Nieuwsbrief 21-11-2023

Beste muziekliefhebber,

Hier weer een overzicht van de bands die deze week komen spelen.

Vrijdag 24 november CASTLE LORDS

De Castle Lords zijn een samensmelting met jaren van ervaren muzikanten die met hun roots uit de Blues komen.
Nadat elk bandlid door de jaren heen in diverse succesvolle formaties hebben gespeeld, heeft deze solide band al weer jaren daverend succes in deze samenstelling.

De muziek die gespeeld wordt komen uit verschillende decennia, zoals de sixties, seventies en eighties.

Van Rock, Soul, Ballads, evergreens Rock and Roll en ook de Blues wordt nog steeds niet geschuwd.

Thijs     —-    Vocal
Berry    —-    Key’s
Elbert   —-    Drums
Menno —-    Bass
Paul      —-    Guitar / Back- vocal

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 25 november BUDDY AND FRIENDS

Buddy Friends speelt Rock and Roll-, Soul en Bluesnummers uit de jaren ’60 tot heden, omgebouwd tot herkenbare swingende songs, die met een rocksausje zijn overgoten. Opzwepende covers van o.a. Eric Clapton, Brian Ferry, Roger Daltrey, The Jam, Lynyrd Skynyerd, Dr. Feelgood, StrayCats maar ook van The Rolling Stones en Beatles enz.

De bandleden hebben in diverse bekende Nederlandse Bands gespeeld: zoals, Shocking Blue (Venus) en Rudy Bennett (The Motions).

Buddy Friends hebben door de jaren heen niet ingeboet aan energie en hebben veel bühne- en studioervaring.

De band bestaat uit:

Rinus Ouwehand: zang en bluesharp

Martin Krasenberg: zang en Sologitaar

Reggy Keuter: zang en basgitaar

Tom Wierenga: slagwerk

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 26 november TURM OIL

Vier enthousiaste muzikanten uit het midden van het land brengen de klanken van Americana en Roots uit de US naar Nederland.

De relatief jonge band Turmoil (letterlijk vertaald naar ‘onrust’) is ontstaan in een tijd van onrust in de wereld: kroegen dicht, shows gecanceld en iedereen verplicht thuis. Samen de studio in en muziek maken zat er even niet in. Toen iemand met het idee kwam om vanuit huis een aantal cover songs op te nemen werd daar enthousiast op gereageerd, met een serie social distancing videos als resultaat.

Dat smaakte naar meer: niet veel later begonnen de ideeën voor eigen muziek te ontstaan. Nadat er eindelijk weer gerepeteerd en kleinschalig opgetreden mocht worden, wisten de jongens van Turmoil het zeker: ‘Hiermee moeten we verder!’

Begin 2022 bracht Turmoil haar eerste EP “Volume 1” uit die op Spotify te beluisteren is. Voor eind 2023 staat “Volume 2” op het programma. Turmoil is in 2023 winnaar van de Betuwse popcompetitie “Parel van de Betuwe” geworden en hebben hiermee een podiumplaats veroverd op Appelpop in Tiel.

Turmoil is ondertussen regelmatig op Nederlandse podia te vinden. Met een set variërend tussen Folk songs en energieke Rock N’ Roll zijn ze klaar om een onvergetelijke avond te bezorgen!

Line-Up:
Bart de Waal – Zang, Gitaar
Jasper Schürgers – Gitaar, Zang
Thijs van der Poel – Drums, Zang
Arno Keet – Bass

Aanvang 16.00 uur vrij toegang

Dat was het voor deze week en zie jullie hoop ik.

Groet,

Jan