Nieuwsbrief 26-3-2024

Beste mensen,

Deze week wordt weer genieten met de bands die komen spelen.

Donderdag 28 maart DE GEWELDIGE GASTEN

Deze aflevering is de special guest Willie Kers. Een zangeres met een staat van dienst waar je U tegen zegt. We zijn er trots op dat ze met ons op het podium wil staan, en zien uit naar een avond met music from the heart.

De Geweldige Gasten is een geroutineerd gezelschap, dat regelmatig een optreden verzorgt met een speciale gast. De bezetting is: Inigo Grimbergen – slagwerk, Wan Kemper – keyboard, Martin van Delden – bas, Lex Kemper – gitaar.

Er komen nummers langs van o.a. Amy, Donny Hathaway, Joss Stone, Nicole Henry, en Scary Pockets.

Aanvang 20:00 uur. Allen welkom, gratis toegang.

Vrijdag 29 maart THE JUKE JOINTS

The Juke Joints houden er na 41 jaar mee op en doen nog één keer ’t Bluescafe aan. De Zeeuwse rockers staan bekend om hun overduidelijke eigen stijl. Ze spelen voornamelijk eigen werk en hun mix van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco wordt gewaardeerd op nationale en internationale podia. The Juke Joints fungeerden als support-act van o.a. BB King, Van Morrisson, Walter Trout en Joe Bonamassa. En nu dus vrijdag as voor de laatste keer. Dit wil je meemaken ! En dat mag je niet missen!

De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’ zetten nu inmiddels ruim 39 
jaar de internationale podia in vuur en vlam. Dat werd in jubileumjaar 2018 luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD ’35 Years of Rock Rollin Blues’     en maakte Omroep Zeeland de documentaire  This Is It ’35 jaar blues van Zeeuwse bodem’.

In 2017 verscheen de CD ‘Crossroads’ un&plugged, ‘live’ opgenomen voor het gelijknamige programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met de Australische gitarist Lloyd Spiegel als ‘special guest’.

De in 2015 verschenen CD ‘Heart on Fire’, (opvolger van de ‘Going to Chicago’ CD die in Chicago werd opgenomen met Ronnie Baker Brooks, Ana Popovic en Eddy ‘The Chief’ Clearwater) werd door het Amerikaanse Blues Underground Network verkozen tot ‘Best European Bluesrock CD’ !  

The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curaçao, Oostenrijk , Roemenie, USA, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en België  o.a. North Sea Jazz, Moulin Bluesl, Blues Night Oosterpoort Groningen, Ribs & Blues Raalte, BRBF Peer Belgie, Bluesrock Tegelen, Trandal Blues Festival Noorwegen, Bospop Weert, Hell Blues Festival Noorwegen, en deelden de affiche met oa, Kim Wilson, Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, The Paladins, Roomful of Blues, Walter Trout, BB King, Rod Piazza & the Mighty Flyers, The Nighthawks, George Thorogood, Bernard Allisson, Ten Years After, Jan Akkerman,              Eddy Clearwater, Johnny Winter, Joe Bonamassa………

The Band:
Peter Kempe – Lead Vocal/Drums/Mandoline
Michel Staat – Guitar
Sonnyboy vd Broek – Harmonica/Vocal/Accordeon
Derk Korpershoek – Bass/Vocal

Aanvang 22.00 uur entree 10,-

Zaterdag 30 maart BLUES ENCORE

Blues Encore speelt Blues in de ruimste zin van het woord, met veel swing en ruimte voor improvisatie. Dit quartet uit het noorden van het land houdt ervan om lekker open te spelen en ziet elk nummer als het begin van een muzikaal avontuur. Naast covers van oa Little Walter en Otis Rush komt er ook genoeg eigen werk voorbij, want de Blues is per slot van rekening een persoonlijke expressie. Little Walter is natuurlijke geen toevallige keuze, want zanger Harm Brinksma is behalve vocalist ook een virtuoos op de mondharmonica. En nu we toch al 1 naam verklapt hebben, hier de volledige bezetting van dit muzikale gezelschap:

Harm Brinksma – zang, mondharmonica

Rudmer van der Meer – gitaar

Gerrit Veen – basgitaar

Wessel Baptist – drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Wessel

Zondag 31 maart THE CUBA SOCIAL CLUB

Wij – de Cuba Social Club dus – streven na de originele Cubaanse muziek zo authentiek mogelijk weer te geven door de traditionele Cubaanse ritmes zoals son Cubano, bolero, cha cha en mambo goed neer te zetten en het publiek te laten genieten van de prachtige, melancholische teksten en daarbij heerlijk te dansen.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week. Hoop jullie uiteraard graag weer te zien en samen genieten van de bands die komen.

Groet,

Jan