Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Novatia

18 augustus 2017 @ 22:00 - 19 augustus 2017 @ 01:00

ijdag 18 augustus: Novatia

Vernoemd naar het Latijnse werkwoord “novate”, het creëren van iets nieuws door het verbeteren en vernieuwen van iets ouds, zal het geen verrassing zijn waar Novatia voor staat. Door het combineren van invloeden die variëren van alles tussen jazz, funk en pop, heeft Novatia haar eigen eclectische stijl van progressieve rock gecreëerd. Soms sferisch en progressief, soms groovend en funky. Soms donker en dreigend, soms licht en zweverig, maar altijd herkenbaar als Novatia.
Improvisatie is een belangrijk onderdeel van het geluid van Novatia en bepaalt de juiste sfeer voordat de band haar ideeën uitwerkt tot nummers. Bij het schrijven van nummers richt Novatia zich op het neerzetten van arrangementen waarbij elk instrument zijn eigen rol speelt binnen de context van de boodschap en emotie die het nummer probeert over te brengen. Novatia bestaat uit Ingmar Kops (synthesizers en piano), Joep Selen (zang), Joost Lobbes (drums), Fabian van Dijk (basgitaar) en Rindert Bul (electrische en acoustische gitaar).
  In 2015 heeft Novatia haar debuut EP “Remind you of yourself” uitgebracht, in 2016 gevolgd door een tweede EP “Reflection of Thoughts”. In de studio, maakt de band gebruik van klassieke opname technieken. Door alle nummers in één take op te nemen zonder clicktrack en met alle bandleden tegelijk in de opnameruimte, lukt het Novatia om de stemming en dynamiek van haar nummers puur vast te leggen en de nummers een duidelijke live feel mee te geven. Beide EP’s werden onthaald met lovende kritieken, zoals: “Niet veel bands in Nederland kunnen dit niveau aan en weten het ook nog eens zo goed naar voren te brengen.” (mcsharq.nl), “Dit is een prog band met een geweldige eigen stijl en een rijk arsenaal aan bloedstollende melodieën maar ook met de vaardigheden en houding om dit ook over te brengen. Nummers worden met passie gebracht door een fantastische zanger, ondersteund door een band met een geweldig gevoel voor dynamiek. Deze jongens snappen het!!” (progarchives.com), “Qua composities legt de band de lat direct behoorlijk hoog. Deze mannen weten hoe je een nummer neerzet.” (www.progwereld.org), “De veelkleurige composities vertonen een aangename complexiteit; een heel originele caleidoscopische, emotionele luistertrip van 27 minuten” (rootstime.be) en “De EP staat vol zorgvuldig gecomponeerde neoprog die zeer prettig in het gehoor ligt.” (www.iopages.nl).
 Tijdens optredens is Novatia niet bang om risico’s te nemen en te improviseren. De band is daarbij altijd gefocust op het overbrengen van de emoties van de nummers naar het publiek. In 2015 en 2016 heeft Novatia verschillende succesvolle shows in Nederland afgewerkt met als hoogtepunten optredens in TivoliVredenburg (Rabo stage), ProgFrog Nieuwerkerk, ’t Parktheater Alphen aan de Rijn (als support van Silhouette) en de Boerderij Zoetermeer (release party van “Reflection of Thoughts”). “Deze band is veelzijdig en houdt zich niet aan één genre. Ze spelen een echte mix van progressive rock, metal, jazz en zelfs reggae. Het was duidelijk te zien dat de band met plezier op het podium stond. Het publiek vond het optreden prachtig en ikzelf ook. Deze band kan alle kanten op en is een erg goede live band. Ik hoop snel deze band weer aan het werk te zien!” (www.backgroundmagazine.nl).
Contact:
mail@novatia.nl
www.novatia.nl
Aanvang 22.00: toegang vrij.

 

Gegevens

Begin:
18 augustus 2017 @ 22:00
Einde:
19 augustus 2017 @ 01:00
Evenement Categorie: