2-10-2023 Nieuwsbrief

Vrijdag 6 oktober BRIAN CHRISTOPHER

Precies 32 jaar geleden maakte de Engelse zanger/gitarist Brian Cristopher voor het eerst
zijn opwachting in ons land. Met een serie optredens in Cafe de Paris aan het Raadhuis-
plein startte de voordien vooral in Engeland en Portugal actieve muzikant zijn eerst Neder-
lands najaarstoer. Inmiddels zijn we alleen al in ons land ruim 1500 optredens (!) verder.
Na Café de Paris, Sam Sam, Café the Brothers en een paar keer tijdens evenementen op
het Raadhuisplein zoals Serious Request, kon je Brian elk voor- en najaar overal in ons
land tegenkomen, maar niet meer in Apeldoorn. Op vrijdag 6 oktober is het eindelijke weer
zover. Vanaf 21.00 u. verzorgd Brian in het Bluescafé aan Nieuwstraat een spetterend op-
treden waarin hij op indrukwekkende wijze tijdloze pop- en rock klassiekers tot leven
brengt.
Meesterwerken van beroemde artiesten als The Beatles, Kinks, Rolling Stones en David
Bowie of meer recent werk van The Eagles, Billy Joël, Police, Elton John, Sting, Simon
and Garfunkel, Robby Williams of Oasis worden met passie, energie en vakmanschap ver-
tolkt, waarmee Brian elke zaal, club of pub waar hij zijn opwachting maakt “plat” speelt.
Geen vaste playlist, vaak op verzoek, zonder achtergrond tapes, maar altijd briljant. Een
aanrader.
Aanvang 21.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 7 oktober YADA YADA

HERMAN BROOD WAS UNIEK 

Popidool… rock & roll… begaafd kunstenaar…. Herman Brood geldt, zelfs na zijn dood nog, als de meest opzienbarende popzanger van Nederland. Hij was geliefd, werd verguisd, en werd dankzij zijn charme, veelzijdig talent en harddrugsgebruik door velen als knuffeljunk aangemerkt. Samen met zijn band The Wild Romance heeft hij een onmiskenbare omwenteling teweeg gebracht in de Nederlandse popmuziek. Alles wat Brood deed liet een onuitwisbare indruk achter. 

YADA YADA  “Herman Brood is niet dood” 

YADA YADA is op dit moment DE HERMAN BROOD TRIBUTE BAND in Nederland. 

Met frontman Stick is er geen betere Tribute band die het origineel zo dicht benaderd. Hij was van 2009 tot 2015 zanger van de Wild Romance toen zij na jarenlange stilte weer live gingen spelen. Toch besloot Stick met de originele band van Brood te stoppen om weer met YADA YADA het land in te gaan.  

Een blikvanger, spraakmakend en herkenbaar is het als YADA YADA hun show aanvangen. Het klassieke intro van Edvard Grieg……de band zet het eerste nummer in……het publiek is nieuwsgierig en staart naar het podium…….dan halverwege het eerste nummer komt  Stick van de verkeerde kant  het podium oplopen….met zijn zwarte kuif krijgt menigeen even koude rillingen…….de band rockt, de show is begonnen…..een show waar we terug gaan naar de jaren ’70/‘80 waarin Herman Brood & His Wild Romance op zijn top was. 

Up tempo Rock ’n’ Roll met een setlist van ruim 40 Brood songs. Stick geeft ‘vleugjes’ Herman weg maar bewandelt verder zijn eigen pad…..betrekt het hele publiek bij het optreden , in een actieve enthousiaste show.

YADA YADA kent vele successen met grote shows door heel het land, oa een twee keer uitverkochte “Nozem & de Non” (Heemskerk), Headliner “Woodstock aan de Waal”  (Tiel), Headliner op “Big Rivers” (Dordrecht) en “Night at the Park” (Den Haag) met als speciale gast Spike van Zoest (Direct, The Deaf) op gitaar. 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 8 oktober LA GRANGE

Bluesrockband La Grange werd opgericht in 2005 en heeft tot 2016 met veel succes opgetreden in de Nederlandse bluesscene. Van 2016 tot 2017 heeft de band een time-out ingelast i.v.m. andere projecten!

In 2017 heeft zanger/gitarist Frans Liebregts de band weer nieuw leven ingeblazen en heeft daarbij een drietal nieuwe muzikanten aangetrokken. Inmiddels heeft de band een voortvarende herstart gehad en zijn er vanaf 2018 weer diverse optredens geweest en hebben ze op diverse podia gestaan! Daarnaast hebben zij in 2018 met veel succes een aantal support optredens gedaan met Big Monti Amundson USA, Aynsley Lister band UK en Flavium NL. De recensies en feedback vanuit het publiek zijn overweldigend. La Grange komt dan ook live het best tot zijn recht.

De band bestaat uit frontman Frans Liebregts die met zijn zang en behendig en prachtig solowerk menigeen tot ontroering, verbazing en enthousiasme brengt.

WIM COOIJMANS op hammond/piano. Wim is sinds jaar en dag actief als pianist/toetsenist.Toerde met tientallen bands en speelde in verschillende formaties met de meest uiteen lopende stijlen zowel op het podium als in de studio.Het toeval wilde dat hij in 2021 La Grange tegen het lijf liep hetgeen resulteerde in een vaste plek achter de toetsen.!

Rob Boekelman op bas. Met zijn specifieke geluid,oftewel zijn knorrende sound, legt hij samen met de drummer een sterk en degelijk fundament onder de band!Rob is een geschoolde muzikant met meer dan 35jaar commerciele podiumervaring! Kortom: He knows how to play!

JAN MULDERS op drums.Hij is degene die het tempo aangeeft en daarmee de rest van de band strak houd.En vergeet hierbij niet dat het fundament waarop het spel rust het tempo is en weet ook te doseren.That’s Jan,Boontje,Mulders.Zijn set up is een Kirchhoff-of Pearl kit.

Kortom: La Grange is een band die niet te missen is als je van bluesrock houdt en rechtdoet aan de begrippen melodieus, internationale sound, bluesrock, stevig, gevoelig!               That’s LA GRANGE.

Buiten wat eigen werk speelt de band o.a. covers van Walter Trout, Poppa Chuppy, SRV, KWS, Hendrix enz…

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Dat was het voor deze week. Hoop jullie te zien

.

Groet,

Jan