Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Anima Mundi

11 oktober 2018 @ 21:00 - 00:00

€ 10

Donderdag 11 oktober: Anima Mundi.

In oktober 2018 komt de Cubaanse symfonische Rockband weer naar Europa. De tour begint in Nederland op 11 oktober in het Bluescafé. In de tour zal het nieuwe album Insomnia worden gepresenteerd. In drie weken tijd gaat de tour naar Duitsland, Polen, Italië, Frankrijk en Nederland.

Anima Mundi werd in 1996 opgericht door vijf vrienden van het conservatorium. De band combineert symfonische rock met Cubaanse invloeden in haar muziek. Progressieve / symfonische rock met grenzeloze passie, dynamiek en temperament.
Met hun derde album ‘The Way’ uit 2010 vestigde de band zich aan de top. Anima Mundi wist vele muziekliefhebbers te overmeesteren. Het album leidde wekenlang de progressieve hitlijsten in verschillende landen aan en de band trok de aandacht van veel radiostations. In 2011 was de eerste Europese tournee een feit. De live-uitvoeringen werden met groot enthousiasme ontvangen.
Na het vierde studioalbum “The Lamplighter” in 2013 werd in 2016 het eerste deel van een trilogie uitgebracht “I me myself” nu in 2018 gevolgd door deel 2 “Insomnia”.

Anima Mundi won drie keer – met de albums The Way, The Lamplighter en I me myself – de prijs voor het beste rockalbum van het jaar van Cubadisco (Cubaanse Grammy), georganiseerd door het Cubaanse Instituut voor Muziek.

De band bestaat uit:
Roberto Díaz, lead guitar and backing vocals
Virginia Peraza, keyboards and backing vocals
Aivis Prieto, lead vocals, guitar and percussion
Yaroski Corredera, bass guitar and bass pedal
Marco Alonso, drums and saxophone

Aanvang 21:00 uur entree 10,-

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
21:00 - 00:00
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie: