Nieuwsbrief 14 juni

Zaterdag 17 juni DE MARBLETONES
De MarbleTones zijn dé fifties swing bluesband die je gezien moet hebben. Blues als feest van het leven met muzikaal entertainment en goede verhalen onder het genot van een drankje. Aan het eind gaan de voetjes van de vloer. Zanger-bassist Anne-Maarten van Heuvelen, mondharmonica virtuoos Ben Bouman en gitarist buizenversterkerdokter Arie-Jan Folkerts zetten samen een spetterende blues show neer.  
De band werd opgericht in 2000 en ze speelden de afgelopen twee decennia met veel succes in binnen- en buitenland van Finland en Engeland tot aan San Francisco. Ze maakten drie albums en speelden in Nederland op de meeste blues podia. Pak je kans en ga kijken hoe ze op 17 juni in het Blues Café eigen nummers en klassiekers van Little Walter en de Fabulous Thunderbirds swingend neerzetten. 
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.
 
 
Zondag 18 juni MOULDY T
Mouldy-T speelt rauwe, swingende blues geïnspireerd door de stadsblues van de jaren ’50.
De band speelt nummers van onder andere Little Walter, Sonny Boy Williamson II, Howlin’ Wolf etc. waarbij een moderne, doch authentieke sound wordt nagestreefd en de nummers naar eigen hand worden gekneed.
Mouldy-T swingt en grooved met een mix van vlottende blues afgewisseld met rauwere stampers en slow blues. De zang, meeslepend spel, bluesharp afgewisseld met scheurende gitaarsolo’s zorgen ervoor dat Mouldy-T garant staat voor een (h)eerlijke en energieke blues show.
Mouldy-T bestaat uit Hans Baltus-zang en mondharmonica, Jacco Schilder- bluesharp en zang, Ton Dittmar- gitaar, Eric  ten Klooster-bas en Michel Janse-drums.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.