Nieuwsbrief 22-4-2024

Beste mensen,

Hier alweer een overzicht van de bands die ons komend weekeinde komen plezieren in het bluescafe.

Donderdag 25 april DE GEWELDIGE GASTEN

Op donderdagavond 25 april spelen in het Bluescafe de Geweldige Gasten. Een geroutineerd gezelschap, dat maandelijks een optreden verzorgt met een speciale gast. De geweldige gast van deze aflevering (nr 12) is Léon van der Weiden, een blues/rock zanger uit Ugchelen. Voor de tweede keer zelfs, in oktober was hij er ook, en dat beviel zo goed dat we het unaniem een herhaling waard vonden. Hij heeft zijn muzikale sporen ruim verdiend, en we zien er weer naar uit!

Er komen nummers langs van o.a. Neil Young, Fleetwood Mac, Santana en Creedence.

De bezetting is: Inigo Grimbergen – slagwerk, Wan Kemper – keyboards, Martin van Delden – bas, Lex Kemper – gitaar.

Aanvang 20.00 uur vrij toegang.

Vrijdag 26 april Prinsennacht MADLEE

Toen Mad Lee half 2018 werd opgericht is gezocht naar een formule waar ieder bandlid zijn energie en muzikale voorkeur in kwijt kan. 

Tijdens een brainstormsessie is het idee ontstaan een repertoire te maken waarin aan de muzikale helden van dit viertal een ode wordt gebracht middels een medley ( = Mad Lee). Ieder lid van de band heeft nummers aangedragen van zijn favorieten. Na een democratische stemronde is een lijst ontstaan met een aantal hele grote namen uit het Blues en Rock genre.

Door deze werkwijze zou je kunnen zeggen dat Mad Lee een Blues en Rock Tribute Band is die een eigentijdse ode brengt aan de veelal overleden pioniers van deze alom geliefde muziekstijl.

Bij de uitwerking is lang niet alles in een Medley-vorm gegoten, maar daar zijn weer andere ideeën voor in de plaats gekomen. Laat je verrassen! 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 27 april Koningsdag THE OLD BONES

De Old Bones bestaat inmiddels 5 jaar. De naam is inmiddels gewijzigd van Old Bones Blues Band naar The Old Bones. Dat houd dus ook in niet alleen Blues, maar ook bluesrock, Soul en funky nummers.

Deze band bestaat uit zes ervaren musici met een hoge ambitie. Sinds hun eerste try-out in februari 2018 hebben ze hard gewerkt om één van de betere bluesbands van Nederland te worden. Ze zijn goed op weg.
Het repertoire bestaat eigen nummers, en covers van blues grootheden als Buddy Guy, Eric Clapton,, Joe Bonamassa, Beth Hart, B.B. King, Coco Montoya, King of the World, Sweet de Buster, en zo kunnen we er nog wel een paar noemen die voorkomen in hun repertoire .

COR BRUINSMA – GITAAR / LEADZANG
Is de leadgitarist en tevens zanger en tevens Bandleider van het eerste uur. De oplettende luisteraar herkent Cor want hij verzorgde al veel optredens in het hele land met verschillende bands, waaronder Chataqua en Direct Inject. Cor starte op zijn 11e jaar met gitaar spelen. Niet zo gek dat hij inmiddels ook een groot gitaar en versterker bezitter is. Tevens is hij Gitaardocent op scholen en in zijn eigen lespraktijk.

FRIED HOLDKAMP – BASGITAAR
Speelt bas sinds zijn 15e Speelde in diverse top 40 bands o.a. in de band Fexibel. Sinds 5 jaar heeft hij de Bluesrock in zijn hart gesloten. Ook speelde hij in de Utrechtse band Ramshaclkle en de Mordants uit Blokker. Nu is hij op pad met de Old Bones met ambitie om de podia te gaan veroveren.

Jan Herbert – HAMMOND/PIANO/ KEYS
Jan maak muziek vanaf zijn prille jeugd . En heeft jaren lang bij muziekhandel `Staffhorst in Utrecht gewerkt. En gaf ook demo’s voor Yamaha Keybords en Orgels. Speelt verder in verschillende bands. En sinds kort heeft hij zich bij de The Old Bones gevoegd.

NILS GROENER – DRUMS
Nils is de Benjamin van de band. En speelt al jaren in verschillende bands. En versterkt sinds 2023 de OLD BONES met zijn strakke ritme en grooves. Tevens is NILS Drumdocent aan de de Apeldoornse Popschool. Daar brengt hij allerlei muziek stijlen bij elkaar. Van Jazz en van blues naar pop.

CAROLINE BOSCHMAN – BACKING / ZANG
Zang met de paplepel ingegoten Of het nu klassiek, rock, blues, soul of pop is……In alle muziekstijlen zit blues, het wordt alleen telkens anders verwoord. Naast backing vocals zingt Caroline ook een aantal lead Vocals.

SONJA KONINGA – BACKING / ZANG
Never too old for ‘The Blues’ Sonja Koninga, ook bekend als zangeres Sunny, verzorgt één van de stemmen van de backing vocals van onze band. Naast backing vocals zingt Sonja ook een aantal lead Vocals. Sonja speelde vroeger met Cor in de Allround band Direct Inject.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 28 april THE MARBLE TONES

De MarbleTones zijn dé fifties swing bluesband die je gezien moet hebben. Zanger-bassist Anne-Maarten van Heuvelen, mondharmonica virtuoos Ben Bouman, buizenversterkerdokter en gitarist Arie-Jan Folkerts zetten samen een spetterende blues show neer.  Op drums speelt dit keer special guest Bjorn van der Boom mee. 

De band werd opgericht in 2000 en ze speelden de afgelopen twee decennia met veel succes in binnen- en buitenland van Finland en Engeland tot aan San Francisco. Ze maakten drie albums en speelden in Nederland op de meeste blues podia. In 2018 gooiden ze hoge ogen bij de Dutch Blues Award.

Pak je kans en ga kijken hoe ze eigen nummers en klassiekers uit de 50’s swingend neerzetten.

www.marbletones.com

Website: 

 www.marbletones.com 

Youtube: 

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week en hoop jullie weer te zien in het Bluescafe.

Groet,

Jan