nieuwsbrief 15-11-2023

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en te horen.

Vrijdag 17 november GROOVE TAKERS

De band The Groovetakers is eind 2013 opgericht door vier veteranen uit het bluescircuit. Zij staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ‘n roll en meeslepende slow blues.

In het recente verleden waren de mannen van The Groovetakers regelmatig te vinden in de betere muziekcafés en fungeerden zij als veel gevraagde gangmakers op bluesfestivals, de grotere podia en als voorprogramma van de grotere internationale acts.
Zo hebben o.a. Alan Price, Pat Travers, Monti Amundson, Buddy Whittington, Ian Siegal en Joe Bonamassa van hun diensten gebruik gemaakt.

The Groovetakers zijn:
Ber ‘Duke Berry’ van Zanen – gitaar en zang
Menko Paul – zang
Ed Bothoff – basgitaar en zang
Stefan Erents – drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 18 november GARY AND THE GUNS

Ontmoet Gary & the Guns” – een tijdloze, doorgewinterde bluesband die al sinds 1985 de podia bestormt. Deze gepassioneerde muzikanten hebben stuk voor stuk hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend.

Met John Lee Hooker, de grondlegger van de boogie, als belangrijke inspiratiebron, weet “Gary & the Guns” oude bluesnummers in een nieuw jasje te steken. Maar dat is niet alles – het merendeel van hun repertoire bestaat uit eigen werk, waarmee ze een unieke en herkenbare sound creëren.

De band draait om de charismatische singer/songwriter Gary, een gedreven gitarist die moeiteloos harten sneller laat kloppen met zijn virtuoze spel. De ijzersterke drums van John en de krachtige baslijnen van Bart vormen het fundament van hun muziek, wat resulteert in een geluid dat staat als een huis.

Wat “Gary & the Guns” echt onderscheidt, is het ongeëvenaarde enthousiasme en de oprechte passie die ze uitstralen tijdens hun optredens. Ze weten het publiek te raken met een authentieke energie, die voelbaar is in elke noot die ze spelen

Of je nu een liefhebber bent van rauwe bluesmuziek of gewoon wilt genieten van een avond vol oprechte, meeslepende muziek, “Gary & the Guns” biedt een ervaring die je niet wilt missen. Bereid je voor op een rit vol soul, groove en de tijdloze klanken van de blues, rock, Rhythm & Blues, boogie, Rock & Roll, Rockabilly, Bluesrock 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 19 november JAYVEE BAND

Jos Veldhuizen.
Zijn leven draait om rock en blues. Al ruim vijftig jaar is Jos Veldhuizen leadzanger van bands waarvan enkele landelijk aan de weg hebben getimmerd.
De Apeldoorner, begonnen als 15-jarige met de formatie Maddoxs (1965-1975), TeaSer (met Adje van de Berg , 1975-1979), Flavium (1979 -1993 en 2001 -2014), Free and Easy (1994-1999) The Blues Shop (2001-2008), The Salty Dog (2014-2017) JayVeeBand (2010-nu), en inmiddels 69 jaar, zit nog vol ambities. 

Als heel jong langharig broekie uit Apeldoorn-Zuid begon Jos Veldhuizen met zingen. Met de formatie Maddoxs was hij veel te zien en te horen op toenmalige podia als Waterloo Station, Vogelnest, Buurthuis Maasstraat en Eureka. Ook veel in JugendHeims en danszalen in Duitsland gespeeld.

Kort na zijn aantreden in Flavium scoorde de band in 1979 een grote hit met “Nobody knows you when you’re down and out”. Jos zou voor drie maanden invallen maar bleef tot 1993. Voor Flavium had hij in de landelijk bekende rockband Teaser gezeten en na Flavium de eigen jaren negentig-band Free and Easy opgericht. Na de eeuwwisseling werd door Flavium-leden de nieuwe formatie Blueshop van de grond getild. Met behalve Jos Veldhuizen als leadzanger de opvallende komst van toetsenist Eddy van de Bunte. Ook volgde voor Veldhuizen een tweede periode Flavium, nadat de combinatie met Flavium/Brainbox (met Kaz Lux en Rudy de Queljoe) was geëindigd. 

“Nee, natuurlijk had ik als vijftienjarige echt niet het idee dat ik zo lang op het podium zou staan. Maar het is verslavend. Bovendien: “Een muzikant wordt door de jaren heen steeds beter”. Ik had nog wat nummers liggen waarvan ik dacht daar ga ik wat mee doen. Met wat oude en nieuwe muziek vrienden gingen we aan de slag en al gauw werd de JayVeeBand een feit. De JayVeeBand, heerlijk om mee te spelen.

Aanvang 16.00uur vrij toegang.

Dat was het weer. Hoop jullie te zien en groeten,

Jan