Nieuwsbrief 25-10-2023

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en te beluisteren.

Donderdag 26 oktober DE GEWELDIGE GASTEN

Een geroutineerd gezelschap, dat regelmatig een optreden verzorgt met een speciale gast.

De bezetting is: Inigo Grimbergen – slagwerk, Wan Kemper – keyboards, Martin van Delden – bas, Lex Kemper – gitaar.

De geweldige gast van deze aflevering is Léon van der Weiden, een blues/rock zanger uit Ugchelen. We laten hem aan het woord:

“Iets over mijn muziek achtergrond. Al twee keer eerder opgetreden in het Bluescafé, eerst met de groep Swamp (Cajun, Zydeco TexMex muziek) daarna met Highroad East (Bluesrock formatie).

Vanaf mijn 15e als zanger actief in bandjes. Twee CD’s gemaakt met de Gijs Kos band (blues/jazz formatie).

Met de eerste band ‘The Uncle Red Nose Band’ diverse keren gespeeld in Paradiso en de Melkweg. De band Swamp schitterde meerdere malen op o.a. Oerol. Door het hele land opgetreden en nog steeds, maar nu in veel rustiger vaarwater en regionaal. Terug naar de roots van de blues, akoestisch. Met Gijs Kos een erg goede beroepsmuzikant/ gitarist en mijn Blues-brother. Ik zing dan. Een ode aan de Blues zangers en zangeressen, de stichters van de Blues.

Ben momenteel bezig om ook zoiets in Apeldoorn op te richten….we zoeken nog een gitarist, dus…wie dit leest en denkt, ja leuk, dat is wat voor mij…Kom sowieso naar het Bluescafé op 26 oktober, dan zien en spreken we elkaar! Vriendelijke groet, Léon.”

Het belooft voor eenieder weer een verrassende avond te worden, met nummers van o.a. John Mayer, BB King, Howling Wolf, Robben Ford, Los Lobos, Tom Petty en Paul Weller.

Aanvang 20.00 uur vrij toegang.

Vrijdag 27 oktober TRAVELIN MAN

Over de jaren heen zijn de Travelin’Men vanuit alle windstreken neergestreken in het pittoreske Apeldoorn en omgeving.
Na diverse muzikale uitspattingen in bands van allerlei pluimage besloten de heren dat het tijd was om hun eigen smaak ten gehore te brengen. Met eenstevige classic rock touch nemen de Travelin’Men je mee door de mooiste jaren van de pop/rockgeschiedenis.

Het rauwe stemgeluid van Frank, ondersteund door scheurende gitaren en harmonieën van Dennis
en Wouter, op een fundament van pompende basriffs van Rinie en solide maatwerk van Harald op
drums, zorgt voor een eerbetoon aan songs die dat nog steeds verdienen. Met nummers van onder
andere The Golden Earring, CCR, Franz Ferdinand, Supergrass en vele anderen maken de
Travelin’Men op niet mis te verstane wijze aan je duidelijk dat deze nummers er nog steeds toe
doen!
Samenstelling
Frank: Lead vocals
Dennis: Guitar/ vocals
Wouter: Guitar/ vocals
Rinie: Bass
Harald: Drums/ percussie

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 28 oktober CROSSROAD TRAIL

Contemporary blues gemixt met pop en rock. Dat is de sound van de nieuwe Nederlandse band Crossroad Trail. Blues met stevige gitaren is de basis. Maar voor ouderwetse blues standaards moet je niet bij Crossroad Trail zijn. Geïnspireerd door oa Beth Hart,JJ Cale,Samantha Fish en Eric Clapton maken ze contemporary blues in een modern jasje met pop en rock invloeden. Een beetje old skool,een beetje new skool. Hun namelijk eigen geschreven nummers kenmerkt zich door rake ritmes,verrassende melodieën en catchy riffen. Maar na ruim een schrijven en opnemen is de band er klaar voor zijn debuut. 

Crossroad Trail bestaat uit:

Nienke de Jong – Vocals 

Jan-Willem Kanis-Gitaar,Bluesharp en Vocals 

Peter Gumbmann-Bass en Vocals 

Mark Spronk-Keys 

Hardy de Heer-Gitaar en Vocals 

Roel van Leeuwen-Drums 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 29 oktober THE BOTTLES

De harde kern van The Bottles wordt gevormd door frontman/zanger/mondharmonicaspeler Hans van Mastrigt, bassist Martin van Delden, en gitarist Lex Kemper. Samen zingen en spelen zij vooral het betere popwerk uit de jaren ‘60 en ‘70, afgewisseld met bluesy tunes ook uit die tijd. Deze aflevering gebeurt dat in een akoestische setting.

Er worden werken gespeeld van the Kinks, Eric Clapton, Coco Montoya, uiteraard ook Beatles, en Zappa, maar ook the Monkees, John Mayall, the Everly brothers, Randy Newman, en nog vele anderen.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer voor deze week en uiteraard hoop ik jullie te zien.

Groet,

Jan