Nieuwsbrief 12-9-2023

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe Apeldoorn te bewonderen.

Vrijdag 15 september LA RATT

Op 15 september de avond dat de popronde in Apeldoorn is, heeft ook het Blues Cafe speciale band; La Ratte. Een jonge, energieke drie mans formatie rond Harm van Essen die afgelopen jaar het veel geprezen debut album Atray uit bracht . Ze speelden sindsdien door heel Nederland hun vuige blues met uitstapjes naar andere roots stijlen.  De band startte aanvankelijk als duo, met de Nederlandse John Bonham, Jochem Jorissen op de drums. Bassist Nikolas Karolewicz voegde zich bij de band in aanloop naar het eerste album.

Sinds eind ’21 teert de band op een de uitstekende synergie van Harms eigenzinnige songwriting, vuige vocalen en vurig gitaarspel, Jochem’s explosieve drum stijl en Nikolas z’n old school bass groove. De band levert een hedendaagse bluessound af, met een swampy, catchy rootsalbum. Het nieuwe album, Astray, is opgenomen in zeven dagen in Studio De Krakeling, gebouwd in een antikraakpand in de bossen van Zeist. Alle elf de nummers verkennen een andere kant van Amerikaanse rootsmuziek en halen inspiratie uit de energie van Texas Blues, hypnotiserende Mississippi Hill Country groove en de aanstekelijkheid van Louisiana Swamp Pop.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 16 september HIGHWAY R&B BAND

The Highway R&B Gang, is een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt!

The Highway Gang speelt op festivals, café’s en andere podia. De blues wordt in heel Nederland, maar ook in Duitsland gebracht.

De stijl van de Gang laat zich nu merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.

De muziek onderscheidt zich doordat we geen ellen lange gitaar- of harmonicasolo’s spelen of korte sets. De nummers zijn gevarieerde nummers, bieden grote afwissing qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral erg veel speel plezier. We bieden een programma van ongeveer 3 uur.
Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, “duidelijk geen band van dertien in een dozijn”.
De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.
De “Gang” is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 17 september LEAVING SPIRIT {Duitse topband}

Leaving Spirit staat voor handgemaakte rockmuziek met invloeden van blues, rock en country. Een andere unieke eigenschap is de kenmerkende stem van zangeres Paula Frecot, die variatie brengt in het anders doormannen gedomineerde genre. De jonge Duitse groep bracht hun debuutalbum”Things Change” uit in 2019 en werd kort daarna gepresenteerd als Act
van de Maand door Gitarre & Bass, een van de belangrijkste muziektijdschriften in Duitsland.

Ondanks de voortdurende coronapandemie volgde in de herfst van 2020 een kleine tournee door Duitsland met stops in Hamburg, Berlijn, Hannover en Leipzig, onder andere, en de release van nieuwe nummers in het voorjaar
van 2021. Met hun single “Myth of the Delta Blues” hebben ze al meer dan 250.000 kijkers bereikt op YouTube. In september 2022 presenteerde deband hun tweede studioalbum “100% Leaving Spirit”. Zoals de titel al
aangeeft, is het album zelf geproduceerd in hun oefenruimte, volledig
gemixt en gemaasterd door henzelf. De hoesafbeelding is ook ontworpendoor leadzangeres Paula Frecot en is dus een 100% origineel werk van Leaving Spirit.

Na een uitgebreide tournee door Duitsland in de herfst van 2022 gaat de band in 2023 weer op pad. Zelfs boekingen en promotie worden beheerd door de bandleden volgens het zelfopgelegde motto: Als het “Leaving Spirit” zegt, is het “Leaving Spirit”! 100% Leaving Spirit.

Bilder gibt es hier:
https://drive.google.com/drive/folders/1plzlvnPVHM6IVFRteex-dyJjj3uvOBs1?usp=drive_link

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het voor deze week. Hoop jullie weer te zien en samen te genieten van de muziek.

Groet,

Jan