Nieuwsbrief 20-9-2023

Hallo beste mensen,

Deze week in het bluescafe te zien en te horen.

Vrijdag 22 september BLUE REBEL

Blue Rebel is een Blues en Rock Live Power Trio in de ware zin des woord.

Opgericht om vooral het plezier in live spelen over te brengen aan een groot publiek. Mensen even het moment geven om de dagelijkse besognes te vergeten en mee te gaan in het delen van  herinneringen van de prachtige muziek van onze vervlogen helden.

Wie herinnert zich niet Woodstock, Isle of Wight Festival en wellicht Kralingen Pop, Maar ook recent Pinkpop, Dynamo Festival, Zwarte Cross en Lowlands. Tegelijkertijd doken we de soosen en donkere krochten in om de intensiteit van live muziek dieper tot ons te laten komen. Velen van ons waren daar en genoten van de muziek van The Free, Jimy Hendrix, Crosby, Still, Nash & Young, Rory Gallagher, The Cream en nog vele, vele anderen… Op de plaat al geweldig om te horen, maar live des te mooier.

Het genieten van Live muziek heeft in de zielen van velen van ons een groef ingesleten die niet meer uit te wissen is. Of het nou op een groot festival terrein is of in een donker kroegje,   grootser kun je ‘live music’ niet beleven, is de mening van de leden van Blue Rebel. Live muziek was, is en blijft een sensatie!

Blue Rebel bestaat uit 3 muzikanten; Elbert Kok verzorgt de vocalen en al het gitaarwerk, Tony Frans legt met zijn basgitaar het fundament en Rob Heeren slaat het allemaal op zijn drums bij elkaar. Drie mannen die in het verleden ruimschoots hun sporen in talloze bandjes  hebben verdiend, maar er gewoon geen genoeg van kunnen krijgen.

Rebels als Blue Rebel is, probeert het zich zo breed mogelijk te profileren en heeft met zorg een repertoire samengesteld om iedereen steeds weer dat gevoel van herkenning te geven als een nummer wordt ingezet. Nummers van bovengenoemde artiesten, maar ook van de huidige grootheden als Joe Bonamassa, Walter Trout, Kenny Wayne Shepherd.  Sinds kort  speelt Blue Rebel ook “unplugged”. Gewoon met akoestische gitaren en bas de bühne op, maar zij zijn net zo makkelijk ook op een terras of woonkamer  te vinden.  Kom gezellig mee zingen en als je de heupen niet meer stil kan houden, dans lekker mee.

Blue Rebel is de sensatie voor LIVE muziek.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 23 september THE CAVERNS

The Caverns zijn een Rhythm & Blues band opgericht in de jaren zestig. Omdat de band uit Utrecht komt is er in de beginperiode heel veel gespeeld in de legendarische werfkelders aan de Utrechtse grachten. De naam The Caverns komt van de vertaling van deze kelders naar ’t Engels.

In 1963 kwamen vijf schoolvrienden op het idee een bandje op te richten. Dit was het begin van de Utrechtse band die ook bekendheid kreeg in o.a. Duitsland en België. De band trad op met artiesten als Shocking Blue (van Venus), Q 65 en Dave Berry en nog veel meer artiesten met grote naam. De band was ook regelmatig te zien in het circus van Toni Boltini waar onder andere Rob de Nijs en Johny Lion optraden.

De band heeft een veel omvattend repertoire, met o.a. muziek van Peter Green, John Mayall, Fleetwood Mac, Van Morrison, Spencer Davis Group, The Rolling Stones, Vince Taylor en nog heel veel meer.

De band bestaat uit:

Ad Korver – zang

Rob Staats – gitaar

Jos van den Hoven – gitaar, sax, mondharp 

Paula Bailly – basgitaar

Theo Elbersen – drums

Door de jaren heen zijn er natuurlijk muzikanten gestopt of overleden en zijn er weer nieuwe muziekvrienden bij gekomen. Deze nieuwe leden zijn ook, naast Ad en Theo van de originele bezetting zeer gelukkig met de band zoals hij nu is. Ook vanwege de authentieke, veelal Engelse bluessound die al sinds de jaren zestig de kern vormt van het repertoire en nog steeds het publiek enthousiast krijgt!

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 24 september ON THE BLUE SITE MET JENNY PENNY

On The Blue Side is een Deventer Blues -Rockband. De band bestaat uit Mischa Sorel (drums), Eddy Bas-B (bas), Karel Reuter (gitaar) en Jenny Penny (zang). Deze doorgewinterde muzikanten hebben hun hart verpand aan de Bluesrock. De strakke ritme sectie en de melodieuze gitaarsolo’s van Karel geven de warme lage stem van Jenny de ruimte om bijzondere uitvoeringen van bluesnummers te vertolken van onder andere Rory Gallagher ,Joe Bonamassa, Beth Hart ,Gary Moore ,Henrik Freischlader, Thin Lizzy, King Fish, Walter Trout enz.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week. Hoop samen met jullie te genieten van deze bands.

Groet,

Jan