Nieuwsbrief 17 januari

Deze week op het podium van het Bluescafe Apeldoorn.

Vrijdag 18 januari DANNY AND THE WILDCATS
DANNY AND THE WILDCATS  www.facebook.com/dannywildcats  nemen u  mee terug in de tijd van de petticoat en vetkuifen .
Danny and the Wildcats onder leiding van zanger Klaas Reinders en New Level onder leiding van de doorgewinterde gitarist en zanger Carel Kdise zullen ervoor zorgen dat u deze muzikale avond niet snel zal vergeten. Met nummers van Elvis presley . Eddie Cochran . Fats Domino . en meerdere Rock and Roll helden met swingende nummers en mooie ballads .
Als je ze hoort swingen beginnen je voeten vanzelf mee te doen en voor je het weet ben je aan het rock&rollen of droom je samen weg met je partner op de dansvloer van een heerlijk schuifelnummer. Dan mag u dit niet missen.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 19 januari THE BLUESBREAKERS
De BluesBreakers is opgericht in 1995 door een van Nederlands bluesmannen van het eerste uur, Dik Korving (gitaar en zang). De band was eigenlijk een doorstart van de White Bluesband, die al vanaf de jaren ’70 de bluespodia in Europa onveilig maakte.
Waar de meeste bluesbands in Nederland zich tegenwoordig op de bluesrock richten, houdt de BluesBreakers het op traditional blues maar dan wel in al zijn vele facetten en stijlen. Tegelijkertijd probeert de band om een Europese draai aan de muziek te geven. Dit wordt nog het best geillustreerd door hun album Riverside uit 2012, waar op de hoes geen Amerikaanse juke joints of grootstedelijke neonletters prijken, maar heuse Hollandse windmolens in een groene polderweide.
Desondanks heeft de band een internationaal karakter. De mondharmonica wordt al vanaf het begin verzorgd door de Duitse Reinhard Sämisch en sinds 2011 maakt de Amerikaanse Nederlander Francesco Frentrop (toetsen en zang) deel uit van de band. Die laatste is samen met Dik Korving ook verantwoordelijk voor het eigen repertoire, dat met name in het buitenland goed wordt ontvangen. Zo zijn de nummers van de heren al te horen geweest op bluesprogramma’s in de VS, Rusland, UK, Frankrijk,
Duitsland, België en Kroatië.
Met sterke teksten en composities die vaak net even een andere twist hebben weten ze langzaam maar zeker de critici voor zich te winnen.
Ook live brengt de band een show waarin het met het grootste gemak de ene stijl na de andere de revue laat passeren. Dit heeft als voordeel dat ook mensen die niet volledig blues-minded zijn (ze bestaan) plezier beleven aan de optredens. Het gaat uiteindelijk bij bluesmuziek ook, of misschien wel juist om entertainment en er zullen geen mensen zijn die na een avondje BluesBreakers met een slecht gevoel naar huis gaan.
De Bluesbreakers heeft verschillende internationaal bekende acts begeleid, waaronder: Dr. Feelgood (UK), Willie Foster (US), John Campbelljohn (CA), Keith Dunn (US), Dave Hole (AU), Magic Frankie (NL), Marty Hall (CA), Chris Jones & Steve Baker (UK), Mike Anderson Band (DK), Nico Christiansen (NL), The Stewart Barnes Band (UK) en DieDra (US).
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.