Nieuwsbrief 27-2-2024


Beste muziekliefhebbers,

Deze week te zien en te horen in het Bluescafe.

Donderdag 29 februari DE GEWELDIGE GASTEN

Een geroutineerd gezelschap, dat regelmatig een optreden verzorgt met een speciale gast.

De bezetting is: Inigo Grimbergen – slagwerk, Wan Kemper – keaboard, Martin van Delden – bas, Lex Kemper – gitaar.

Deze aflevering is de special guest zangeres Britt Greven. Voor de tweede keer zelfs, in augustus was ze er ook al, en dat beviel zo goed dat we het unaniem een herhaling waard vonden. Zij is een jong muzikaal talent met een geweldige soulvolle stem en dito uitstraling, we zien er persoonlijk weer naar uit!

Er komen nummers langs van o.a. Etta James, Gary Moore, Kings of leon, Annie Lennox en Saun & Starr.

Aanvang 20.00 uur vrij toegang.

Vrijdag 1 maart CUBA SOCIAL CLUB

Vrijdag 1 maart 21:30 uur komt de Cuba Social Club weer eens geweldig latinoptreden bezorgen in Het Bluescafé. In 2022 en 2023 mochten we al een paar keer een heerlijk feest bouwen met dansende en zingende mensen, dus het is wel weer eens tijd voor meer!
De Cuba Social Club heeft een metamorfose ondergaan om de prachtige traditionele Cubaanse muziekstijlen nu met nóg meer passie en swing te kunnen vertolken. De kern van de band, Dirk van Boven en zijn vrouw Virginia Peraza, hebben nieuwe muzikale energie toegevoegd door een Spaanse zangeres, een Finse fluitiste en een gitarist en percussionist (gewoon uit de buurt) aan de band toe te voegen. Dit zijn niet de eerste de beste muzikanten, het zijn stuk voor stuk top-instrumentalisten met veel podiumervaring en grote culturele bagage. De zangeres, Martha, zal behalve haar gouden stemgeluid hier en daar ook haar viool laten klinken. Virginia speelt handpercussie en zingt met haar Cubaanse achtergrond altijd de juiste toon natuurlijk. De onberispelijke dwarsfluitsolo’s van Inari passen geweldig in de rijke Cubaanse traditie. De gitarist Harald Koll, een tovenaar op werkelijk álles met snaren, vond snel zijn draai in onze swingende Son Cubanos, boléros, mambo’s en cha cha’s. De handige en zeer ervaren percussionist René Olthof vormt samen met mijn contrabas de strakke, ritmische basis van de Cuba Social Club. Het is een trein die voor niemand stopt als ie eenmaal gaat! We zijn allemaal erg trots dat Oscar, een authentieke, Cubaanse sonéro, met ons meedoet om het helemaal af te maken. We zijn er van overtuigd dat we de komende tijd onze muzikale ambities met de Cuba Social Club kunnen waarmaken met deze geweldige band.
Ons optreden wordt omlijst door DJ Roberton, die de fijne latinklanken in de pauzes gewoon door laat klinken. Geen moment rust is gegarandeerd, dus kom dansen en zingen, mis het niet vrijdagavond!

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 2 maart BULLFROG BLUESBAND

The Bullfrog Bluesband The Bullfrog Bluesband is een 3-mans formatie die stevige blues / bluesrock speelt van oa Walter Trout, John Mayer, Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan etc. De band is in 2011 opgericht. In het voorjaar van 2017 is de huidige formatie ontstaan. Naast de gitaarpartijen van Taco en zijn geweldige stem, bestaat deze 3-mans formatie uit Manfred Arlar die met zijn solide, stuwende en muzikale basswerk zorgt voor een goede ondergrond. Voeg daarbij Hans van de Hoef op de drumkit met zijn strakke groove en verrassende accenten en de band is compleet met ervaring en zeker ook met veel plezier op het podium. Al met al een band die je gehoord en gezien moet hebben. Tot snel !

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 3 maart SPINROCK MET SABINE UITSLAG

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sabine Uitslag kan het niet laten en heeft wat fijne muzikanten om zich heen verzameld om de planken op te gaan. Onder de bekende naam Spinrock is het recept zoals bekend: good old rocksongs, aanstekelijk gebracht zoals we alleen van Sabine en haar band Spinrock kennen. De blonde rockdiva van het CDA , Sabine Uitslag , heeft de Tweede kamer al lang verlaten, is inmiddels moeder van twee dochters ,stopte even met haar band Spinrock en maakt weer actief beleid in de zorgsector. Ze kan het zingen echter niet laten . En dat is maar goed ook want ze heeft alles in huis voor een show die staat als een huis : prettige uitstraling, prachtige stem, uitstekende muzikanten en zeker gevoel voor roots & blues.

Dit wordt genieten!

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Hoop jullie te zien om samen van de muziek te genieten.

Groet,

Ja