10-6-2024 Nieuwsbrief

Beste mensen,

Deze week in het Bluescafe te zien en te horen,

Vrijdag 14 juni JIMMY STERMAN

In de jaren tachtig en negentig een bekende naam zowel nationaal als internationaal.
Met een dynamische mix van rock, soul, funk en blues was The GANG op menig podium, festival en in de toen bekende Muziek-Cafe’s en discotheken, te zien en te horen.

Van Musis Sacrum, het Odeon-theater tot het Luxor, het Swing-Cafe en Plan C, maar ook Wilhelmina, en de Citadel.

Jimmy Martin Sterman, Zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met Oa. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als:
Blues 66, IBC, Bluesdimension. Later ook met gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Erwin Aubroeck op toetsen hammond en zang, als bassisit Erik Heskes, bekend van  diverse bekende formaties.
Gitarist Pete Becker is een  goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit.
Op slagwerk en zang, Pieter Voogt, een voortreffelijke drummer, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff aso.

Samen zorgen zij voor een lekkere verrassend swingende avond. Met een breed repertoir geent op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville enz.

Met strakke gearrangeerde covers gecombineerd met eigen werk, zet the Gang een heel eigen sfeer neer.
De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische southern bluesrock sound,
afgewisseld met mooie ballads o.m van Kebmo en Willy de Ville. In 2012 werd een double live cd geproduceerd serving ALS, er volgde een tweede double CD, Notes from a Blue’s Planet en in 2022 het eerste deel van Watching the Moontide. ( zie soundcloud/Jimmy Sterman )

Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Zaterdag 15 juni MARK VAN MOURIK EN BAND

Nadat ik eerder Mark van Mourik geïnterviewd had voor Bluesmagazine.nl stond er nog de invitatie open voor het eerste optreden van Mark met zijn nieuwe Band. Mark van Mourik is een gitarist die jaren in Amerika heeft gewerkt als sessie en band gitarist bij Rockhouse Records. Als 18 jarige jongen zette hij zijn eerste stappen op het podium van het Bluescafe in Apeldoorn waarmee dit de uitgelezen plek was om zijn nieuwe band aan het publiek te presenteren. In een goed gevuld Bluescafe werd het een fijn avondje blues waarin Mark naast eigen nummers tal van bekende klassiekers, in lijn met zijn leermeester Roy Roberts, van een funky inzet voorzag.

De Mark van Mourik band bestaat naast Mark op gitaar uit toetsenist Wolfgang Roggenkamp, bassist Dave Breidenbach, die zijn debuut op het podium maakte en drummer Peter Weissink die bewees met een klein drum kitje goed overweg bleek te kunnen, zijn snare drumwerk was fenomenaal. De band startte met twee lekker bluesrockers om er even in te komen om vervolgens helemaal los te gaan met Chasin van zijn album A Dutch guy playing the blues. Een nummer dit uitmondde in heerlijk freewheelen tussen Mark en Wolfgang, een wizzard met de Hammond. De favoriet van Mark Mistreated werd voorzien van een weergaloze solo waarin de gehele trukkendoos openging. De stijl van Mark houd het midden tussen Eric Clapton, Walter Trout en Gary Moore.

De sfeer kwam er echt goed in met een geweldige uitvoering van Johnny Guitar Watson klassieker het Funky Real mother for you en Little wing van Jimi Hendrix die beide uitmondde in een heerlijk Hammond gitaar duel. Na de pauze ging het op dezelfde voet verder Downhome blues, Old Love, Doggone dog, waarin een funky bassolo en een ingenieus stukje drumwerk zaten verwerkt. Alles werd even gevarieerd en vol passie uitgevoerd. Mark van Mourik heeft me met zijn band weten te verrassen. Vier uiterst kundige muzikanten die het beste van zichzelf lieten horen. Ik hoop dan ook dat dit optreden de aftrap was voor veel meer optredens voor deze band, ze zijn meer dan waard. Een nieuw optreden is al bekend, Mark vertelde me dat zij dit jaar Op Texel blues zullen spelen.

Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Zondag 16 juni THE BOTTLES

Op zondagmiddag 16 juni treden in het Bluescafe The Bottles op. Samen zingen en spelen zij vooral het betere popwerk uit de jaren ‘60 en ‘70, afgewisseld met bluesy tunes ook uit die tijd. Er worden werken gespeeld van the Kinks, Eric Clapton, Coco Montoya, uiteraard ook veel Beatles, wat Zappa, maar ook the Monkees, John Mayall, de Papas, en de Mamas, the Everly brothers, Randy Newman, en nog vele anderen.

The Bottles bestaan uit zanger/mondharmonicaspeler Hans van Mastrigt, bassist Martin van Delden, gitarist Lex Kemper en seaboard-speler Wan Kemper.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens in het bluescafe.

Jan

Dat was het weer voor deze week. Hoop je te zien in het Bluescafe.

Groet,

Jan