Nieuwsbrief 7-9-2023

Hallo muziekliefhebbers,

Deze week in het Bluescafe te zien en te horen.

Vrijdag 8 september THE TOUCH

De Nijmeegse band The Touch is een nederbeat band. Wat is dat??

Dat is Sixtie Beat muziek van Nederlandse bodem. In onze ogen is niet alleen Rembrandt erfgoed om te behouden maar ook NEDERBEAT. Wij noemen dat NACE Neerlands Auditief Cultureel Erfgoed, (spreek uit: NICE). The Touch is al sinds 1995 ‘on a mission’.

Will Brouwers en zanger John Elburg hebben The Touch in 1995 opgericht. De band werd The Touch gedoopt naar het gelijknamige legendarische nummer van The Outsiders. Het doel was om de bijna vergeten nederbeat nieuw leven in te blazen. Sindsdien heeft The Touch  met tal van nederbeat legendes het podium gedeeld. Elk Touch optreden is een happening.

The Touch had vanaf het begin een onstuimig imago. John verliet de band in 1998 sindsdien is Frank zanger en Nederbeat voorganger.  Optredens van The Touch verlopen zoals de illustere nederbeat voorgangers gewend waren. Met weinig middelen een maximum aan output. Sixtie nederbeat voor jongeren vaak verassend hip voor de (iets) ouderen een feest der herkenning.

The Touch werd door Avro’s Steenentijdperk uitgeroepen tot beste Nederbeat band van Nederland. Wally Tax en Ron Splinter nederbeat legendes van The Outsiders, speelde meerdere malen met The Touch.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 9 september THE RUDE MOVE

Opgericht in 2008 onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move in de afgelopen jaren een goede naam als verrassende en energieke bluesband opgebouwd bij menig café en op festival podia in Nederland.

Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène.

Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Want op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek.

The Rude Move bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend en nu hun krachten gebundeld hebben in de Blues en altijd hun liefde voor muziek uitstralen….

November 2018 bracht de band de CD ” Blues Is My Only Friend ” uit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van The Rude Move.

Dennis Gosens – zang/gitaar 

Bas Buis            – basgitaar 

Ron Alflen         – drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 10 september BERNARD BROQUE BAND

Singer/songwriter Bernard Brogue klinkt “zo Brits als een Bobby” (Music Maker, 1999), en herinnert aan grootheden zoals John Martyn, Nick Drake, Bruce Cockburn en de Ier Luka Bloom. Een eclecticus bij wie naast folk o.a. pop en jazzinvloeden hoorbaar zijn. Mooie ontroerende luisterliedjes en goed in het gehoor liggende popsongs, waarmee hij zowel solo als met band kan blijven boeien.

Sinds najaar 2001 speelt hij met zijn vaste band bestaande uit Tom Janssen, fretless bass en Vincent Gal op slagwerk en speelt in 2015 opnieuw op het Edinburgh Fringe Festival.
“De man weet hoe hij goede pakkende melodieën moet schrijven” . (Music Maker nov. 2013)
“..het trio bood het publiek een heel speciale avond. De muziek past niet in een hokje. Hijzelf beschrijft zijn stijl als Celtic Jazz, opwindend en altijd waard om naar te luisteren “(Culucu, Kleve 2019)

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week. Hoop jullie weer te mogen zien.

Groet,

Jan