5-1-2024 Nieuwsbrief

Beste mensen,

Hier het  volledige nieuws

Deze week in het Bluescafe te zien.

Vrijdag 5 januari RALPH DE JONGH EN MAX JOOSTEN

Ralph de Jongh een Bluesman pur sang .

Legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen hij kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur…Dit is Ralph de Jongh….Dit is Emotie.
Deze selfsupported Bluesmuzikant was onder meer twee keer de halve finalist op de International Blues Challenge ( IBC) in Memphis
En maakte sinds 1995  al meer dan 40 albums en producties .
Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” 

– Het Parool
LUST FOR LIFE : LFL’s Tjerk Lammers omschreef De Jongh eerder al als ‘een bluesartiest van absolute wereldklasse’.
“Een van de beste songwriters van Nederland” 

– Music Maker Magazine

Max Joosten is een top bluesharp speler 
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 6 januari SUZI’S CREW

Suzi’s Crew…. 6 doorgewinterde muzikanten bij wie de Blues en Rock & Roll door de aderen stroomt. Het levende bewijs dat leeftijd geen rol speelt. De band speelt een mix van heerlijke Blues en R&R covers. Van Koko Taylor tot Clapton, Stones, Beth Hart, Jimmy Reed en vele anderen.

Suzi’s Crew is een hechte band van muzikanten met de nodige ervaring in de Nederlandse Bluesscene. De band speelt met overtuiging en energie en brengt dat moeiteloos over op het publiek. Rauwe Chicago blues wordt moeiteloos gecombineerd met luchtige Jumpblues en gevoelige ballads waardoor een optreden van Suzi’s Crew altijd afwisselend en spannend is. Het rauwe randje van Kinke’s zang gaat lekker samen met de felle en soms gevoelige mondharp- en gitaarsolo’s ondersteund door een stevige ritmesectie. Zo weet Suzi’s Crew haar publiek snel in een fijne mood te brengen en dat tot het laatste nummer toe. Covers die veelal met een eigen sausje zijn overgoten maar niettemin herkenbaar blijven en daarmee ook een feest van herkenning vormen waarbij het publiek lekker los kan gaan!

Bezetting

Rob Staats                (slide) gitaar/ backing vocals
Marc Keppel             bass
Bart van Zijl               bluesharp / backing vocals
Louis Prummel         lead-gitaar/ backing vocals

Kinke Miedema        lead-zang

Frits Stegen               drums      

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 7 januari ALL THESE YEARS

Vele jaren na uit de band Bootleg te zijn gestapt, voelde Marcel (drums+zang) het in 2019 weer kriebelen. Na een toevallige ontmoeting met voormalig bandlid Mathieu (bas) volgden geplande ontmoetingen met andere (ex-) bandleden Rob (slag gitaar+zang) en Dick en was het zeker. Er ging een nieuwe band komen. Helaas moest Dick afhaken, maar met Tom (solo gitaar+zang) was de bezetting weer compleet, after “All These Years”.

Met een mix van rock, pop, blues en folk uit diverse decennia kunnen we een avondje in de kroeg vullen met covers van onder andere CCR, de Blues Brothers, Black Keys, Paulo Nutini, Steve Miller Band en de Eagles. We zien je dan ook graag binnenkort bij

één van onze optredens.

Aanvang 16,00 uur vrij toegang.

Dat was het weer. Hoop jullie te zien en samen genieten.

Groet,

Jan