12-2-2024 Nieuwsbrief Bluescafe

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en vooral te horen.

Vrijdag 16 februari BRICK TOP

De muziek van Brick Top is direct, ongepolijst en bereikt elk oor van de rock ’n roll-liefhebber. Deze vier diverse mannen brengen ieder unieke twist ter tafel. Elk zou een andere omschrijving geven van de band, maar als één geheel smelten ze samen tot een onmiskenbaar geheel.

Met een mengeling van serieuze ijdelheid en een passie voor pure, onversneden rockmuziek, brengt Brick Top hun eigenzinnige stijl en onuitputtelijke energie over van podium naar publiek.

Een diepe stem en charismatische, energieke podiumaanwezigheid leidt de charge, op het podium, tussen het publiek of op het dak, het maakt niet uit. Ondersteund door de rauwe, directe gitaarriffs en de knallende en strakke ritmesectie die even serieus als blij kunnen kijken versterken zij  boodschap van de band. Of je nu de harmonische nuances in hun teksten opmerkt of gewoon wilt genieten van een show vol rock, roll, zweet, bier en plezier, Brick Top staat er voor garant. 

Brick Top is Good Time Rock ’n Roll & A Kick in the Teeth!

Kee Ooijman – Zang

Blaž Ostojic – Gitaar 

Brian van der Wal – Bas

Erik Schenkel – Drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 17 februari LA GRANGE

Bluesrockband La Grange werd opgericht in 2005 en heeft tot 2016 met veel succes opgetreden in de Nederlandse bluesscene. Van 2016 tot 2017 heeft de band een time-out ingelast i.v.m. andere projecten!

In 2017 heeft zanger/gitarist Frans Liebregts de band weer nieuw leven ingeblazen en heeft daarbij een drietal nieuwe muzikanten aangetrokken. Inmiddels heeft de band een voortvarende herstart gehad en zijn er vanaf 2018 weer diverse optredens geweest en hebben ze op diverse podia gestaan! Daarnaast hebben zij in 2018 met veel succes een aantal support optredens gedaan met Big Monti Amundson USA, Aynsley Lister band UK en Flavium NL. De recensies en feedback vanuit het publiek zijn overweldigend. La Grange komt dan ook live het best tot zijn recht.

De band bestaat uit frontman Frans Liebregts die met zijn zang en behendig en prachtig solowerk menigeen tot ontroering, verbazing en enthousiasme brengt.

WIM COOIJMANS op hammond/piano. Wim is sinds jaar en dag actief als pianist/toetsenist.Toerde met tientallen bands en speelde in verschillende formaties met de meest uiteen lopende stijlen zowel op het podium als in de studio.Het toeval wilde dat hij in 2021 La Grange tegen het lijf liep hetgeen resulteerde in een vaste plek achter de toetsen.!

Rob Boekelman op bas. Met zijn specifieke geluid,oftewel zijn knorrende sound, legt hij samen met de drummer een sterk en degelijk fundament onder de band!Rob is een geschoolde muzikant met meer dan 35jaar commerciele podiumervaring! Kortom: He knows how to play!

JAN MULDERS op drums.Hij is degene die het tempo aangeeft en daarmee de rest van de band strak houd.En vergeet hierbij niet dat het fundament waarop het spel rust het tempo is en weet ook te doseren.That’s Jan,Boontje,Mulders.Zijn set up is een Kirchhoff-of Pearl kit.

Kortom: La Grange is een band die niet te missen is als je van bluesrock houdt en rechtdoet aan de begrippen melodieus, internationale sound, bluesrock, stevig, gevoelig!               That’s LA GRANGE.

Buiten wat eigen werk speelt de band o.a. covers van Walter Trout, Poppa Chuppy, SRV, KWS, Hendrix enz…

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 18 februari CANADA BLUESBAND

De band, opgericht in 2016 bestaat uit Ruud van Zuthem (gitaar), Ies Rinkel (toetsen), Roland Wagenaar (bas) en Henri Jansen (drums). De heren hebben alle vier hun sporen in de muziekwereld verdiend en geven toe aan hun oude liefde: de Blues. Om de jaren 70 beleving compleet te maken gebruiken ze daarbij zoveel mogelijk instrumenten en versterkers uit die tijd. Er komen nummers voorbij van onder andere Stevie Ray Vaughan, Cuby and the Blizzards, BB King, Elmore James, Daniël Lohues, John Mayer, Walter Trout, The Doors en Pink Floyd. Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het voor deze week en uiteraard hoop ik jullie weer te zien.

Groet,

Jan