Nieuwsbrief 1 december

Beste mensen,

Hier weer een berichtje van het Bluescafe. De komende optredens zijn hier onder te vinden. Helaas gaat het optreden van de Juke Joints niet door maar als de omstandigheden beter worden dan gaat het wel lukken.  

Zondag 5 december REBELRockband Rebel (Classic Rockstory) is een band met een groot aantal bekende en minder bekende covers op het repertoire.Zoals de naam al doet vermoeden ligt het accent op “classic” (hard-/blues-/pop-) rock uit de jaren 60/70/80/90 van het vorige millenium.De bandleden (uit Apeldoorn, Amersfoort en Deventer) hebben alle vier ruime ervaring opgedaan in diverse bands (covers en eigen werk), zowel op het podium als in de studio.De band bestaat uit:Bert Kompier (drums)Ben Bruschke (basgitaar)Aldo Swager (zang en gitaar)Jeroen Boers (gitaar en zang)Rebel speelt nummers van: AC/DC, The Cure, Pearl Jam, The Free,Lenny Kravitz, Thin Lizzy, Deep Purple, Steppenwolf, The Beatles, UFO, Herman Brood, Stevie Ray Vaughan, The Rrf Hot Chili Peppers, The Rolling Stones, CCR, Van Halen, Whitesnake, ZZ Top, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Queens Of The Stoneage, Billy Idol, Gary Moore, John Mayer, Elivis, Phil X, Cream, Aerosmith, Paul Weller. Aanvang 14.00 uur vrij toegang.    

Zondag 12 december DAMHSA CRAIC

Damhsa Craic, de Apeldoornse band die sinds 2019 flink bezig is om de Ierse folk en Pub songs een groot podium te geven in Apeldoorn als daarbuiten.

De band bestaat uit 1 dame en 4 mannen die allemaal hun sporen hebben verdiend in de muziek.Onze dame Sandy Wetzels te zien als de grote aanjager in het ontstaan van Damhsa Craic . Ze is de violiste van de band. Sandy heeft op veel grote podia ’s gestaan in zowel Nederland als daar buiten en weet als geen ander de viool te laten zingen in de Ierse muziek.

Innes Gardenir is de zanger van de band. Innes die zijn roots in zowel Schotland als Ierland heeft liggen. Hij is opgegroeid met de Ierse folk en Pub songs. De passie en zijn accent gelijk te horen als hij zingt. Onze contrabassist is Hans de Louter voor velen bekend als de viool bouwer van Apeldoorn maar ook een zeer ervaren contrabassist die vooral zijn sporen heeft verdient in de Klezmer, Oldtimeswing en zigeunermuziek. Nu is daar de Ierse muziek bijgekomen.

Jan Willem Lammers bespeelt zowel de banjo als de gitaar en is een alleskunner die zoals ie zelf zegt de Apeldoornse banjo en gitaar plukker is. De snelheid die hij weet te brengen met zijn banjospel samen met de violiste is fantastisch om te horen en mee te maken. De laatste van het gezelschap is Gert de Graaf op de gitaar. Gert heeft zijn roots liggen in de ritme & blues muziek. Daarnaast speelt hij ook zigeuner en volksmuziek van over de hele wereld en jawel ook de smartlap hoort daarbij. Al met al een gemêleerd gezelschap die van elk optreden een leuk Iers feest weet te maken. Bekende krakers als Dirty old town, Rose tattoo , Wild rover etc komen zeker in ons repertoire voorbij.

Zondag 12 december DAMHSA CRAIC De band Damhsa Craic speelt Ierse Folk- en pubsongs. De liefde voor de Iersemuziek heeft deze 5 muzikanten uit Apeldoorn bij elkaar gebracht. Plezier en gezelligheid in een ongedwongen sfeer maakt het feest compleet. Lekker meezingen met songs van the Dubliners en the Pogues etc. De band bestaat uit:Sandy wetzels: vioolInnes Gardiner: zangHans de Louter: contrabasJan-Willem Lammers: banjo en gitaarGert de Graaf: gitaar 

Aanvang coronatijd 14.00 uur. Vrij toegang.  

Graag tot Blues en groet, Jan