Nieuwsbrief 15 april

Woensdag 18 april STARDUST COMBO
Het StarDust Combo speelt oldtime Jazz, Swing en Dixieland, zoals bekend van Louis Armstrong, Benny Goodman en The Dutch Swing College Band
De naam van de formatie is ontleend aan een tophit uit de Swing periode die in hun repertoire ook een plaats heeft gekregen : StarDust
De bezetting van het 4 mans combo is
viool, klarinet en vocal – Karel Willemsen jr.
jazzgitaar en banjo       – Karel Willemsen sr.
contrabas                      – Arthur van der Kroft
slagwerk                       – Thomas Sonneveld
Aanvang 21.00 uur vrij toegang.
Donderdag 19 april JORDAN MATTHEW YOUNG
Jordan Matthew Young is een rasechte southern blues artiest die het voor elkaar krijgt om jaarlijks 200+ shows neer te zetten. Hij trekt met zijn band door de hele USA en sinds 2017 ook door heel Europa. In 2016 uitgeroepen tot beste bluesrock band van Utah door de Best of Utah Music Awards.

De band is strak, heeft een bluezy ritmesectie met Jordan op gitaar met vette bluesriffs en een heerlijke sound. Dit in combinatie met zijn gouden strot maakt Jordan Matthew Young een juweeltje die niet tussen de grote namen zal misstaan. De band is bezig met een goede reputatie op te bouwen in Europa. Overal waar ze komen zijn de concerten goed ontvangen en zijn de bezoekers in een blues shock achter gelaten……
Niet te missen dus, Jordan Matthew Young en zn band.
Aanvang 21.00 uur vrij toegang.
Vrijdag 20 april NEIGHBOURS
Rap, house en drumcomputers? Dit zijn woorden waar de Groningse blues -rockformatie Neighbours nog nooit van gehoord heeft. Authenticiteit is het sleutelwoord van deze groep en dat is te horen ook! Stuk voor stuk zijn de leden van de Groninger groep puristen te noemen. Alle bandleden kunnen door middel van deze band hun muzikale voorliefde met hart en ziel uitvoeren. Voor alle bandleden geldt, dat ze reeds lang met de blues bezig waren. Voordat ze tot Neighbours toetraden. Hoewel de groep voornamelijk covers speelt, hebben ze ook eigen nummers in hun repertoire. Met 200% inzet brengen ze stevige bluesrock ten gehoreNeighbours. is een zeer geschikte band voor cafÈs en feesten, maar ook op een 60s party zijn ze zeer op hun plaats.Zang Rene Muthert-Alex Gache Solo Gitaar=Harry Greenfield Slaggitaar=Gerrit Veen Basgitaar=Wessel Baptista Drums
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.
Zaterdag 21 april DOWN HOME BLUESBAND
Seit über 25 Jahren hat sich die Düsseldorfer DOWN HOME BLUES BAND leidenschaftlich dem Blues verschrieben.
Mit viel Respekt vor den Originalen zollt die Band den großen Meistern wie John Lee Hooker ,Muddy Waters, Albert King, Howlin’ Wolf, Otis Rush oder Robert Cray, um nur einige zu nennen, auf ihre ganz eigene und unverwechselbare Art Tribut.
Wer die Band “live” erlebt hat, weiß, warum die DHBB deutlich vom Klischee einer reinen “Coverband” abweicht… ihre eigenwillige Interpretation und virtuose Darbietung hebt die jeweiligen Stücke mit viel Liebe zum Detail immer wieder neu “aus der Taufe”. Einige Eigenkompositionen runden das Programm ab, das jedem Bluesfan und -kenner das Herz aufgehen lässt.
Aanvang 22.00. Vrij entree.
Zondag 22 april QUIET BOY
Als men bij een bluesband denkt aan doorgewinterde muzikanten met een rugzak vol levenservaring zal Quiet Boy u wellicht verassen. Deze nieuwe, relatief jonge, 5 koppige band is niet bang om de blues-legacy over te brengen op de oude maar ook zeker de jongere generatie van deze tijd. De jeugd heeft immers de toekomst in de bluesmuziek. Hun repertoire bevat zowel het nieuwere bluesrock spectrum van onder andere Joe Bonamassa en Aynsley Lister als de oude klassieke sound van BB-King, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. Ondanks hun korte bestaan als band hebben zij individueel al behoorlijk wat podiumervaring achter de kiezen uiteenlopend van hardrock en blues tot pop en soul. Kortom een bijzonder interessant stel rasmuzikanten die elkaar helemaal gevonden hebben in deze samenstelling en muziekscene.
Line-up:
Zang                      –              Nolle Groen
Bas                        –              Arne Poels
Piano & Orgel    –              Chris van de Bunte
Drums                  –              Beinte Groen
Gitaar                   –              Mark Dal
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.
Groet en tot blues,
Jan