Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MALICK DIAW

maart 2 @ 22:00 - maart 3 @ 01:00

Gitarist, auteur, componist en singer-songwriter, MALICK DIAW is een Senegalese muzikant uit Parijs. Zijn muziek neigt naar folk met touareg, mandinga, blues, jazz, etc., vermengd met Afrikaanse ritmes en begeleid door de akoestische gitaar, shekere en percussie (djembe, cajón), basgitaar en koor.

Malick Diaw startte zijn muzikale carrière in 1993 toen hij, nog student in Dakar, toestemming vroeg aan de muziekschool om op te treden buiten zijn geboortestad en in het buurland Gambia. Hij vergezelde Dial Mbaye, een Senegalese muzikale diva, op gitaar en registreerde aan het einde van dat jaar “Beukarek Garaman” met haar, gecomponeerd en gearrangeerd door de maestro Cheikh Tidiane Tall.

Alioune Mbaye Nder en de Setsima Group brachten hem in maart 1995 voor het eerst naar Europa, toen hij door Frankrijk toerde. In hetzelfde jaar werd “Aduna” geboren, opgenomen met de Setsima Group, en een jaar later nam hij met dezelfde groep “Inalmanaila” en “Fatelekoul dom” op, twee live albums. Het jaar 1997 bracht het album “Leneen”, en het laatste geregistreerde werk met de groep is “Thiaat”, in 1998.

In 2001 reisde hij na een samenwerking van zes maanden met de Senegalese zanger Assane Ndiaye naar Frankrijk om ‘Madada’ op te nemen, het eerste album van Kamaldine Konte. Onder de nummers werkt Malick Diaw samen door enkele van zijn eigen composities bij te dragen. Het album is geproduceerd door Bocana Maiga en genomineerd voor de KORA AWARDS uit Zuid-Afrika .

Sinds 2009 werkt Malick in zijn eigen composities voor zijn eerste soloalbum, dat in 2014 wordt uitgebracht.

https://www.facebook.com/malickdiawmusic/

 

 

Gegevens

Begin:
maart 2 @ 22:00
Einde:
maart 3 @ 01:00
Evenement Categorie: