Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BLUESCOWBOYS

16 maart 2013 @ 22:00

Gratis

The Bluescowboys

 

The Blues Cowboys zijn ontstaan in het jaar 2000 en worden gevormd door Lourens Leeuw (zang en bas), Kees Alkema (zang en drums) en Lex Koopman (zang en gitaar).
Dit ervaren rocktrio speelt al samen in de band The Rockaways, waar ze met verschillende andere muzikanten in een steeds wisselende bezetting herkenbare sixties afgewisseld met swingende bluesnummers ten gehore brengen.
The Bluescowboys spelen op een geheel eigen manier Rock & Roll, Blues, en Pop met een vleugje Country.

Bij de legendarische Groninger muzikant Lourens Leeuw, geboren op 17 juni 1946, zit de liefde voor muziek er al vroeg in. Op zijn twaalfde begint hij met muziek maken. Sindsdien speelt hij in ontelbare bands.

Kees Alkema, is van jongs af aan al bezig met muziek. Op verzoek van zijn tafelgenoten maakt de tafel en het bestek regelmatig ruim baan voor een drumstel en stokken. Muziek maken wordt voor hem echter pas serieus en professioneel na het inslaan bij Universe en Timber, wat onderbroken wordt door de dienstplicht. Naast het spelen in allerlei bands besteedt hij veel tijd in zijn eigen demostudio. Kees Alkema staat bekend om zijn strakke beat en zijn prachtige zangpartijen.

Lex Koopman is geboren in 1958. Hij begint zijn muzikale loopbaan op jonge leeftijd als concertdrummer bij de plaatselijke brassband. Als tiener maakt hij zijn eigen composities en wint hij een eerste prijs met de compositie De slag bij Heiligerlee.
Vervolgens ontdekt hij de gitaar en ontwikkelt hij zich tot een country-, rock & roll- en bluesgitarist. Ook zijn kwaliteiten als zanger zijn veelgeroemd. In 2000 behaalt Koopman de derde plaats in de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Er staan drie solo CD’s op zijn naam. Lex Koopman is een rock & roll gitarist van de bovenste plank die beschikt over een doorleefde stem met de mooiste countrysnik van Groningen.

http://www.youtube.com/watch?v=wc_KrnwkW9k&feature=related

 

Gegevens

Datum:
16 maart 2013
Tijd:
22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: