Nieuwsbrief 12 november

Deze week in het Bluescafe Apeldoorn op de planken.

Woensdag 15 november STARDUST
Het StarDust Combo speelt old time Jazz, Swing en Dixieland, zoals bekend van Louis Armstrong, Benny Goodman en The Dutch Swing College Band.
De naam van de formatie is ontleend aan een tophit uit de Swing periode die ook in hun repertoire een plaats heeft gekregen : StarDust.
De bezetting van het 4 mans combo:
viool, klarinet en zang – Karel Willemsen jr.
jazzgitaar en banjo – Karel Willemsen sr.
contrabas – Arthur van der Kroft
slagwerk – Thomas Sonneveld
StarDust treedt al jaren op voor een breed publiek, van receptie tot festival.
Aanvang 20.00 uur vrij toegang.

Donderdag 16 november JAMSESSIE/FREEDOM IN MUSIC
Aanvang 19.30 uur vrij toegang.

Vrijdag 17 november THE AUTOMATIC BLUESBAND
De Automatic Blues Band is in 1994 ontstaan uit de in 1980 opgerichte Seatbelts en kent nog twee van haar oorspronkelijke leden.: Joep Schaper (zang, bas) en Stef Eijkelenkamp (zang, bluesharp).
De band bestaat verder uit Johan Schoemaker (drums) en Eric van Bavel (gitaar; o.a. gespeeld bij Alan Gascoigne).
Alle vier de muzikanten hebben in de blues, bluesrock en aanverwante muziekstijlen hun sporen ruimschoots verdiend. Automatic Blues Band heeft in de loop der jaren opgetreden in diverse kroegen en op allerlei podia en bluesfestivals in de regio en heeft optredens verzorgd voor RTV Oost, radio Deventer en radio Steenwijk.
Het repertoire van Automatic Blues Band bestaat hoofdzakelijk uit minder bekende covers van zowel Amerikaanse als engelse blues en bluesrock artiesten. Automatic Blues Band schuwt daarbij niet afwijkende bluesschema’s, jazzy uitstapjes en country-invloeden. Alles met een eigen herkenbare sound.
Aanvang 22.00; toegang vrij.

Zaterdag 18 november BIG MATTH BAND
Après une dizaine d’années passées en tant que guitariste sideman sur la scène blues internationale, Big Matth crée le BIG MATTH BAND en 2013 et se révèle comme chanteur, guitariste et compositeur. Le Big Matth Band se fait alors rapidement connaître par son identité forte et un univers unique, alliant avec fraicheur le blues, la country, le swamp et le rhythm & blues…
S’appuyant sur une section rythmique solidement menée par Lonj à la basse et Bastien Cabezon à la batterie, et enrichies de l’orgue Hammond de Julien Bouyssou, les compositions de Big Matth, à la fois touchantes et entraînantes, se distinguent par la sincérité de son jeu de guitare et de sa voix.
Immanquablement plongé dans les années 50, 60 et 70, c’est en gravitant autour de la musique nord-américaine que Big Matth écrit ses morceaux, n’hésitant pas à passer de ballades folk bien senties aux rythmes festifs de la Nouvelle-Orléans.
Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Zondag 19 november BLUESWHEEL
Blueswheel bestaat uit vier ervaren muzikanten uit de regio Utrecht, die sinds 2013 met succes de Nederlandse poppodia onveilig maken met hun aanstekelijke blues-rock.
Een optreden van “the Wheel” staat garant voor stevig swingende blues waarbij op geheel eigen wijze, bekend- en minder bekend werk de revue passeert.
Frontman “Errie” Molijn wisselt zijn prachtige luide strot af met authentieke Delta bluesharp melodiën terwijl gitarist “Chief” Pete de gang er goed in houdt met zijn smeuïge riffs en unieke solo’s. Dit alles wordt vakkundig ondersteund door een strak shuffelende ritme-section met Manfred “the Man” op bas en Herman “drummertje” Scholte achter de batterij; smullen….
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Graag tot blues en groet,

Jan