uitgebreide repertoire bestaat, naast country, uit nummers van  oa. Rolling Stones, Elvis, Creedance, Maverticks en Smokey ( Chris Norman )

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het voor deze week. En fijne jaarwisseling gewenst.

Groet,

Jan