Nieuwsbrief 5 juli 2023 Bluescafe Apeldoorn

Beste mensen,

Deze week slechts twee optredens. Zaterdag geen geluidsman beschikbaar, allemaal druk met andere dingen.

Vrijdag 7 juli THE POOR

THE POOR is een 4-mans formatie uit Apeldoorn met een divers repertoire. The Poor speelt Blues/Rock-covers, maar onderscheidt zich vooral ook door uitdagende muzikale projecten. 

In de basisbezetting (bas, drums, gitaar en zang) wordt de speellijst nog wel eens gevuld met een serie nummers van een enkele bekende artiest of band. 

Een recent voorbeeld is David Bowie. Maar een deel van het Golden Earring repertoire kan ook zomaar “langs komen”. 

De vier mannen, met inmiddels jarenlange ervaring in de muziek, hebben zin om weer eens in Apeldoorn te spelen.

Aanvang 21.30 uur Vrij toegang.

Zondag 8 juli GARY AND THE GUNS

Ontmoet “Gary & the Guns” – een tijdloze, doorgewinterde bluesband die al sinds 1985 de podia bestormt. Deze gepassioneerde muzikanten hebben stuk voor stuk hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend.

Met John Lee Hooker, de grondlegger van de boogie, als belangrijke inspiratiebron, weet “Gary & the Guns” oude bluesnummers in een nieuw jasje te steken. Maar dat is niet alles – het merendeel van hun repertoire bestaat uit eigen werk, waarmee ze een unieke en herkenbare sound creëren.

De band draait om de charismatische singer/songwriter Gary, een gedreven gitarist die moeiteloos harten sneller laat kloppen met zijn virtuoze spel. De ijzersterke drums van John en de krachtige baslijnen van Jan-Pieter vormen het fundament van hun muziek, wat resulteert in een geluid dat staat als een huis.

Wat “Gary & the Guns” echt onderscheidt, is het ongeëvenaarde enthousiasme en de oprechte passie die ze uitstralen tijdens hun optredens. Ze weten het publiek te raken met een authentieke energie, die voelbaar is in elke noot die ze spelen.

Of je nu een liefhebber bent van rauwe bluesmuziek of gewoon wilt genieten van een avond vol oprechte, meeslepende muziek, “Gary & the Guns” biedt een ervaring die je niet wilt missen. Bereid je voor op een rit vol soul, groove en de tijdloze klanken van de blues.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Zie jullie graag in het Bluescafe en zal de airco op tijd aanzetten.

Groet,

Jan