Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BERNARD BROQUE BAND

26 juni 2022 @ 16:00 - 20:00

Zondag 26 juni BERNARD BROQUE BAND
Bernard Brogue herinnert aan singer-songwriters als John Martyn, Nick Drake en Bruce Cockburn die folk met andere stijlen, zoals jazz combineren.
In 1996 wordt zijn song ‘Down river’ (van de CD ‘Birdwatching’) gekozen als tweede beste    tijdens het gerenommeerde singer-songwriter wedstrijd tijdens het Edinburgh International   Festival. Dit succes brengt hem naar legendarische folkclubs in London.
In 2006 verschijnen zijn tweede CD ‘Escape the day’ en de single ‘ Not before Christmas’,      welke uitgezonden is door diverse radiostations. Andere projecten volgen , o.a. ‘Trick of light’ (2013) en in 2017 ‘Laif o laf’, een Gronings-talige CD gemaakt samen met singer-songwriter Tammo Tamminga.
In 2013 doet hij een magisch optreden in de oudste concertzaal van Schotland, St. Cecilia’s Hall.
Sinds 2002 treedt Brogue niet meer alleen als solist op, maar ook met anderen, o.a.
Michael Gustorff, fretloze bas en Inigo Grimbergen, drums.
“ (Brogue’s) songs zijn vol emotie, warmte en overgave..soms troosteloos en mysterieus,      maar altijd met een pakkende melodielijn. Het grootste compliment wat ik Brogue kan          geven is dat hij doet denken aan de legendarische Nick Drake zonder een regelrechte kopie te zijn” (Newfolksounds dec.’99).
“ Met zijn combinatie van folk en jazz is singer-songwriter Bernard Brogue geliefd in        Nederland en Schotland (…). Op Trick of light is te horen waarom: de man weet hoe hij
goede, pakkende melodieën moet schrijven.”  (Music Maker, dec. 2013)
“..het trio bood het publiek een heel speciale avond. De muziek past niet in een hokje. Hijzelf beschrijft zijn stijl als Celtic Jazz, opwindend en altijd waard om naar te luisteren “(Culucu, Kleve 2019)
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorie: