Nieuwsbrief 6 november

Deze week op het podium van het Bluescafe Apeldoorn.

Donderdag 9 november JAY ELSKIR HOEFNAGEL
De 16 jarige Jay Elskir Hoefnagel staat al 4 jaar op de podium planken.
Zowel zijn muzikale- als persoonlijke ervaringen komen samen in een turbulente en unieke muziekstijl.
Onder de naam Manevarg wordt op 9 november het debuut album “Outside The Truth” gepresenteerd.
Bewogen door de sociale ongelijkheid, ongeloof in liegende leiders en druk van sociale media ontstaat een bewogen en indrukwekkende mix van muziek en emotie.
Solo en volledig akoestisch. Wees erbij!
Aanvang 20.30 uur vrij toegang.

Vrijdag 10 november V’GER
De band V’ger begon in 1979 met “oerleden” Hans Kuijs en Roy Bos. Het tweetal werd in 1980 uitgebreid met Dion Verhulst en Sjon Seinen.
De naam van de band was toen W.C Kids.
Na diverse naams- en personeelswisselingen heette de band in 1986 voor het eerst V’ger.
De bezetting was toen: Roy Bos (zang,slagitaar en keyboard), Hans Kuijs (basgitaar en achtergrondzang), Koen Kanters (gitaar en achtergrondzang)en Sjon Seinen (drums).
In de loop van de jaren tachtig en negentig werd er veel opgetreden, o.a. 2x in het Luxor.
V’ger heeft in deze periode enige wisselingen van pesoneel gehad. Zo hebben o.a. Ben Holman, Ton Tacke, Mark Polman, Marcel Timmer en Wil Haak deel uitgemaakt van V’ger (dat van 1989-1991 even Blade heette.
In de jaren 80 en negentig speelde band een mix van covers en eigen nummers. Op dit moment bestaat de setlist bijna geheel uit classic-rock covers.
Zang, gitaar, Keyboards – Roy Bos
Gitaar – Peter Weijman
Bas – Eelco Slont
Drums – Leon Keppels
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 11 november GROOVE ON THE ROOF
Groove On The Roof is een tienkoppige formatie die, mede dankzij een stevige blazerssectie, voor een welluidende luchtverplaatsing zorgt.
Het repertoire bestaat vooral uit ‘dampende’ soul. Naast de bekende klassiekers van Otis Redding, Aretha Franklin, Wilson Picket en Sam & Dave en de funk van o.a. James Brown, brengt de band ook meer eigentijds werk van o.a. Tower of Power, Incognito, Nile Rodgers en The Average White Band. Stevie Wonder komt natuurlijk ook ruimschoots aan bod. Om het feest compleet te maken brengt de band ook discowerk van o.a. The Trammps en KC & The Sunshine Band.
Kortom een show vol soul, funk en disco, waarbij de strakke ritmesectie er wel voor zorgt dat geen mens stil kan blijven zitten.
De band vindt zijn oorsprong in 1988 wanneer de eerste versie van de zevenmans blues/soulformatie Not Beethoven van zich laat horen en na een grootse aanpak enkele jaren later met een tien man sterke bezetting het land doorreist. In de huidige samenstelling staan alle neuzen uitsluitend richting soul en aanverwante muzieksoorten. Nu dus onder de illustere naam Groove On The Roof.
De bezetting is als volgt: Daniëlle Kobussen, Bert Meurs en Angela Huhnholz-Vos vormen het zangerstrio; de ritmesectie bestaat uit Leen van den Berg, Louk Matser, Jaap Datema en Darrin Dinsbach; Martin van Rijn, Theo Fiks en Edwin van Druten vormen de blazerssectie.
De band repeteert wekelijks in Wilp; wie het leuk vindt kan gerust een kijkje komen nemen. Mail even naar info@grooveontheroof.nl.
Kijk ook op www.grooveontheroof.nl
Aanvang 22.00. Entree 5,-

Zondag 12 november SPINROCK
Super vette rock: Herkenbaar, dansbaar en een knallende show!
Met onuitputtelijke energie en enthousiasme stoot Spinrock door, puur en onuitwisbaar. Frontvrouw Sabine Uitslag (ex-CDA politica / deelnemer Strictly Come Dancing en TVOH) volgt haar passie: samen met haar strakke rockband knallen op het podium!
Spinrock verrast telkens weer, met rock songs van vroeger en nu. Iedereen kent ze, iedereen zingt en danst mee. Daar valt ook niet aan te ontkomen met Sabine als frontvrouw. Met haar ene been in het publiek en de andere op het podium, zo zet ze de tent op z’n kop. De rotsvaste band erachter met mede oprichter Markjan (guitar&backing), Steven “The Animal” (drums) en Emiel (bass), houdt continue druk op de ketel. Feel the Power and be ready to rock! Bij Spinrock draait alles om het gevoel van het moment. Het maakt niet uit hoe klein de kroeg of hoe groot het festival, het is de chemie tussen band en publiek die Spinrock telkens weer creëert. De uitkomst is onvermijdelijk, een knallend feest en een onvergetelijke show!
Aanvang 16.00 uur vrij toegang

Groet en tot blues,

Jan