Nieuwsbrief 21 juni

Vrijdag 24 juni REBEL
Rockband “Rebel” Classic Rock Story is een Apeldoornse Topband met Bert Kompier (Drums), Ben Bruschke ( Basgitaar), Aldo Swager (Gitaar en Vocals), Jeroen Boers (Gitaar en Vocals), 4 ervaren muzikanten die in de afgelopen jaren veelal als studio muzikant en met verschillende Bands hebben gewerkt en besloten om een groep op te starten die zich onderscheidt qua repertoire van andere Bands.
Verschillende stijlen zoals Rock, Pop, Blues, Jazzrock, Country en Songs van groepen zoals Cult, Stones, Beatles, Motorhead, ZZ Top, Queen, Hendrix en vele anderen presenteert “Rebel”met een eigen sound die het beluisteren tot een belevenis maakt.  
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.                  
 
 
Zaterdag 25 juni LAST EXIT
Last Exit: a tribute to Pearl Jam
Wij zijn Last Exit.
Vijf vrienden die hun gezamenlijke passie voor de muziek van Pearl Jam delen.
Onze muzikale sporen verdiend vanaf begin jaren ’90, tevens de start van de ‘Seattle
Sound’, in een aantal in en rond Apeldoorn bekende coverbands.
Nu als vijftal helemaal ‘Alive’ met het repertoire van Pearl Jam!
Verwacht géén look-a-like verkleedpartijen, maar wél met hart en ziel en
vakmanschap gespeelde muziek van onze favoriete band!
Natuurlijk het bekende album ‘Ten’ en ander bekend werk van latere albums, maar
ook de misschien wat minder bekende nummers, hoewel…..de echte fan kent ze
natuurlijk allemaal!
Hope to see you soon at one of our gigs!
Last Exit
Bezetting:
Ewald Schut- zang
Paul Waagmeester- drums
Hans Nieuwenkamp- bas
Ronald Harleman-gitaar
Bert Jansen-gitaar
Aanvang 22.00 uur vrij toegang
 
 
 
Zondag 26 juni BERNARD BROQUE BAND
Bernard Brogue herinnert aan singer-songwriters als John Martyn, Nick Drake en Bruce Cockburn die folk met andere stijlen, zoals jazz combineren.
In 1996 wordt zijn song ‘Down river’ (van de CD ‘Birdwatching’) gekozen als tweede beste    tijdens het gerenommeerde singer-songwriter wedstrijd tijdens het Edinburgh International   Festival. Dit succes brengt hem naar legendarische folkclubs in London.
In 2006 verschijnen zijn tweede CD ‘Escape the day’ en de single ‘ Not before Christmas’,      welke uitgezonden is door diverse radiostations. Andere projecten volgen , o.a. ‘Trick of light’ (2013) en in 2017 ‘Laif o laf’, een Gronings-talige CD gemaakt samen met singer-songwriter Tammo Tamminga.
In 2013 doet hij een magisch optreden in de oudste concertzaal van Schotland, St. Cecilia’s Hall.
Sinds 2002 treedt Brogue niet meer alleen als solist op, maar ook met anderen, o.a.
Michael Gustorff, fretloze bas en Inigo Grimbergen, drums.  
“ (Brogue’s) songs zijn vol emotie, warmte en overgave..soms troosteloos en mysterieus,      maar altijd met een pakkende melodielijn. Het grootste compliment wat ik Brogue kan          geven is dat hij doet denken aan de legendarische Nick Drake zonder een regelrechte kopie te zijn” (Newfolksounds dec.’99).
“ Met zijn combinatie van folk en jazz is singer-songwriter Bernard Brogue geliefd in        Nederland en Schotland (…). Op Trick of light is te horen waarom: de man weet hoe hij     
goede, pakkende melodieën moet schrijven.”  (Music Maker, dec. 2013)
“..het trio bood het publiek een heel speciale avond. De muziek past niet in een hokje. Hijzelf beschrijft zijn stijl als Celtic Jazz, opwindend en altijd waard om naar te luisteren “(Culucu, Kleve 2019)
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.