Nieuwsbrief 30-4-2024

Beste mensen,

Hier een overzicht van de bands die as weekeind in het Bluescafe optreden.

Vrijdag 3 mei BLUZIN 58

Bluzin’58 is een 6-koppige bluesband uit het oosten van het land bestaande uit muzikale routiniers.

Bluzin’58 als band bestaat al een aantal jaren en is geformeerd rond bluesharp speler Fred Reefman en sologitarist Ferry Rikhof. Na een aantal wisselingen in de band bestaat deze in de huidige samenstelling sinds oktober 2021.

Zangeres Marlies Deijk geeft met haar krachtige en authentieke stemgeluid een herkenbare sound aan de band en wordt daarbij ondersteunt door een strakke op elkaar ingespeelde ritme-sectie.

Bluizin’58 speelt covers van blueshelden uit het verleden tot het heden en geeft daar haar eigen interpretatie aan. Diverse blues-stijlen komen tijdens de optredens aanbod zodat een afwisselend en gevarieerd programma ontstaat.

De huidige samenstelling:

Zangeres: Marlies Deijk;

Bluesharp: Fred Reefman;

Solo-gitaar: Ferry Rikhof;

Slaggitaar: Jaap van der Heiden;

Bas: Hans Rouwenhorst

Drums: Theo Michorius

Aanvang 22.00 vrij toegang.

Zaterdag 4 mei RELOUD

Reload is een 5-koppige pop/rock coverband uit Tilburg. Met veel enthousiasme spelen zij een gevarieerd aanbod van strakke rockcovers, bekende meezingers en andere toegankelijke songs. Het repertoire loopt uiteen van K’s Choice tot Anouk en van Fleetwood Mac tot Kings of Leon. Ook laten ze horen hoe het is als nummers een eigen “Reload-sausje” krijgen… Het publiek zal na een optreden van Reload weer totaal opgeladen zijn!

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 5 mei THE CAVERNS

Rhythm en Blues-band The Caverns bestaat al meer dan 50 jaar (!). In 1963 kwamen vijf schoolvrienden op het idee een bandje op te richten.

Dit was het begin van deze Utrechtse band die ook bekendheid kreeg in o.a. Duitsland, België. De band trad op met artiesten als; Shocking Blue (van Venus), Q 65 en Dave Berry en nog veel meer artiesten met grote naam.

De band was ook regelmatig te zien in het circus van Toni Boltini waar onder andere Rob de Nijs en Johny Lion optraden.

Omdat de band uit Utrecht komt is er in de begin periode heel veel gespeeld in deze legendarische kelders aan de Utrecht grachten. De naam Caverns paste in het geheel van het plaatje in die tijd.

En er waren toen echt heel veel kelders in de Utrecht binnenstad waar overal muziek gemaakt mocht worden (zonder dB limits). Ook de in die tijd beroemde CAVERN Club in Liverpool, waar de Beatles ooit ontdekt werden werkte ook op de inspirerend van de vijf schoolvrienden en zo kreeg de naam een betekenis. Vanaf toen waren het ”the Caverns” tot op dag van vandaag.

En dan nog even iets over ons repertoire, dat is veelomvattend ; Met o.a. muziek van Peter Green, John Mayall, de mooiste muziek Fleetwood Mac, Van Morrison, Spencer Davis Group, The Rolling Stones, Vince Taylor en nog heel veel meer.

Er is nog heel veel meer te vertellen over onze band dat doen we graag als je er naar vraagt.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer en hopelijk tot in het Bluescafe om samen te genieten.

Groet,

Jan