Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DAMHSA CRAIC

augustus 6 @ 22:00 - augustus 7 @ 01:00

Zaterdag 6 augustus DAMHSA CRAIC
Damhsa Craic, de Apeldoornse band die sinds 2019 flink bezig is om de Ierse folk en Pub songs een groot podium te geven in Apeldoorn als daarbuiten. De band bestaat uit 1 dame en 4 mannen die allemaal hun sporen hebben verdiend in de muziek.
Onze dame Sandy Wetzels te zien als de grote aanjager in het ontstaan van Damhsa Craic . Ze is de violiste van de band. Sandy heeft op veel grote podia ’s gestaan in zowel Nederland als daar buiten en weet als geen ander de viool te laten zingen in de Ierse muziek.

Innes Gardenir is de zanger van de band. Innes die zijn roots in zowel Schotland als Ierland heeft liggen. Hij is opgegroeid met de Ierse folk en Pub songs. De passie en zijn accent gelijk te horen als hij zingt.

Onze contrabassist is Hans de Louter voor velen bekend als de viool bouwer van Apeldoorn maar ook een zeer ervaren contrabassist die vooral zijn sporen heeft verdient in de Klezmer, Oldtimeswing en zigeunermuziek. Nu is daar de Ierse muziek bijgekomen.

Jan Willem Lammers bespeelt zowel de banjo als de gitaar en is een alleskunner die zoals ie zelf zegt de Apeldoornse banjo en gitaar plukker is. De snelheid die hij
weet te brengen met zijn banjospel samen met de violiste is fantastisch om te horen en mee te maken.

De laatste van het gezelschap is Gert de Graaf op de gitaar. Gert heeft zijn roots liggen in de ritme & blues muziek. Daarnaast speelt hij ook zigeuner en volksmuziek van over de hele wereld en jawel ook de smartlap hoort daarbij. Al met al een gemêleerd gezelschap die van elk optreden een leuk Iers feest weet te maken. Bekende krakers als Dirty old town, Rose tattoo , Wild rover etc komen zeker in ons repertoire voorbij.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Gegevens

Begin:
augustus 6 @ 22:00
Einde:
augustus 7 @ 01:00
Evenement Categorie: