14-5-2024 nieuwsbrief Bluescafe

Hoi Bluesgangers,

Deze week in het Bluescafe te bewonderen.

Donderdag 16 mei AYNSLEY LISTER

Aynsley Lister www.aynsleylister.co.uk  donderdag ook in 2024 terug in het Bluescafe in Apeldoorn. Op donderdag 16 mei staat hij met band om 21:00 op het podium. Kaarten a €15,- bestellen via email: info@bluescafe.nl of aan de deur. 

De Engelsman Aynsley Lister  staat al ruim twee decennia aan de top van de blues scene, en staat bekend als een van de meest boeiende bluesgitaristen van deze tijd. Niet alleen maakt hij naam met zijn uitzonderlijke gitaarspel, ook wordt hij gewaardeerd om zijn songteksten, waarin hij zijn passie voor het combineren van muzikale genres de vrije loop laat: blues, soul, Americana, rock en soms zelfs pop mengt hij moeiteloos tot een geheel.

Bekend niet alleen om zijn uitzonderlijke gitaarspel, maar ook als een zeer gerespecteerde songwriter wiens passie voor muziek genres overstijgt door moeiteloos blues, soul, Americana, rock en soms zelfs pop-elementen te combineren.

Aynsley speelt de aankomende tour o.a nummers van zijn laatste album  ‘Along For The Ride’. Het album bevat 13 nummers – verhalen over alledaagse thema’s als relaties, verlies, gevoelens en het leven zelf in al haar facetten: allemaal gevangen in aanstekelijke melodieën, rockende riffs, virtuoze gitaar solo’s en een energieke mix van moderne elementen en traditionele blues.

Aynsley Lister zal zijn band leiden door een sensationele set, waarbij hij nummers van deze zeer geprezen release zal uitvoeren, samen met favorieten van fans uit het verleden.
Voor fans van: Gary Clarke Jnr., Eric Clapton, The Black Keys, John Mayer, Tedeschi Trucks.

Bezetting:

  • Aynsley Lister (Guitar & vocals)
  • Boneto Dryden (Drums)
  • Steve Amadeo (Bass)
  • Andrew Price (Keyboards)
  •  
  • Aanvang 21.00 uur entree 15,-.

Vrijdag 17 mei BRICK YARD

“Brickyard” is een “ROCKband” en is ontstaan in oktober 2005.

Omdat de band in een oude steenfabriek repeteerde was de naam “Brickyard” snel gevonden. Vanaf de oprichting werd de band meteen al veel gevraagd voor optredens door geheel Nederland.

In het begin ging de band door het leven als “Brickyard Bluesband”

Echter werd er steeds meer gekozen voor een Rocksound en tenslotte werd de naam toen bijgesteld in “Brickyard”.

Brickyard speelt met een bezetting van 4 muzikanten n.l., zanger, elektrische gitaar, basgitaar en drums.

De leadzanger wordt ondersteund met backingvocals door de overige muzikanten.

Het repertoire bestaat tegenwoordig uit Classic Rock nummers.

Vanaf de jaren zeventig tot en met eind jaren negentig, het komt allemaal voorbij en wordt met de stevige sound die “Brickyard” eigen is neergezet.

Zanger Ronald is een ware performer die de songs met heel veel power uitdraagt.

De sound van de overige bandleden klinkt zoals Rock hoort te klinken en bij elkaar is deze match “MADE IN HEAVEN”. 

En zo wordt elk optreden opnieuw een feest, een happening!!

Naast het repertoire van stevige Rock covers heeft “Brickyard” ook zelf de nodige CD’s gemaakt met eigen Rock en Bluesrock songs.

“First Bricks”

Vrijwel meteen na het ontstaan van de band wordt het eerste album “First Bricks” in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dit debuutalbum werd verrassend positief ontvangen door diverse regionale en lokale radioprogramma’s en is vervolgens door verschillende radiostations in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de V.S. gedraaid.

Na First Bricks brengt de band de CD `Echo of my soul` uit en deze stap levert een platencontract op. 

In 2008 krijgt “BRICKYARD” een platencontract aangeboden en brengt de platenmaatschappij “Marista Records” in de jaren daarna vier CD’s in de Benelux uit.

Het “Brickyard” album “Hey YOU!” is intussen opgenomen in de lijst van “CLASSIC JEWELS” en nog steeds verkrijgbaar via o.a. de reguliere platenzaak.

 “Brickyard” bestaat uit de volgende bandleden:

Ronald Harleman………….Leadzang

Ruud Maalderink……………Elektrisch gitaar  (zang)

Gerrit Schimmel………………Basgitaar   (zang)

Xander van Veelen……………..Drums (zang)

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 18 mei BLUEZZ FIGHTER

BlueZzFighter, 3 Man sterk Power Blues/Rock Trio, bestaande uit Wilko van Beek: Gitaar & Zang Henk Weerensteijn: Drums & Zang Bas Mareez : Basgitaar Op geheel eigen wijze interpreteren deze 3 doorgewinterde Muzikanten Arrangementen uit het Rijke Blues/Rock repertoire. Nummers van Muddy Waters, Jimi Hendrix, Johnny Winter, Little Richard, Steve Miller en vele anderen passeren de Revue & staan hiermee Garant voor een Dampende, Feelgood, Live & Kickin’ BlueZrock ervaring! Satisfaction Guaranteed

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 19 mei FAKE BROTHERS

De in 1987 opgerichte Fake Brothers Blues band, geformeerd rondom de Wageningse blueszanger en “local blues legend” Jaap Meurs, maakte furore in zowel het binnenlandse als het buitenlandse blues circuit.
In 2018 werd besloten om de Fake Brothers nieuw leven in te blazen. Voormalig drummer Thomas Vermeulen was meteen bereid de stokken weer in de hand te nemen, en de band werd uitgebreid met Arie Jan Folkerts op gitaar, samen met Dik Jansen op bas.

Helaas sloeg het noodlot toe en kwam Jaap Meurs te overlijden. Maar de motivatie om de band draaiende te houden was daar. Een vervanger voor Jaap Meurs werd aangetrokken en de band gaat gewoon vol gas door als de Fake Brothers Blues band.

De slogan “Real Deal Bluesband” blijft onverminderd van kracht op deze energieke band, zeker in de nieuwe bezetting. De ritmesectie staat nog steeds als een huis. Solo gitaar en een scheurende bluesharp zorgen voor de nodige afwisseling, met het rauwe en soulvolle stemgeluid van Michel Peters als kers op de taart. Deze door de wol geverfde bluesband staat garant voor een stukje “Dampende City Blues”

De bezetting van Fake Brothers Blues band :

Vocals: Michel Peters

Gitaar: Arie Jan Folkerts

Drums: Thomas Vermeulen

Bas: Dik Jansen

Blues harp: Ben Bouman

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer en hoop jullie uiteraard te zien en om samen te genieten.

Groet,

Jan