Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brickyard

24 december 2017 @ 16:00

Zondag 24 december: Brickyard

Brickyard is als een bluesrock band ontstaan in oktober 2005. Omdat de band in een oude steenfabriek repeteerde was de naam Brickyard snel gevonden. Naast het repertoire van stevige rock en bluesrock covers heeft Brickyard ook zelf de nodige cd’s gemaakt met eigen bluesrock songs.

“First bricks”

Vrijwel meteen na het ontstaan van de band wordt het eerste album in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dit debuutalbum werd verrassend positief ontvangen door diverse regionale en lokale bluesrock programma’s en is vervolgens door verschillende radiostations in Nederland, België, Engeland en de VS gedraaid.

Maxisingle “The echo of my soul”

Begin 2008 verschijnt, eveneens in eigen beheer, de maxisingle “The echo of my soul”. Ook deze single werd goed ontvangen en kreeg bij een groot aantal binnen-en buitenlandse stations airplay.

Marista Records Company en “Hey you”

Door de single “Echo of my soul”ontstaat er contact tussen Brickyard en Marista Records Company en werd er eind 2008 een platencontract aangeboden. Het album “Hey you” met 10 nieuwe, eigen nummers werd in 2009 uitgebracht in zowel Nederland als België, en heeft veel goede recensies gekregen bij de vakpers.

Singles “Ballad of the sea” en “All alone”

Van het album “Hey you” zijn 2 singles getrokken: “Ballad of the sea” in september 2009 en “All alone”, uitgebracht in 2010.

Single “Be right or wrong”

Deze single is in mei 2011 uitgebracht wederom in Nederland en België.
Tegenwoordig bestaat Brickyard uit de huidige bezetting:

Chantal Bello, leadzang

Ruud Maalderink, elektrisch gitaar/backing vocals

Rinus de Lang, basgitaar/backing vocals

Kfir Quist, drums

Gegevens

Datum:
24 december 2017
Tijd:
16:00
Evenement Categorie: