Nieuwsbrief 6-5-2024

Hallo beste mensen,

Hier een overzicht van de bands die komend weekeinde komen spelen.

Donderdag 9 mei FLEUR DU MAL

Een geweldige Italiaanse band die een tour doen en dus ook in het Bluescafe komen spelen.

Heb de biografie ontvangen in het Engels dus hoop dat het voldoende is.

FLEURS DU MAL play a mix of blues, rock, swing, funk, rythmin’&blues, with lyrics in english, italian and spanish. Introduce alive the songs from the CD “Gumbo”, an album dedicated to the Blues, recorded with the extraordinary participation of the famous american bluesman Andy J. Forest. This year 2024 FLEURS DU MAL celebrate 40th Anniversary , that’s why the Tour is called 40th Anniversary Tour.

FLEURS DU MAL are:

Stefano ‘Iguana’- Voice, Guitar, Slide

Graziella Olivieri-Tenor Sax

Roberto Cruciani-Basso, backvocal

Clemente Verdicchio-Alto Sax

Gabriel Greco-Drums

Aanvang 20.30 uur

Vrij toegang.

Vrijdag 10 mei CARY AND THE GUNS

Een tijdloze, doorgewinterde bluesband die al sinds 1985 de podia bestormt. Deze gepassioneerde muzikanten hebben stuk voor stuk hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend.

Met John Lee Hooker, de grondlegger van de boogie, als belangrijke inspiratiebron, weet “Gary & the Guns” oude bluesnummers in een nieuw jasje te steken. Maar dat is niet alles – het merendeel van hun repertoire bestaat uit eigen werk, waarmee ze een unieke en herkenbare sound creëren. De band draait om de charismatische singer/songwriter Gary, een gedreven gitarist die moeiteloos harten sneller laat kloppen met zijn virtuoze spel.

Wat “Gary & the Guns” echt onderscheidt, is het ongeëvenaarde enthousiasme en de oprechte passie die ze uitstralen tijdens hun optredens. Ze weten het publiek te raken met een authentieke energie, die voelbaar is in elke noot die ze spelen.

Aanvang 22.00uur vrij toegang.

Zaterdag 11 mei ELECTRIC VOODOOLAND

ELECTRIC VOODOOLAND – Jimi Hendrix Tribute


Het trio rond Mikel Bluni (g/v), Joachim Burger (b) en Klaus Rothenstein (dr) is een hartstochtelijk eerbetoon aan Jimi Hendrix en staat muzikaal volledig in het teken van het werk van de “grootste gitarist aller tijden”.

Inmiddels kan de band terugkijken op bijna 100 optredens en neemt het publiek op perfecte wijze mee terug naar het flower power tijdperk van de Golden Sixties! Hun authentieke versies van alle hits van de Jimi Hendrix Experience/Band of Gypsys doen denken aan de psychedelische festivals in Monterey, Woodstock en Fehmarn’70.
Mikel Bluni weet de nummers te verrijken met kleine insider-anekdotes en zo de artiest Jimi Hendrix persoonlijk dichter bij het publiek te brengen.

In 2021 kwam de bijpassende langspeler (Vinyl en CD) “Jimi’s Legacy” uit.

DE MUZIKANTEN
Mikel Bluni (componist voor o.a. de Olympische Spelen) geldt als een van Duitslands experts op het gebied van Jimi Hendrix, op en naast de gitaar.
Joachim Burger speeld ook met de Craving Hands, de mees bekende Tom Petty Tribute in Noordrijn-Westfalen.
Klaus Rothenstein (inclusief BDL) is al meer dan 40 jaar een lokale ster in de genres rock, southern en blues rock.

Alle drie de muzikanten hebben een uitgebreide, professionele muzikale expertise.

PERS EN ONLINE STEMMEN
“Klinkt net als Jimi Hendrix” – RP-Online

“Mikel Bluni, Joachim Burger en Klaus Rothenstein hebben de muziek van Jimi Hendrix geïnternaliseerd en vervolgens verwerkt en hun eigen ideeën toegevoegd om er een boeiend live optreden van te maken. Petje af!” – Rocktimes Magazine

“Ik heb het gevoel dat ik teruggestraald ben naar die hippiedagen. Leeft meneer Hendrix nog? Het gevoel klopt – de stem is verwarrend vergelijkbaar, maar veel sonoreer en technisch volwassener. Electric Voodooland is een hartstochtelijk eerbetoon aan Jimi Hendrix…” – Wochen Magazin Moers

“Jimi Hendrix is nog lang niet dood – hij is al gereïncarneerd in Electric Voodooland.” – Michael G.

“Grote lof – zeer authentiek geluid! Dit is levendige rockmuziek op zijn best…” – Sandra B.

“Klas! Zowel de klanken als de zang – deze band grooved! Complimenten!” – Stefan E.

„You really channel the energy and sounds! Fantastic tribute!“ – Abraham J. (USA)

Aanvang 22.00 uur Vrij toegang.

Zondag 12 mei REBEL

De slogan a “classic rock story” vat eigenlijk al helemaal samen wat rebel op het podium brengt, ongeveer 3 uur aan muziek, vrijwel uitsluitend uit het vorige millennium. Naast de bekende klassiekers die te verwachten zijn worden ook een aantal wat minder voor de hand liggende nummers gespeeld.

Qua genre is het vooral rockmuziek maar wel in veel varianten en stijlen, soms stevig maar altijd melodieus en met volledige overgave gespeeld. Rebel speelt bluesrock (cream, stevie ray vaughan), melodieuze hardrock (thin lizzy, led zeppelin), symfonische rock (pink floyd, deep purple), eighties rock/alternatief (billy idol, the cure), grunge (pearl jam, queens of the stone age) maar ook van de pioniers zoals de beatles en stones.

Rebel heeft per lid 25-50 jaar bandervaring, deels in hobbybands en deels in (semi-) professionele bands op het podium en in de studio.

Rebel is in 2019 opgericht door bert kompier en jeroen boers, begin 2020 was de harde kern met aldo swager en ben bruschke compleet. tussen alle lockdowns en bezettingswisselingen door heeft rebel met enkele zangers en een toetseniste toch een aantal optredens gedaan.

Bert kompier – drums

Jeroen boers – gitaar/zang

Aldo swager – gitaar/zang

Ben bruschke – basgitaar

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Hoop jullie weer te zien in het Bluescafe en samen genieten uiteraard.

Groet,

Jan