Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TEED UP BLUESBAND

22 oktober 2017 @ 16:00 - 20:00

Zondag 22 oktober TEED UP BLUESBAND
Teed Up is een Engelse 4 mansformatie die al jaren aan de weg timmeren. Ze hebben door heel Europa op festivals gestaan.
Hier de bio in het Engels. (net geen tijd voor) Als je leest met wie ze gespeeld hebben dan kom je zeker luisteren.
Hoe is de band ontstaan?
De omstandigheden waren goed en alle dingen vielen op zijn plaats. Steve Browning en Bernie Fox benaderden Steve Roux en Ray Drury, die net als zij ook net alle andere bandprojecten hadden afgesloten, om eens te kijken of het op zowel muzikaal als persoonlijk werkte. Vanaf de eerste ontmoeting bleek dat er een speciale chemie tussen de vier was en het resultaat is Teed Up, een band zonder beperkingen of grenzen, die de blues speelt als ze het willen spelen of het uit de Louisiana moerassen of straten komt van Chicago.
In 1993 ondertekende Blues gitarist en vocalist Steve Roux contract met EMI / Virgins ‘Pointblank Blues Label. Hij werd ook gevraagd door vele blues artiesten waaronder: Albert Collins, Johnny Winter, Pop Staples, John Lee Hooker, John Hammond en Wolfman ‘Washington. Steve nam zijn originele album getiteld ‘steve roux’ in Memphis USA op bij de legendarische Kiva Recording Studios. Steve’s album kwam in 1994 uit en kreeg geweldige kritieken uit Europa en de Verenigde Staten. Gigs en radiosessies volgden, met een hoogtepunt op het Cologne Music Festival in Duitsland, waar Steve door Albert Collins werd uitgenodigd om samen met Robben Ford samen met hem te gaan spelen. Ze speelden een uitgebreide versie van zijn instrumentale ‘Frosty’ voor een extatische menigte en het concert werd rechtstreeks uitgezonden op de nationale radio. Steve’s album ontvangt nog steeds radio airplay in heel Europa, Australië en Zuid-Afrika. Meer recent is hij betrokken geweest bij The White Knuckles Blues Band, waarvan het album ‘It Might Just Too Late’ op het Blues Matters / Krossborder label in 2012 verscheen. Steve Roux en The Brass Knuckle Blues Band volgden hierop en waren erg druk op het blues club en festival circuit, ontvangen wederom lovende kritieken in de Britse blues magazines. In 2013 heeft de band een CD Live uitgebracht in de Boarhunt Blues Club.
Ray Drury is een zelfstandige musicus. Hij kwam op 17-jarige leeftijd bij zijn eerste band aan en speelde zijn toetsen op de Motown-, Soul- en Stax-muziek. Tijdens deze tijd speelde Ray ondersteuning voor vele topklasse acties waaronder Curtis Mayfield, Gloria Gaynor, Edwin Starr, Dave Ruffin en Geno Washington. In zijn 20’s Ray’s spel is geëvolueerd en hij verhuisde naar het blues en jazz funk genre en toerde met verschillende bands door de UK en Europa en verder daarbuiten. Waaronder de hooggewaardeerde en bekroonde bluesband The Producers, met wie hij de beste Britse Keyboard Player Award heeft gewonnen van de Bronte Blues Club.
Steve Browning begon al op jonge leeftijd met optreden. In 1989 werd hij professioneel en werd hij lid van The Pretty Things en ging toeren door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Gedurende deze tijd speelde hij ook met andere artiesten zoals David Gilmour en Ronnie Spector. Sindsdien heeft Steve voortdurend opgetreden en getoerd en speelde met veel bands, waaronder de uit Chigago afkomstige Bluesman “Khalif Wailin ‘Walter” en speelden op het legendarische Glastonbury en headliner op het  Isle Of Wight Festival 2011 samen met 60’s Amerikaanse legendes. Het is een mooie dag. Meer recent is Steve betrokken geweest bij de laatste incarnatie van The Brass Knuckle Blues Band met Steve Roux en Bernie.
Bernie Fox is een ervaren sessie drummer en live performer die gespeeld heeft met Taj Mahal, Eric Bibb, Savoy Brown, Sherman Robertson en de enige Jimmy Witherspoon. Bernie was een oprichter van The White Knuckle en Brass Knuckle Blues bands. Hij is bekend om zijn strakke dynamische drumming en in 2014 werd hij de beste drummer in de Bronte Blues Club Awards. Bernie en Steve Roux hebben een lange geschiedenis om samen ongeveer 26 jaar samen te spelen, waaronder het soloalbum van Steve Roux.

http://www.teedupblues.co.uk/https://www.facebook.com/TeedUpBlues/

Aanvang 16.00 uur entree 5,-

Gegevens

Datum:
22 oktober 2017
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorie: