Nieuwsbrief 18-07-2023

Beste muziekliefhebbers,

Deze week in het Bluescafe te zien en te beluisteren.

Donderdag 20 juli GEWELDIGE GASTEN MET  JOS VELDHUIZEN

Op donderdagavond 20 juli spelen in het Bluescafe de Geweldige Gasten. Een geroutineerd gezelschap, dat regelmatig een optreden verzorgt met een speciale gast. 

De bezetting is: Inigo Grimbergen – slagwerk, Wan Kemper – keyboards, Martin van Delden – bas, Lex Kemper – gitaar. 

Deze aflevering is de special guest Jos Veldhuizen. Bekend van vele Apeldoornse formaties, waaronder Flavium en Maddox, Teaser en Free & Easy, en de JayVeeBand, Een gedreven en originele artiest, wereldberoemd in heel Apeldoorn en Edinburg. Er staan een groot aantal covers op het programma, varierend van Buddy Holly tot Eric Clapton. Kortom, het belooft een gedenkwaardige aflevering te worden: Buddy Holly meets the blues!

Aanvang ongeveer 20:00 uur. Allen welkom, gratis toegang.

Vrijdag 21 juli SHEPHERD & EN MC DONOUGHDONOUGH BANDonough  (USA/NL)

Rich McDonough heeft gespeeld met Stevie Wonder, Levon Helm en Kenny ‘Blues Boss’ Wayne om er maar een paar te noemen. Ook een paar beroemde festivals staan op zijn cv en hij speelde met veel bluesgrootheden uit St. Louis, waaronder Johnnie Johnson, Oliver Sain en Tommy Bankhead.  Rich speelt geen gitaar,  hij vertelt verhalen met zijn gitaar. Uniek in zijn soort.

Chris Shepherd is een begenadigd singer-songwriter uit St. Louis, een rivierstad waarvan de geschiedenis diep geworteld is in de Amerikaanse bluesmuziek. Chris is door zijn soulvolle stem een veel gevraagde muzikant. Hij vertegenwoordigde de stad St. Louis al tweemaal op de International Blues Competition in Memphis, Tennessee en was de leadzanger van de populaire St. Louis band die bekend staat als Kingdom Brothers.

Op bas speelt  Martin de Ruiter en Joost Witte neemt de drums voor zijn rekening.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 22 juli YASMINATED GROOVE

Yasminated Groove is een band uit vrienden samengesteld.

Yasmin is de zeer beweeglijke swingende frontdame die het klassieke

repertoire vol Soul en Dance nummers samen met de Mr. Soulpower Marcel vorm geeft.

Samen met de ervaren muzikanten in strakke beats trekt deze 6-mans

formatie het publiek mee in de aanstekelijke “voetjes van de vloer” groovelijn.

Als je van soul, disco en dance classics houd dan herbeleef bij het optreden van deze

band een heuse “circle of Life” wat je in herinnering brengt naar die

prachtige tijd van “Go with the Flow”. Kom lekker genieten van je oude walkman muziek maar dan live! Want het wordt een puik feestje!

Yasmin Sardjan – Leadvocal, Marcel Sardjan – Leadvocal,

Richie Saimima – Guitar, Jaap Ritzema – Keys, Jeff Koa – Bass en Mario Likumahuwa – Drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 23 juli AYNSLEY LISTER

Aynsley Lister; een ongelooflijke gitarist , gevoed met het soort hart en ziel dat ontbreekt in zoveel moderne muziek. In 2007 was Aynsley de enige Britse muzikant die werd genoemd in de “Top 10 Contemporary Blues Artists” van Classic Rock, naast John Mayer, Derek Trucks en Joe Bonamassa.

Eén ding is overduidelijk: muziek is vast verbonden met zijn DNA en stroomt uit zijn vingertoppen als sonische bliksemschichten! Met meer dan 86.000 verkochte albums, lovende kritieken en jarenlange spraakmakende concerten, spreekt Lister’s resumé voor zich en neemt hij zijn positie als toonaangevende muzikant in de heropleving van de Britse blues geïnspireerde muziek stevig op.

“Muziek is een uitgave voor mij. Als ik speel verdwaal ik erin en het is een heel gelukkige plek om te zijn “- Aynsley Lister

Aanvang 15.00 uur entree 15,-  Er zijn nog een aantal kaartjes.

Dat is het voor deze week en hoop jullie te zien genieten.

Groet,

Jan