Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fleetwood Max

juni 26 @ 22:00 - juni 27 @ 01:00

Vrijdag 26 juni: Fleetwood Max tribute band

Fleetwood Mac behoort tot de absolute iconen uit de mondiale hitgeschiedenis. Tientallen miljoenen albums gingen over de toonbank en die albums waren ook nog eens stuk voor stuk goed voor talloze single-hits.

De Dutch tributeband Fleetwood Max brengt een eerbetoon aan Fleetwood Mac. Daarbij maakt het publiek een wandeling door de tijd: van het allereerste bluesy begin tot het legendarische album Rumours en de latere hitsuccessen. Waarbij sfeervolle ballades en swingende nummers worden afgewisseld met het stevigere rockwerk.

Het idee werd geboren tijdens de maandelijkse tribute-sessies van een Gelders café. De opzet is even eenvoudig als doeltreffend: een clubje muzikanten wordt bij elkaar geplaatst, duikt twee keer de oefenruimte in en beklimt vervolgens de planken. Waarna de band weer wordt opgeheven.

Zo ook de formatie Fleetwood Max dat – zoals de naam al doet vermoeden – die avond een ode bracht aan een van de onbetwiste iconen uit de mondiale popgeschiedenis: Fleetwood Mac. Met één belangrijk verschil: de laatste klanken van dat optreden hadden nog niet uitgeklonken of de zeven muzikanten keken elkaar aan. De overweldigende reacties van het publiek en de onderlinge klik waren dusdanig dat ter plaatse werd besloten dat dit niet bij een eenmalig initiatief mocht blijven.

Fleetwood Max neemt een duik in de historie van Fleetwood Mac: een band die bekend staat om z’n veelzijdige repertoire. Van het bluesy werk uit de beginperiode medio zestiger jaren tot de grote hits in de eighties. Waarbij bovendien vanzelfsprekend uitvoerig wordt stilgestaan bij het roemruchte album Rumours, dat tot op de dag van vandaag geldt als een van de best verkochte albums aller tijden.

Gegevens

Begin:
juni 26 @ 22:00
Einde:
juni 27 @ 01:00
Evenement Categorie: