Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bas de Haan

16 september 2018 @ 16:00 - 20:00

Zondag 16 september:Bas de Haan is een bluesman.

Bas de Haan is een bluesman.

Hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Behalve traditionele bluesnummers en klassieke stampers, speelt Bas ook zelfgeschreven liederen, smartlappen en ballades, al dan niet in het Nederlands. Zijn liefde voor de (plattelands-)blues is echter onvoorwaardelijk. Ieder lied is besmet met een gezonde klodder blauwe modder uit het Mississippi Delta-gebied van de Verenigde Staten.

——————–

Eén keer per week heeft hij een baan. Eén keer per week maakt zijn ex-geliefde het huis schoon. Eén keer per week gaat hij op bezoek bij zijn moeder. Eén keer per week geeft hij bijles aan zijn petekind. Eén keer per week eet hij bij zijn jongste zusje. Eén keer per week gaat hij uit eten, zijn maat betaalt.

Elke dag denkt hij dat het leven nog moet beginnen. Elke dag is er iets dat hem vertelt: je bent muzikant. Elke dag heeft hij de blues. Elke dag een vraag, een gedachte, een zinnetje, een nootje. Elk jaar gaat hij op pad. Soms honderd keer, soms twaalf keer, soms veertig keer. Maar elk jaar gaat hij op pad, en elke dag heeft hij de blues.

Zijn wortels zijn wit.
Zijn hart is blauw.
Zijn helden zijn zwart.
Zijn hart bonkt voor jou.

Gegevens

Datum:
16 september 2018
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorie: