Nieuwsbrief 30-11-2023

Beste mensen,

Hier weer een overzicht van de bands die deze week te bewonderen zijn.

Donderdag 30 november DE GEWELDIGE GASTEN 

Op donderdagavond 30 november spelen in het Bluescafe de Geweldige Gasten. Een geroutineerd gezelschap, dat regelmatig een optreden verzorgt met een speciale gast.

De bezetting is: Inigo Grimbergen – slagwerk, Wan Kemper – seaboard, Martin van Delden – bas, Lex Kemper – gitaar.

Deze aflevering is de special guest zangeres Sofie Grimbergen. Jawel, de dochter van. Voor de tweede keer zelfs, in mei was ze er ook al, en dat beviel zo goed dat we het unaniem een herhaling waard vonden! Zij is een jong muzikaal talent met professionele ambities en een gedegen opleiding op Tim Koldenhof Producties. Ze zingt een divers repertoire: er komen nummers langs van o.a. Anouk, Duffy, Neko Case, Sara Bareilles, en John Mayer (het is wel het bluescafe he!).

Aanvang 20:00 uur. Allen welkom, gratis toegang.

Vrijdag 1 december MANDA MARSHAL PROJECT

Amanda Marshall werd op haar 17e ontdekt door gitarist Jeff Healey, die onder de indruk was van haar krachtige stem en haar meenam op tour.

In Nederland scoorde ze in 1995 een hit met de powerballad “Beautiful Goodbye” waarin je word weggeblazen door haar grote stemgeluid en grote bos krullen.

The Amanda Marshall Project is een 8 koppige band die je meeneemt door de mooiste liedjes van deze Canadese powerhouse!

“Deze liedjes moet je voelen,

ze verdienen het om gehoord te worden” .

Saralinda Hiemstra – lead vocals

Mark van Riel – Bass/backing vocals

Peter van Boven- Gitaar/backing vocals

Eddy Lammers – Drums

Hans Karlberg – Toetsen

Linda Schuiling- Backing vocals

Annemiek Vendelmans -Backing vocals

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 2 december LEFT HAND FREDDY

Begin jaren negentig werd Lefthand Freddy & the Aces (nu: LEFTHAND FREDDY) opgericht. Een band die zich snel ontwikkelde en populairder werd. Niet alleen in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen. Zo speelde men op grote festivals in Duitsland (Leverkusener Jazztage), Frankrijk (Nuit de Blues), Hongarije (Sziget) en Engeland (Gloucester Blues Festival en de legendarische ‘100’ club in London). Gitarist/zanger Fred Reining (Lefthand Freddy) is een ‘blues instituut’ in Nederland en ver daar buiten, getuige de vele loftuitingen in de (inter)nationale pers. In 2023 is Lefthand Freddy toegetreden tot de Dutch Blues Hall of Fame.

Het in 2014 verschenen album SOUL STRINGS werd alom geprezen: ”Meesterwerk, een must voor iedere gitarist in Nederland” Het nieuwste album CARRY ON! (2023) is de langverwachte opvolger en wordt eveneens buitengewoon goed ontvangen door pers en publiek.

Pers:

  • Een huzarenstukje van hoge kwaliteit
  • Het resultaat maakt het lange wachten meer dan goed; een ruime 8!
  • Eerlijk en sprankelend album waar het vakmanschap vanaf druipt.
  • Moeiteloos wordt het e.e.a. gelardeerd met country, funk en zelfs een toefje jazz…
  • Supersnelle solo’s en de Hammond… een genot voor het oor!

Bluesmagazine.nl laat zich de volgende superlatieven ontvallen:

  • Weergaloze, live onverslaanbare, band.
  • Wat een spelvreugde: een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek!
  • Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist, entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet.

Het succes van CARRY ON! in 2023 heeft een mooie distributiedeal opgeleverd met Coast to Coast Music, waardoor dit album en de meeste eerder verschenen LF albums vanaf nu overal te beluisteren of te verkrijgen zijn. Op alle bekende streaming diensten als Spotify, YouTube Music en Apple Music of als CD album bij o.a. bol.com en de betere platenzaak.

Berend ‘Boogie B’ Reining – gitaar
Fred’s zoon op gitaar is de spreekwoordelijke appel die niet ver van de bluesboom is gevallen. Met eigen geluid en boogie specialiteit.

Hannes Langkamp – drums
Ex Fox the Fox, MUSKEE en Lefthand Freddy. Hij heeft vanaf juli 2021 de drumstokjes weer overgenomen.

André van der Werf – bas
Speelde als bassist freelance/gastrollen bij een nauwelijks op te noemen reeks van musici en bands: Nou ja, een paar dan: Georgie Fame, Swamp, het Kopspijkers cabaret, Jan Akkerman, Nick Bult, Gina’s Band of Blues e.v.a.

Jan Diertens – Hammond en piano
Speelde o.a. met R&B Ravers, Rude Sister, Mr.Sax & The Giant. Versterkt de band vanaf juli 2021.

Aanvang 22.00 uur entree 10,-

Zondag 3 december THE FLY BLUESBAND

De Nederlandse FLY Bluesband is een regelmatige gast in het Bluescafé van Jan. De band bestaat uit een stel veteranen uit de Gelderse blues scene.
Zondag 3 december starten we om16 uur. Met een nieuwe drummer en uitbreiding op de zang is het de primeur voor deze gewijzigde formatie.
Ons repertoire gaat van dampende blues(rock) tot meeslepende ballads, het komt allemaal voorbij.
De mix van de strakke basis van de rhythm-twins Klaas van der Veer (bas) en Albert Derksen (drums), de ondersteunende tapijten van keyboardspeler Hans-Heinrich Glockner, de vlammende gitaarsolo’s van Tom Pegels en de perfecte chemie tussen de zanger(s) Vincent Roerdink/George Meurders en Lucia Bokken maakt de band tot een must see- and hear.
We zijn trots op onze band, die vrijwel altijd de classificatie krijgt ‘de beste bluesband die we tot nu toe hier hebben gezien’.

Voor meer informatie over FLY kan je ook terecht op de facebookpagina van de band 
https://nl-nl.facebook.com/flybluesband/
of webpagina
www.flybluesband.nl 

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer en kom kijken en luisteren want dit wordt een geweldige week.

Groet,

Jan