20-3-2024 Nieuwsbrief

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe op het podium.

Donderdag 21 maart BEX MARSHALL

Bex Marshall werd geboren in Devonshire in het zuidwesten van Engeland maar woont tegenwoordig in Londen. Haar unieke stijl van gitaar spelen is een combinatie van slide, blues, rock, ragtime en roots pickin’. Marshall werd tweede tijdens de prestigieuze Best British Vocalist Award en haar zelfgeproduceerde album ‘The House of Mercy’, dat ze zelf produceerde en uitgaf, werd derde in de categorie ‘Best British Blues Album’. Dit album lanceerde een carrière waarin ze over de hele wereld reisde, optrad in fameuze gelegenheden in de VS (b.v. Buddy Guy’s Legends), enorme festivals in Brazilië, live televisieoptredens in Tsjechië en Rusland en regelmatig tourde door rockminnend Scandinavië. Waar ze ook gaat, het publiek is dol op haar ongedwongen stijl, haar indrukwekkende stem en haar bleuzy rock (of rocky blues, zo u wil), die het behang van de muren scheurt. Booker T. Jones (van Booker T. and the M.G.’s) sprak over haar: “…eindelijk een vrouw die gitaar speelt als een god, zingt als een engel, schrijft als Dylan en grijnst als de duivel”. De overeenkomst in haar stem met die van Janis Joplin is onmiskenbaar en leidde tot verschillende tours met Big Brother and the Holding Company (de band waar Janis in zong). Ze is ook regelmatig samen te zien met Greg Douglas (Van Morrison, Hot Tuna, Steve Miller Band, …) tijdens zijn jaarlijkse tournee door het VK. 

Aanvang 21.00 vrij toegang.

Vrijdag 22 maart HOFNAR BLUES

Hofnar Blues speelt akoestisch blues uit de oude doos en het recent verleden.

3 Mannen uit het midden-oosten (Apeldoorn) bespelen vol overgave hun akoestische en elektrische (bas) gitaren, foot-stompbox, cigarbox, stembanden en slide-instrumenten.

Henk bespeelt de bas.

Henri haalt de meest onmogelijke trillingen uit zijn resonator-gitaar.

Alan speelt sigaar-gitaar uit eigen doos.

En we zingen er ook nog alle drie bij.

Op YouTube zijn we terug te vinden:

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 23 maart THE GROOVE TAKERS

Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis ….. Groovetakers!
Vier door de wol geverfde muzikanten brengen een aanstekelijke mix van down-to-earth Chicagoblues, Texasblues en Cajunblues, footstomping rhythm & blues en hipshaking rock ’n roll. 
De bandleden betrekken het publiek bij het optreden en zorgen zo voor een onvergetelijke bluesexperience en bovenal voor een gezellige sfeer!
Uniek: Groovetakers spelen bluesbewerkingen van een aantal bekende nummers. Deze keuze valt zeer goed bij het publiek.

​Groovetakers zijn jaren de vaste begeleidingsband geweest bij de afterparty bluesjam met leden van bands die hadden opgetreden op het – inmiddels helaas niet meer bestaande – jaarlijkse festival Flirting with the Blues in Amersfoort. Groovetakers hebben daarbij onder meer opgetreden met bekende buitenlandse artiesten als Joey Delgado, Alan Haynes, Jim Suhler, Sean Webster en Danny Giles.
Groovetakers zijn:
Ber van Zanen – gitaar en zang
Menko Paul – zang en mondharmonica
Ed Bothoff – basgitaar
Stefan Erents – drums 
Uit de pers: “Groovetakers, heerlijke blues, lekker rauw, energiek, een onderhoudende en animerende band. Top!”
Reactie van onze promotor op ons eerste optreden in Duitsland: “I would like to thank you for the top notch gig you played. All the people had a ball. I got overwhelming comments.” (2023).

​Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 24 maart THE BOTTLES

The Bottles, all the way from Apeldoorn, bestaan uit zanger/mondharmonicaspeler Hans van Mastrigt, bassist Martin van Delden, seaboard-man Wan Kemper, en gitarist Lex Kemper. Samen zingen en spelen zij vooral het betere popwerk uit de jaren ‘60 en ‘70, afgewisseld met bluesy tunes ook uit die tijd. Ook deze keer gebeurt dat in een akoestische setting, zonder slagwerk.

Er worden werken gespeeld van the Kinks, Eric Clapton, Coco Montoya, uiteraard ook Beatles, en Zappa, maar ook the Monkees, John Mayall, the Everly brothers, Randy Newman, en nog vele anderen.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week en hoop jullie te zien in het Bluescafe.

Groet,

Jan