Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Bluesshufflers

9 juni 2017 @ 22:00 - 10 juni 2017 @ 01:00

Vrijdag 9 juni: The Bluesshufflers.

Guitar player Jo Bogaert joined Frank Engelen en Piet Vanhoutte to make an electric blues band.
The bluesshufflers were born.

Uit België:

“Maar eerst hebben die van Move2Blues nog een verrassing voor de bezoekers van de ‘blues donderdagen’. Bij het binnenkomen in het café was er een podium opgesteld en daarop hadden ‘The Bluesshufflers’ zich opgesteld. Uiteraard begonnen bij de meeste ‘die hards’ hier aanwezig enkele diep nadenkende rimpels van hun voorhoofd bezit te nemen.
Na een kleine informele vragenronde kwamen we te weten dat het hier gaat over Frank Engelen, Piet Vanhoutte en Jo Bogaert. In een ander leven bestaan ze nog als duo ‘Frank & Piet’ maar voor het bluesy effect is er dan Jo bijgekomen en samen gaan ze reeds sinds een 6-tal maand door het leven als ‘The Bluesshufflers’. Eerlijk? Van bij het binnenkomen bij de soundcheck vond ik het al meteen meer dan OK. Meer zelfs ze konden dadelijk mijn interesse aanwakkeren.
Een ‘no nonsense’ aanpak van de blues en voor diegene die het nog niet meteen wilden geloven, meestal eigen originals van de hand van Frank Engelen. Er zit er zelfs al eentje tussen waarop als co-writer ene Roland Van Campenhout verschijnt, en zo zie je maar dat deze grijze eminentie van de blues ook nog door deze tak van de muziek bevangen wordt.
Het is Frank Engelen die rond de klok van 08.00PM solo begint. Samen met zijn blinkende resonator brengt hij onder meer het toepasselijke ‘Me & My Guitar’ en ‘Rescue Me’. Hem redden hoeven we nu niet meteen te doen want de zelfzekerheid straalt er zo van af, een blues man in hart en nieren. Tijd om bassist Piet Vanhoutte en gitarist Jo Bogaert hun moment onder de spotlights te laten innemen. Dit trio brengt ons zeer aangename luisterbare blues en dit resulteert dat het geroezemoes hier meteen wordt gedempt. ‘Honey’, ‘Sing My Life Away’ en ‘Hard Years’ zijn enkele van hun originals waarmee ze ons aangenaam weten in te pakken ondanks de niet al te beste akoestiek.
Sterke kennismaking met dit trio maar zullen er desalniettemin nog ‘hard years’ aankomen want het label ‘dit is Belgisch’ dat moeten ze helaas met zich meedragen, maar gasten, keep the blues alive!!!”

Aanvang 22.00; toegang vrij.

Gegevens

Begin:
9 juni 2017 @ 22:00
Einde:
10 juni 2017 @ 01:00
Evenement Categorie: