Nieuwsbrief 9-2-2024

Beste mensen,

Hier weer een overzichtje van de bands die komend weekeinde komen spelen.

Vrijdag 9 februari STONE LEDGE

Stone Ledge is een Apeldoornse band die Funk, soul, Rock, groove en fun vertegenwoordigd. 

Van Jimi Hendrix, Prince, Peter Gabriel, Coolio, Red Hot Chili Peppers, Rage against the machine, Johnny Guitar Watson en alles wat daartussen zit!

 Youtube Promo live movie:  https://www.youtube.com/watch?v=C1gPjULFAzc

Stone ledge werd in 2019 opgericht. 

Het klikte meteen op muzikaal, sociaal en artistiek gebied tussen de 5 ervaren muzikanten. 

 
De band bestaat uit 5 personen: 

Robert van der Werff op bas. 

Mark van Mourik op gitaar. 

Robbie Zimmerman op zang. 

Job Bierens op toetsen. 

Nils Groener op drums 

De band staat garant voor: fun, swing, Groove, Funk en rock optredens.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 10 februari THE RUDE MOVE

Opgericht in 2008 onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move in de afgelopen jaren een goede naam als verrassende en energieke bluesband opgebouwd bij menig café en op festival podia in Nederland.

Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène.

Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Want op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek.

The Rude Move bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend en nu hun krachten gebundeld hebben in de Blues en altijd hun liefde voor muziek uitstralen….

November 2018 bracht de band de CD ” Blues Is My Only Friend ” uit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van The Rude Move.

Dennis Gosens – zang/gitaar 

Bas Buis            – basgitaar 

Ron Alflen         – drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 11 februari STEEL GOING STRONG

Op zondagmiddag 11 februari verzorgt de band Steel Going Strong onder leiding van Paul Griede een sfeervol en authentiek bluesconcert.

Griede speelde als beroepsgitarist in een groot aantal bands, begeleidde artiesten als Monti Amundson en Boyd Small en stond in het voorprogramma van grootheden als BB King en Johnny Winter. In 2021 bracht hij zijn cd The Rumour uit. Hij heeft een eigen gitaarlespraktijk, is muziekdocent op het Candea College en verbonden aan het Musiater in Zevenaar. Hij treedt op in verschillende bezettingen maar speelt in het bluescafe met zijn bluesband Steel Going Strong.

Griede heeft een grote voorliefde voor jazz en blues. Wie zijn of haar bloed sneller voelt kloppen bij schitterende ‘lazy Sunday blues’ mag dit gratis concert eigenlijk niet missen.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week en uiteraard hoop ik jullie weer te zien.

Met groet,

Jan