3-7-2024 Nieuwsbrief

Beste mensen,

Deze week te zien in het Bluescafe.

Vrijdag 5 juli CUBA SOCIAL CLUB

Vrijdag komt de Cuba Social Club weer eens geweldig latinoptreden bezorgen in Het Bluescafé. In 2022 en 2023 mochten we al een paar keer een heerlijk feest bouwen met dansende en zingende mensen, dus het is wel weer eens tijd voor meer!
De Cuba Social Club heeft een metamorfose ondergaan om de prachtige traditionele Cubaanse muziekstijlen nu met nóg meer passie en swing te kunnen vertolken. De kern van de band, Dirk van Boven en zijn vrouw Virginia Peraza, hebben nieuwe muzikale energie toegevoegd door een Spaanse zangeres, een Finse fluitiste en een gitarist en percussionist (gewoon uit de buurt) aan de band toe te voegen. Dit zijn niet de eerste de beste muzikanten, het zijn stuk voor stuk top-instrumentalisten met veel podiumervaring en grote culturele bagage. De zangeres, Martha, zal behalve haar gouden stemgeluid hier en daar ook haar viool laten klinken. Virginia speelt handpercussie en zingt met haar Cubaanse achtergrond altijd de juiste toon natuurlijk. De onberispelijke dwarsfluitsolo’s van Inari passen geweldig in de rijke Cubaanse traditie. De gitarist Harald Koll, een tovenaar op werkelijk álles met snaren, vond snel zijn draai in onze swingende Son Cubanos, boléros, mambo’s en cha cha’s. De handige en zeer ervaren percussionist René Olthof vormt samen met mijn contrabas de strakke, ritmische basis van de Cuba Social Club. Het is een trein die voor niemand stopt als ie eenmaal gaat! We zijn allemaal erg trots dat Oscar, een authentieke, Cubaanse sonéro, met ons meedoet om het helemaal af te maken. We zijn er van overtuigd dat we de komende tijd onze muzikale ambities met de Cuba Social Club kunnen waarmaken met deze geweldige band.
Ons optreden wordt omlijst door DJ Roberton, die de fijne latinklanken in de pauzes gewoon door laat klinken. Geen moment rust is gegarandeerd, dus kom dansen en zingen, mis het niet vrijdagavond!

Aanvang 22.00uur vrij toegang.

Zaterdag 6 juli ON THE BLUE SITE Onder voorbehoud ivm Nederland/Turkije.

On The Blue Side is een Deventer Blues – Rockband. De band bestaat uit Mischa Sorel (drums), EddyBas-B(bas), Karel Reuter (gitaar) en Jenny Penny (zang). Deze doorgewinterde muzikanten hebben hun hart verpand aan de Bluesrock. De strakke ritme sectie van Eddy en Mischa  en de melodieuze gitaarsolo’s van Karel geven de warme lage stem van Jenny de ruimte om bijzondere uitvoeringen van bluesnummers te vertolken van onder andere Rory Gallagher, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore, Henrik Freischlader, Thin Lizzy, King Fish, Walter Trout enz.

Jenny, beter bekend als Jenny Penny, ademt blues! Met haar lage warme blues stem trekt ze haar publiek mee naar de blue side! Ze is een graag geziene gast bij diverse jamsessies o.a. in De Hip in Deventer. Daarnaast is ze een veel gevraagde zangeres in diverse gelegenheidsformaties in Deventer en omgeving . Voordat ze bij On The Blue Sidekwam heeft ze in verschillende Rock Coverbands gezongen, waaronder de succesvolle band Piece of Rock. Zij en Eddy werken al jaren samen.

De bassist van On The Blue Side is Eddy. Hij bepaalt de groove van de band. Zijn muzikale roots liggen bij Lady Lake, een bekende Nederlandse band die furore maakte eind jaren zeventig. Hij heeft met deze formatie gespeeld in Paradiso en Vredenburg en met o.a. Earth & Fire, Kayak en Solution.

Mischa weet met zijn strakke drumpartijen de band in het gareel te houden. Hij speelt vanaf zijn 15e jaar in bandjes. Zijn muzikale roots liggen in de rock. Samen met Karel heeft hij in diverse formaties gespeeld waaronder The Approach die eigen funk/rock nummers ten gehore bracht in Apeldoorn en omgeving. 

De gitarist van On The Blue Side is Karel. Met zijn melodieuze gitaarsolo’s en zijn eigen sound vult hij de zangpartijen van Jenny goed aan. Hij speelt vanaf zijn 12e gitaar en is geïnspireerd door Eric Clapton, Joe Bonamassa en Gary Moore. Hij heeft eigen muziek gemaakt met The Approach en in diverse coverbandjes gespeeld.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 7 juli STONEY

Op 8 maart 2015 was het eerste optreden van Stoney. In 6 jaar waren er landelijk veel optredens op braderieën o.a. bij Dedemsvaria en diverse country cafés tot in Spanje. In Zevenaar opende STONEY het Spikker country festival.
Na een periode door COVID kunnen de bandleden van Countryband STONEY er nu weer lekker tegen aan. Zondagmiddag 15 mei speelden staan zij voor het eerst op het podium van Het Bluescafe Apeldoorn. Het was een enorm succes. De band heeft er ontzettend veel zin in en hopen dat u komt luisteren en natuurlijk wellicht een (line) dansje(s) doen.

STONEY bestaat uit 5 bandleden: zangeres Annet Jeths , bas Okkes Ursepuny, solo Eddy Koekerits , slag en zang Leo Logher en drummer Johan Maes. De ervaren muzikanten hebben een muzikale achtergrond vanuit diverse bandjes en muziekstromingen van Blues en Country, tot Rock. Het uitgebreide repertoire bestaat, uit nummers van o.a. Rolling Stones, Elvis, Creedance, Mavericks en Smokey ( Chris Norman ) Het sprankelend repertoire bestaande uit allround songs, meezingers en heerlijke line dance nummers wordt door een breed publiek zeer gewaardeerd.

Aanvang 16.00uur vrij toegang.

Graag tot ziens in het Bluescafe. Hoop het nog een aantal jaren vol te houden en zonder jullie kan dat niet he?

Groeten,

Jan