Nieuwsbrief 10 februari

Beste muziekliefhebber,

Hier weer een overzicht van de bands die deze week op het podium staan.

Vrijdag 14 februari THE BULLFROG BLUESBAND
The Bullfrog Bluesband is een viermansformatie die stevige bluesrock speelt in de traditie van Walter Trout, John Mayer, Joe Bonamassa & Rory Gallagher. De band is opgericht door Taco “The Bullfrog” Verweel, vernoemd naar een grote, exotische kikkersoort..
Oorspronkelijk “Swampcrocs” geheten verandert de band, na het inlijven van Taco “the Bullfrog” Verweel, zo genicknamed vanwege zijn unieke stemgeluid, zijn naam al snel in “The Bullfrog and the T-bone shuffle”. Na verloop van enige tijd echter is Taco het enige oorspronkelijke lid nog van deze band.
In 2007 wordt drummer Henk “the Face” van Driel toegevoegd op advies van de toenmalige toetsenist. De band timmert op dat moment aardig aan de weg, doet wat optredens in lokale en regionale gelegenheden en speelt op verschillende bluesfestivals, waaronder Brielle Blues, het De Koninck Bluesfestival Delft en Hofstad Blues in Den Haag, etc. Na een persoonlijke tragedie in het leven van Henk stopt deze met de band, mede omdat kort daarvoor ook de bassist de band heeft verlaten. De band komt hierdoor tijdelijk op non-actief te staan. Echter, tegen het einde van het jaar besluit Henk de band nieuw leven in te blazen. Hij heeft Ed “Astaire” Vrijland bereid gevonden om de sologitaar ter hand te nemen, de oude toetsenist is ook weer van de partij en ook Taco neemt de zangpartijen weer voor z’n rekening, zodat ook de oude bandnaam gehandhaafd kan blijven. Deze is inmiddels wel veranderd in The Bullfrog Bluesband. Allereerst gaat de band dus weer als 5-mansformatie van start.De huidige formatie bestaat nu vanaf 2012 uit 4 leden waaronder de kersverse bassist Steef Lind.
Wat kunt u verwachten?
De basis, bassist en drummer, staat als het spreekwoordelijke huis. Echter, individueel willen ze, afzonderlijk van elkaar, ook nog weleens knallen. Techniek te over. De solopartijen van Ed zijn behalve virtuoos ook vaak onnavolgbaar. Een gitarist van dit kaliber is zeldzaam. Voeg daar het unieke en karakteristieke stemgeluid van Taco aan toe en zijn loeistrakke gitaarpartijen en daar staat een bluesrockband die zich kan meten met het beste van vaderlandse bodem en waarschijnlijk ook daarbuiten. Al met al een band die je gehoord en gezien moet hebben. Met andere woorden:Are you already froggyfied?
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.


Zaterdag 15 februari BRICKYARD
Brickyard is een rockband die in 2005 is ontstaan. Omdat de band in een oude steenfabriek repeteerde was de naam Brickyard snel gevonden. Vanaf de oprichting werd de band meteen al veel gevraagd voor optredens door heel Nederland.
De huidige bezetting van de band bestaat uit:
Chantal Bello -zang
Ruud Maalderink-sologitaar/backing vocals
Rinus de Lang-bas/backing vocals
Kfir Quist-drums/backing vocals
Het repertoire bestaat tegenwoordig voor een groot deel uit (classic) rocknummers. Vanaf de jaren 70 tot en met eind 90, het komt allemaal voorbij en wordt met de stevige sound die Brickyard eigen is neergezet!
Zangeres Chantal is een ware performer die de songs met heel veel power uitdraagt. Samen met de mannen klinkt rock zoals rock hoort te klinken en mogen wij spreken van een uitstekende match! En zo wordt elk optreden opnieuw een feest, een happening! Naast het repertoire van stevige rockcovers heeft Brickyard ook zelf de nodige cd’s gemaakt met eigen rock en bluesrock songs.
“First Bricks”
Vrijwel meteen na het ontstaan van de band wordt het eerste album “First Bricks” in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dit debuutalbum werd verrassend positief ontvangen door diverse regionale en lokale radioprogramma’s en is vervolgens door verschillende radiostations in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de VS gedraaid.
In 2008 krijgt Brickyard een platencontract aangeboden en brengt de platenmaatschappij Marista Records in de jaren daarna 4 cd’s van de band in de Benelux uit. Het Brickyard album “Hey YOU” is intussen opgenomen op de lijst van “Classic Jewels” en nog steeds verkrijgbaar via o.a. de reguliere platenzaak en BOL.COM.
Recensie:
http://www.cultuurbosch.nl/blog/7616/brickyard–steengoede-rock/
Aanvang 22.00 uur, toegang gratis.


Zondag 16 februari THE BOTTLES
De harde kern van The Bottles wordt gevormd door frontman/zanger/mondharmonicaspeler Hans van Mastrigt, bassist Martin van Delden, en gitarist Lex Kemper. Samen zingen en spelen zij vooral het betere popwerk uit de jaren ‘60 en ‘70, afgewisseld met bluesy tunes ook uit die tijd.
Doorgaans gebeurt dat in een akoestische setting, maar afgelopen december werden zij voor een speciale gelegenheid versterkt met toetsenman Wan Kemper, en drummer Martin Krijnen, met wie ze ook een lang muzikaal verleden delen. Dat is eenieder zo goed bevallen dat dit voor herhaling vatbaar is!
Er worden werken gespeeld van the Kinks, Eric Clapton, Coco Montoya, uiteraard ook Beatles, en Zappa, maar ook the Monkees, John Mayall, the Everly brothers, Randy Newman, en nog vele anderen.
Toegang gratis!

Groet en tot blues,

Jan