Nieuwsbrief 5-4-2024

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te bewonderen.

Vrijdag 5 april ROCK’ NRIDE

Rock’n’Ride is een stevige band met een passie voor stomende rock, sterke riffs, afgewisseld met melodieuze en subtiele uitstapjes. Naast het wat zwaardere werk zitten er ook altijd, zoals het zichzelf respecterende rockers betaamt, een paar ballads in het repertoire.

In het gitaarwerk van Hans hoor je daar, af en toe, zijn blues-roots nog terug.

Drummer Rob S zit verscholen achter een muur van bekkens en hardware, en zorgt vanaf die plek voor de drive en tempowisselingen die typerend zijn voor de stijl van de band.

Rob A heeft aan vier snaren niet genoeg en zorgt op de 5-snarige bas voor de donkere, dragende ondertoon en basis. Bij elkaar maakt dat van Rock’n’Ride een power trio pur sang.

De playlist van bestaat voor 80% uit eigen composities en de resterende 20% uit (traditionele) covers.

Alle bandleden spelen al vanaf hun jeugd en zijn uiteraard sterk beïnvloed door de ‘classic’ rock uit de jaren ’70 en ’80. Rock’n’Ride wil zich echter niet typeren als een classic rockband, maar ziet zich meer als een modern powertrio met classic (rock) roots.

Het zal niemand verbazen dat het repertoire daarbij sterk leunt op het gitaargeluid, ondersteund door een stevige basis van bas en drums.

Rock’n’Ride is een echte live band!

Live komt hun muziek het best tot zijn recht en spat het plezier van het podium af.

Live to play Live

Live to play Loud

Voortgekomen uit de Cry Wolf Blues Band en de Cry Wolf Gang, welke al meerdere keren in het bluescafé op het podium hebben gestaan, is Hans Morelis (gitaar & vocals) sinds 2022 verder gegaan met het trio Rock `n` Ride. Dit trio zet inmiddels een solide partij echte rock neer waar jong en oud van kunnen genieten. 

Speciaal voor het Bluescafé (logisch, want daar ontkom je natuurlijk niet aan) wordt in de setlist ruimte gemaakt voor een paar bluesy traditionals.

Rock’n’Ride is een band met een nuchtere, doch kritische kijk op de wereld, maar vindt het vooral belangrijk om in het heden van het leven te genieten: rock ‘n’ ride dus !!!

Dat laatste gaan ze zeker in het Bluescafé doen.

Rock`n`Ride are:

Hans Morelis: Guitar & Vocals

Rob Schuurman: Drums

Rob Alink: Bass

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 6 april THE POOR

THE POOR is een 4-mans formatie uit Apeldoorn met een divers repertoire. Zij bestaan inmiddels alweer bijna 10 jaar. The Poor speelt Blues/Rock-covers, maar onderscheidt zich vooral ook door uitdagende muzikale projecten. In de basisbezetting (bas, drums, gitaar en zang) wordt de setlijst nog weleens gevuld met een serie nummers van een enkele bekende artiest of band. Een recent voorbeeld is David Bowie. Maar een deel van het Golden Earring repertoire kan ook zomaar “langs komen”. Zoals gezegd; het repertoire is (verrassend) divers. Dat wil zeggen dat er muziek voorbij komt dat een breed publiek zal kunnen waarderen.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 7 april TROUBLE NO MORE

Trouble No More is een gevestigde naam op de Nederlandse bluespodia. Sinds de oprichting in 1990 trekt de band langs de podia met een energieke live show. Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals. Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast vanuit een strakke groove.

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje.

Ook in een kleine setting komt Trouble No More goed uit de verf met een akoestisch programma. Intiemer, kleiner, zachter, maar met dezelfde drive. Je zit er bovenop. Als je al kunt blijven zitten.

Het 30-jarig jubileum van de band wordt gemarkeerd door de EP ‘Trouble No More’ (2020), een gevarieerd album met vijf zalige nummers. Trouble No More laat zien vernieuwend te zijn en hun eigen geluid te behouden. Na het studiowerk tourt Trouble No More uiteraard weer langs bekende en onbekende locaties. Trouble No More moet je gezien hebben. 

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week. Hoop jullie te zien in het Bluescafe en samen genieten van de bands.

Groet,

Jan