Nieuwsbrief 1-11-2023

Hallo beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien.

Vrijdag 3 november SILVER SPLENDID BAND

‘Silver Splendid Band’ is een hobbyband, bestaande uit vijf muzikanten, met als thuisbasis het dorp Elden (Arnhem). De band werd in 1971 opgericht als ‘The New Splendid Stars’ (later ‘New Splendid’) en speelde na diverse bezettingswisselingen haar laatste optreden in 1999.

Na een verrassingsoptreden in mei 2009 op een feestje van één van de bandleden  besloot de oude formatie de draad weer op te pakken en werd een succesvolle doorstart gemaakt.
Toen in 2014 behoefte ontstond aan een extra muzikant, werd die gevonden in de gitarist/zanger Willem, afkomstig van de ‘Silver Dollar Band’
De naam van de band werd vanaf dat moment gewijzigd in:
‘Silver Splendid Band’!

Nadat in 2018 helaas afscheid genomen moest worden van oud drummer Bennie, werd de band in 2019 weer aangevuld met de (terug)komst van Maurice op drums en zang. Maurice maakte in de jaren 90 al deel uit van “New Splendid”
Medio 2022 besloot basgitarist/zanger Hans de band te verlaten. Gelukkig kon met de komst van Bert, een bassist met een brede muzikale ervaring, snel een opvolger voor hem gevonden worden. In 2023 kondigde toetsenist Léon aan met zijn bandactiviteiten te stoppen. Met het aantrekken van Ben, eveneens een muzikant met vele jaren ervaring, kon de band echter weer snel gecompleteerd worden.

Joke: zang en gitaar, Ben: zang en keyboard, Willem: zang en sologitaar, Bert: zang en basgitaar en Maurice: zang en drums, vormen nu de huidige formatie.
Vijf enthousiaste muzikanten, die in diverse bands succesvol van zich hebben doen spreken en graag uw feestje of evenement muzikaal komen opluisteren.
Spelen nog steeds “echte” muziek, zonder technische foefjes, live gezongen en gespeeld én…op een prettig geluidsniveau! Repertoire bestaat uit o.a. rock, country, ballads, pop en eigen nummers vanaf de jaren 60 tot aan heden!
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 4 november BLUEZIN 58

Bluzin’58 is een 5- koppige blues/blues-rock band met de roots in Twente/Achterhoek.

In wisselende samenstellingen timmeren zij al een flink aantal jaren aan de weg. 

De band is geformeerd rond bluesharp speler Fred Reefman en sologitarist Ferry Rikhof. Deze virtuozen spelen al vanaf het begin samen bij Bluzin’58 en vullen elkaar perfect aan met hun fantastische solo’s.

Zangeres Marlies Deijk, sinds het najaar van 2021 de frontvrouw van de band, geeft met haar krachtige en authentieke stem een herkenbare sound aan het geheel.  De heren van de ritmesectie zorgen voor de rest.

Bluzin’58 staat garant voor een spetterend optreden met veel power. 

Van slow-blues tot blues-rock, alles komt voorbij. 

Onze inspiratie vinden we bij o.a. Rory Galagher, the Red Devils en  Will Wilde.

Bluzin’58 bestaat uit:

Marlies Deijk                      zang

Fred Reefman                    bluesharp/bankleider

Ferry Rikhof                       solo- en slaggitaar

Guido de Groot                 drum

Hans Rouwenhorst           bas

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 5 november REALISEA

Realisea begon als een alternatief symfonisch rockproject en is opgericht door Brian de Graeve, frontman en oprichter van neoprogband Silhouette.
Hun langverwachte debuutalbum ‘Mantelpeace’ verscheen in april 2020 en werd met veel enthousiasme ontvangen door zowel de nationale als internationale muziekpers.
Het project groeide uit tot een band omdat bij de (gast)muzikanten van het project de vurige wens bestond de muziek ook live ten gehore te willen brengen.
Inmiddels is de band uitgegroeid tot een vaste groep van zes muzikanten:
Brian de Graeve – Zang, akoestische gitaren en Keyboards
Marjolein de Graeve – Zang, dwarsfluit
Rindert Bul – Elektrische gitaren
Patrick Verheij – Basgitaar
Christophe Rapenne – Keyboards
Jos Uffing – drums, zang
 
Op 30 juni 2022 brachten ze hun nieuwe single ‘Malgré les Vagues’ uit op YT, Spotify en alle andere grote digitale platformen. Hieraan werd ook meegewerkt door Ton Scherpenzeel van Kayak.
Dit was de eerste single van hun nieuwe album getiteld ‘Fairly Carefree’ dat op 19 oktober 2022 werd uitgebracht.
Realisea is nu “on tour” om dit album te promoten. Vanwege het 10-jarig jubileum van het Silhouette album “Across the Rubicon”
zullen ook de nodige klassiekers van dit album ten gehore worden gebracht. Een middagje symfonische rock in het Buescafe dus!

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het weer en zie jullie graag in het Bluescafe genieten.

Groet,

Jan

Bluzin’58 is een 5-koppige bluesband uit het oosten van