Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SJAKO

29 april 2023 @ 22:00 - 30 april 2023 @ 01:00

Zaterdag 29 april SJAKO
In de periode 1988 t/m 1994 speelde Sjako! het Nederlandse clubcircuit plat en werden belanghebbende popbeurzen als The New Music Seminar in New York, Berlin Independant Days, het EU Festival in Corck (Ierland) en de Köln Popkomm aangedaan. Zelfs een festival als het gigantische Roskilde in Denemarken ontving Sjako! met alle egards.
Het trio moest en zou doorbreken dus de heren vatten het plan op om gelijk maar een vijfmansband te worden – waardoor de platenmaatschappij (die net de slogan “het lekkerste trio dat je ooit gehad hebt” bijelkaar had gebrainstormd) weer opnieuw kon beginnen met te proberen een marketingplan in elkaar te zetten voor deze ongrijpbare, doch sensationele rockband. Althans dat hadden ze moeten doen. Van echte support was helaas geen sprake. Een flink opname budget, dat wel, maar een visie op hoe het afwijkende karakter (lees: de muzikale virtuoze gekte in een mengsel van pop, rock, funk, prog en freejazz) op de landelijke TV te krijgen ontbrak geheel. Als het niet (vanzelf) scoorde werd de publiciteitsmachine uberhaupt niet in werking gezet. Kwestie van cultuur. Ja, VARA’s 2-meter sessies was er wèl.
Er is desalniettemin nooit een reden gevonden de band op te heffen. Albums kwamen met aanzienlijk langere tussenposes uit, de bezetting wisselde nog enkele malen, maar er konden nog elk jaar een twintigtal optredens gedaan worden om de trouwe liefhebbers een mooie avond te bezorgen. Het eclectische karakter van de Sjako!-stijl was er altijd – the10th, het lmeest recente album uit 2016 is niet minder avontuurlijk dan het vroege werk.
Door omstandigheden die min of meer samen vielen met de Corona lockdowns zakte de band echter wel verder weg in obscuriteit. Met de herinvoering van “het live-concert met publiek” in, pakweg, maart van dit jaar besloten de leden van het 88-94 trio dat het tijd was een ‘tribute to Sjako!’ op te zetten. De zalen stroomden de laatste jaren sowieso vol bij vooral ‘naspeel bands en tribute theatershows’. Nou is Sjako! natuurlijk veel te lastig en lang niet beroemd genoeg om een tribute tot iets succesvols te maken, maar met de originele leden zou het zo maar eens kunnen lukken. Of nou ja, gezellig kunnen worden. Ook niet onbelangrijk…
Dus bij dezen even voor(her)stellen:
Jaap J. Vrenegoor – drums
Thijs Vermeulen – bass
Wouter Planteijdt – guitar & vocals
Verwacht nummers van de albums l’Amour Qui Fait… Boum!, Secret Skin en Livewire als uitgangspunt van een show van het oude nieuwe Sjako! -trio, (dat naar grote waarschijnlijkheid bij de eerste de beste afslag in een typisch Sjakoiaanse improv-modus zal schieten).
Aanvang 22.00 uur entree 10,-

Gegevens

Begin:
29 april 2023 @ 22:00
Einde:
30 april 2023 @ 01:00
Evenement Categorie: