Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blueswheel

30 december 2018 @ 16:00 - 20:00

Zondag 30 december Blueswheel.

Blueswheel is een Rhythm and Blues-formatie, die al vanaf 2013  met succes opereert vanuit het midden des lands en succesvol toert langs vele gelegenheden zoals, cafés, zaaltjes, motorclubs, en festivals.
In 2017 is de bezetting gewijzigd en heeft oprichter Herman Scholte een club goede muzikanten met de juiste vibe om zich heen weten te verzamelen met ervaring in diverse genres zoals funk, soul, country, jazz en rock en roll. De gemeenschappelijke deler is uiteraard de liefde voor de blues.
Inmiddels is de band nu ook uitgebreid met een even enthousiaste toetsenist en bestaat de formatie uit vijf ervaren muzikanten met het blues-hart op de juiste plaats.
Ook het repertoire is ingrijpend vernieuwd. Bekende en onbekende covers van diverse grootheden uit de blues scene passeren de revue, overgoten met een zelfbereide Blueswheel-saus van pittige shuffels en swingende blues.
Frontman Wim Petersen wisselt zijn rauwe en doorleefde zangstem af met het authentieke Delta bluesgeluid van zijn harp. Toetsenist/zanger Clemens Hoekstra is verantwoordelijk voor het stuwende pianospel en met zijn subtiele, maar krachtige Hammondsound zorgt hij voor een heerlijk gespreid bedje, waarover gitarist Peter Lit zijn smeuïge riffs kan neerleggen. Als Peter soleert gaat het dak eraf. Dit alles wordt vakkundig ondersteund door de strakke ritmesectie van Roel Sadhinoch  op de bas en bandleider Herman Scholte op de drums.

Aanvang 16.00; toegang vrij.

Gegevens

Datum:
30 december 2018
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorie: