Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Erwin van Ligten

25 oktober 2019 @ 22:00 - 26 oktober 2019 @ 01:00

Uniek concert:~Erwin van Ligten & Wouter Planteijdt

Vrijdag 25 oktober  aanvang 22:00 entree €5,- .

Fijnproevers van mooi  gitaarspel  en zang mogen dit (luister!)concert beslist niet missen. Een akoestisch duo concert door twee fascinerende gitaarvirtuozen en singer/songwriters: Erwin van Ligten aka Er Wing  en .erwinvanligten.com   en Wouter Planteijdt.www.planteijdt.nl

Vrijdag 25 oktober zijn twee fascinerende gitaarvirtuozen en singer/songwriters te bewonderen in Het Bluescafé Apeldoorn.

Een uniek  luister concert. van twee uitstekende muzikanten die elkaar al jaren kennen , gaan voor het eerst deze avond samen de planken op. Tijdens dit  unieke akoestisch duo (luister!) concert; spelen zij  een akoestische mix van elkanders repertoire spelen. Oktober was de premier/CD/LP presentatie van Wouter planteijdt  zijn bijzonder fraaie album “Bullhorn’.In de loop van eind volgend jaar komt Erwin van Ligten zijn nieuwe album ‘For All We Know’ uit. Maar  hij start eerst volgend jaar de 50th anniversary “Jimi Hendrix Re-Experience’ theater tour met zijn band.

Deze twee fascinerende gitaarvirtuozen en singer/songwriters spelen vrijdagavond 25 oktober onder andere elk songs van deze albums in akoestische versie en tevens een aantal instrumentals.

Een uniek concert  dat je niet mag missen.

 

Erwin van Ligten

Een van Nederlands beste gitaristen Erwin van Ligten. Misschien wel “de beste onbekende gitarist van het land” schreef een journalist. Gitarist en zanger Erwin van Ligten kennen de trouwe muziekliefhebbers van Het Bluescafé in Apeldoorn ook van zijn spetterende *optredens met zijn Erwin Van Ligten band (EVL band) (*Zie de concert verslagen van zijn optredens met zijn Het Bluescafe Apeldoorn http://bit.ly/2sUKbzA & http://bit.ly/2mT8iPG ).

Hij speelt deze avond akoestisch en pakt het brede pallet van muziekstijlen op. Rock, reggae tot blues of een ingetogen ballad; Erwin van Ligten kan het allemaal spelen… kom maar luisteren en geniet van deze gitarist extraordinaire.

Hij heeft zijn eigen band, maar treed ook regelmatig op met o.a. Astrid Seriese en Micheline Van Hautem  en vele andere. Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.Erwin van Ligten, zijn wortels hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek en dat maakt het de creator van zijn eigen unieke stijl. In de muziek van gitarist Erwin van Ligten klinken zijn Indische roots vaak door. De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound.

https://www.erwinvanligten.com/about/

 

Wouter Planteijdt

Is onder andere bekend als gitarist en zanger van de groep* SJAKO! ( *Zie het concert verslag van hun puike optreden in Het Bluescafe Apeldoorn  http://bit.ly/2JmCUTy ). Maar óók van al zijn andere vele muziekprojecten.*Zie  http://www.ziprecords.com/wouterplanteijdt  Oktober was de Premiere/CD/LP presentatie van Wouter zijn bijzonder fraaie album “Bullhorn’.  Ontvangen met alleen maar mooie positieve recensies.

Het werd tijd. Tijd voor Planteijdt. Uit de schaduw moest hij. En in de spotlights. Vele jaren was hij de snaren van kleinkunstenaren. Trad hij onder andere op met Jeroen van Merwijk en Maarten van Roozendaal. Begeleidde hij Sanne Wallis de Vries ,Paul de Munnik,Ricky Koole , Hans Dulfer’s Reflud. Vaste gitarist van Muzikale Helden. Steeds op de achtergrond. Maar nu, eindelijk, treedt Wouter Planteijdt naar voren. Krijgt zijn gitaar de hoofdrol. Zijn prachtige solo’s. Zijn virtuoze techniek. Zijn fijnzinnige touch. In Bullhorn herkennen we ineens weer die fantastische frontman van Sjako! De maestro.

https://planteijdt.nl/

 

Erwin van Ligten – Sunrise

 

Wouter Planteijdt – ‘Woman

Gegevens

Begin:
25 oktober 2019 @ 22:00
Einde:
26 oktober 2019 @ 01:00
Evenement Categorie: