AESUN

Zondag 29 januari AESUN
Aesun is een female fronted progrockband. Het vijftal speelt zelfgeschreven prog-/sympho rock met een alternative touch. Ieder bandlid heeft een andere muzikale achtergrond waardoor de muziek van Aesun een samensmelting is van verschillende stijlen en een breed publiek aanspreekt.
In 2012 neemt de band hun EP ‘Water’ op in semi akoestische folk/americana stijl. In de jaren daarna heeft de muziek een stevige rock sound gekregen, waarbij menig luisteraar toch dat vleugje folk/americana nog zal bespeuren. Prachtige meerstemmige zang, afwisselende leadvocalen, melodische bas, scheurende, maar ook subtiele gitaarklanken, stevige drumpartijen, een sidderende viool en de prachtige arrangementen maakt Aesun een unieke beleving om naar te luisteren. Waarbij prachtige uitgebouwde songs van wel 6 minuten er ook weer mogen zijn. Aesun doet het gewoon!
In 2016 wordt het debuutalbum Dance of Time opgenomen bij Martijn Groeneveld (Mailmen Studio) wat resulteert in een #45 notering voor het nummer Last Revelation in de Gelderse Top 100 in november 2020. Aesun staat voor een muzikale reis die je als luisteraar grijpt, ontroert, in beweging brengt en je met een glimlach laat genieten.

Laat je verrassen door de verfrissende klanken van: Aesun.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

MONKEY JOE

Zaterdag 28 januari MONKEY JOE
Monkey Joe werd opgericht in 2011 als ‘powertrio’: gitaar/zang, basgitaar en drums. In 2015 kwamen daar toetsen bij en werd de band een viermanschap. Begin 2020 vertrok de zanger/gitarist. Bart (toetsen), Bas (basgitaar) en Pierre (drums) gingen toen op zoek naar nieuwe bandleden.
Ze vonden een gitarist met scheurende solo’s en swingende slagjes en allround fijne persoonlijkheid: Richard. En daarna meldde zich een zangeres met echt bluesrock-gevoel, de Beth Hart van de lage landen: Sietske!
Bij Monkey Joe 2.0 hoort ook een nieuwe site. Die is gedeeltelijk online, alleen nog opnames en foto’s van optredens van de band in de huidige samenstelling.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

HARRISON DEAN

Vrijdag 27 januari HARRISON DEAN
Laat je meevoeren met de trein die Harrison Dean heet. Samen met zijn band zorgt Harrison Dean voor een lekkere portie power Americana met toffe lyrics. Pompende country, afgewisseld met stevige driestemmige ballads. Ga zitten en laat je meevoeren of gooi de voetjes van de vloer en bouw een feestje!

Tot nu toe
Van 2019-2022 speelde Harrison Dean ondanks de corona o.a. één of meerdere keren in FLUOR (Amersfoort), LoburgLive (Wageningen), FORT33 (Leusden), TivoliVredenburg (Utrecht), Studio FCG (Amersfoort), Gardensongs (Diepenheim), Podium Doesburg (Doesburg), Liedjes in de Herberg (Diepenheim), Jampop (Everdingen) en Akoestival (Woerden). In mei stond Harrison Dean in de Finale van JAMPOP 2022.
In juni 2020 kwam de in, 2019 met behulp van crowdfunding opgenomen, na twee singles de debuut-EP Not Poor Enough To Be A Country Man uit. In het voorjaar van 2021 kwam het live-album Live @ Loburg uit, opgenomen tijdens het EP-release concert. Voor beide platen was veel aandacht van regionale en online radiostations en andere media. In 2022 kwam de band met Country Christmas Train, een kerstsingle die o.a. werd opgepikt door NPO Radio 1. In de zomer van 2022 kwam de eerste officiële (zomer)videoclip (Let Me) Pick You Up uit, en dit werd in een paar weken de best bekeken video van Harrison Dean.
Youtube
Harrison Dean – Nostalgia
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

KANADA BLUESBAND

Zondag 22 januari KANADA BLUESBAND
De KANADA BLUESBAND viert een feestje in Apeldoorn, want ze staan voor
de 6 de keer op het podium van het illustere Bluescafé Apeldoorn. En daar
zijn de bandleden best trots op!
De 4-koppige band bestaat uit Henri Jansen (zang en drums), Ruud van Zuthem
(zang en gitaar), Ies van Rinkel (toetsen) en Roland Wagenaar (zang en bas).
De bandleden hebben hun sporen in de muziekwereld ruim verdiend en geven
nu toe aan hun oude liefde: Blues & Rock op alle denkbare manieren tot uiting
gebracht. Er komen songs voorbij van Stevie Ray Vaughan, Robben Ford,
Johnny Lang, Cuby and the Blizzards, BB King, The Doors. Ook Pink Floyd &
Emerson-Lake-Palmer ontbreken niet. Altijd voorzien van het ‘Kanada’ sausje.
Contact met het publiek is voor de Kanadezen een must om deze inspirerende
muzikale trip te maken..
Hieronder de YouTube link naar een compilatie van een eerder optreden in Het
Bluescafé in Apeldoorn.
https://www.youtube.com/watch?v=v6bTB
Aanvang 16.00 uur. Vrij toegang.

BLUEZZ FIGHTER

Zaterdag 21 januari BLUEZZ FIGHTER
Bio: BlueZzFighter, 3 Man sterk Power Blues/Rock Trio, bestaande uit Wilko van Beek: Gitaar & Zang Henk Weerensteijn: Drums & Zang Bas Mareez : Basgitaar Op geheel eigen wijze interpreteren deze 3 doorgewinterde Muzikanten Arrangementen uit het Rijke Blues/Rock repertoire. Nummers van Muddy Waters, Jimi Hendrix, Johnny Winter, Little Richard, Steve Miller en vele anderen passeren de Revue & staan hiermee Garant voor een Dampende, Feelgood, Live & Kickin’ BlueZrock ervaring! Satisfaction Guaranteed

helaas nog geen band

Vrijdag 20 januari staat er helaas nog geen band. Uiteraard staat de borrel wel klaar. Dus van harte welkom.

THE BOTTLES

Zondag 15 januari THE BOTTLES
The Bottles komen uit Apeldoorn en bestaan sinds 2006. De naam refereert aan de grootste gemeenschappelijke liefdes van de oprichters: the Beatles en bier. De leden vinden elkaar ook in de mentaliteit. Ze nemen zichzelf en het leven niet al te serieus, het moet vooral wel vrolijk blijven, en er moet vooral bij gepraat, gedanst en gedronken kunnen worden!
In de minimale bezetting bestaan the Bottles uit Hans van Mastrigt (zang/harmonica) en Lex Kemper (zang/gitaar). Regelmatig haken Martin van Delden (zang/bas) en Wan Kemper (toetsen/zang) aan, en speciaal voor deze gelegenheid doet ook Inigo Grimbergen (slagwerk) nog mee.
Er worden werken gespeeld van the Kinks, Eric Clapton, Coco Montoya, uiteraard ook Beatles, en Zappa, maar ook the Monkees, John Mayall, the Everly brothers, Randy Newman, en nog vele anderen.
De bendeleden hebben ruime ervaring opgedaan in het Apeldoornse circuit; er zijn of worden nog steeds muzikale bijdragen geleverd bij: MFI, de Zaak, 3hoog achter, Rob Hoeke (ja, die!), the Foolz, meneer van Zanten, the Steel Breeze, Dragisha, JayVee band, Bernard Brogue band, e.v.a.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

JAYVEE BAND

Zaterdag 14 januari JAYVEE BAND
R&B&B Originals, dat zijn we en dat spelen we! R&B&B staat voor Rock and Blues and Ballads. Originals, omdat het eigen composities zijn. Originals, omdat wij dat zijn. Tijdens onze optredens ook aangevuld met enkele covers van bands die ons inspiratie gaven toen we opgroeiden.
​Jos Veldhuizen, een doorgewinterde muzikant uit Apeldoorn, bekend als zanger en frontman van Flavium, Teaser (met Ad VandenBerg), Free&Easy en The Blueshop, Jos groeide op in het Apeldoorn-Zuid van de jaren ’50 en heeft zijn muzikale roots in de blues- en rockmuziek van de jaren ’60, ’70 en ’80.
Verschillende muzikanten hebben vanaf de oprichting in 2010 met Jos in de JayVeeBand gespeeld, maar vaste muzikale partner en vaak ook co-writer is Kees Luijendijk. Daarnaast bestaat de band nu uit Apeldoornse muzikanten die allemaal dezelfde jarenlange muzikale ervaring hebben en daarom hun eigen bijdrage kunnen leveren aan het authentieke geluid van de band. En de band is uitgebreid met de JayVettes, twee dames die fantastisch bij de band klinken.
Aanvang 22.00 uur entree 5,- met gratis consumptie.

THE GROOVE TAKERS

Vrijdag 13 januari THE GROOVE TAKERS
Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis ….. Groovetakers!Vier door de wol geverfde muzikanten brengen een aanstekelijke mix van down-to-earth Chicagoblues, Texasblues en Cajunblues, footstomping rhythm & blues en hipshaking rock ’n roll. De bandleden betrekken het publiek bij het optreden en zorgen zo voor een onvergetelijke bluesexperience en bovenal voor een gezellige sfeer!
Uniek: Groovetakers spelen bluesbewerkingen van een aantal bekende nummers. Deze keuze valt zeer goed bij het publiek.
Groovetakers zijn al jaren de vaste begeleidingsband bij de afterparty bluesjam met leden van bands die hebben opgetreden op het jaarlijkse festival Flirting with the Blues in Amersfoort. Groovetakers hebben daarbij onder meer opgetreden met bekende buitenlandse artiesten als Joey Delgado, Alan Haynes, Jim Suhler, Sean Webster en Danny Giles.Groovetakers zijn:
Ber ‘Duke Berry’ van Zanen – gitaar en zang
Menko Paul – zang
Ed Bothoff – basgitaar en zang
Stefan Erents – drums
Uit de pers: “Groovetakers, heerlijke blues, lekker rauw, energiek, een onderhoudende en animerende band. Top!”
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

CUBA SOCIAL CLUB

Zondag 8 januari CUBA SOCIAL CLUB
Het idee om samen – Dirk van Boven en zijn partner Virginia Peraza – een groep op te richten voor de vertolking van Cubaanse traditionele muziek ontstond een jaar geleden. Geen stampende Salsa-bigband dus, maar subtiele latin-swing met ook enkele gevoelige ballads zult u horen en zien. Echter om deze aanstekelijke Zuid-Amerikaanse levensliederen en smartlappen op autenthieke wijze te brengen moest er voor velen van ons, Westerse muzikanten, wel wat ritmisch aangeleerd én afgeleerd worden. Ook een specifiek instrument, de trésgitaar (een gitaar met drie groepjes van twee snaren) is nodig als basis van deze oorspronkelijke muziek van de arme boeren uit de binnenlanden van Cuba, die van origine uit zuid en west Spanje gemigreerd zijn. Jan Willem Lamers is zich succesvol gaan toeleggen op dit snaarinstrument, en samen met de zeer getalenteerde zanger Francisco Moreno, de veelbelovende gitarist Hans Wisselink, allround drummer en percussionist Ivo Voragen gaan we van start om een traditioneel feestje te bouwen zondag. Kom genieten van de Caribische klanken en dansen op de swingende ritmes die zullen klinken. Iedereen is van harte welkom op dit swingend Latijns-Amerikaanse avontuur!
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.