Nieuwsbrief 20 mei

Vrijdag 24 mei THE RUDE MOVE
Opgericht in 2008 onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move in de afgelopen jaren een goede naam als verrassende en energieke bluesband opgebouwd bij menig café en op festival podia in Nederland.
Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène.
Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Want op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek.
The Rude Move bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend en nu hun krachten gebundeld hebben in de Blues en altijd hun liefde voor muziek uitstralen….
November 2018 bracht de band de CD “Blues is my only friend” uit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van The Rude Move.
Dennis Gosens – Gitaar en zang
Bas Buis – Basgitaar Frans Ogiér – Drums
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 25 mei BLUES AND BEYOND
De professionele muzikanten van Blues & Beyond zijn samengekomen na een aantal gelegenheidsoptredens.
De bandnaam is gekozen vanwege een voorliefde voor de Blues, maar er is Beyond toegevoegd omdat er vele uitstapjes mogelijk zijn naar andere min of meer verwante muziekstijlen. Blues & Beyond bestaat uit: Luuk Kranenburg op drums, percussie en backing-vocals; Kim Wijsbeek op akoestisch en elektrisch gitaar en basgitaar; Ton van Hooft op mondharmonica en vocals; Ruben Welbedacht op basgitaar en elektrisch gitaar; Sjaak van Vugt op akoestisch en elektrisch gitaar en basgitaar en vocals.
Blues & Beyond neemt je mee langs verschillende blues stijlen door de jaren heen in hun herkenbare eigen sound!
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Groet,

Jan

Nieuwsbrief 13 mei

Deze week op het podium van het Bluescafe Apeldoorn.

Vrijdag 17 mei DOG TRAIL BLUESBAND
Dog Trail Bluesband: een ‘Real Deal’ band die een spoor nalaat. Allemaal afkomstig van de Hondsrug in Drenthe. Bluesland!
Met een gevarieerd repertoire: o.a. Cuby & the Blizzards, Katie Webster, Freddie King,
Koko Taylor, Otis Rush, Gov’t Mule, Etta James, Joe Bona-massa en Bettye Lavette. Ingrediënten: ‘Ouwe’ soulstem,
opzwepende piano/hammond, steady knorrende bas, ‘driving guitar’ en smaakvolle ‘fun to look at’ drums.
Genieten dus, met emotie, gáán voor die zaal, stilzitten
onmogelijk, één conclusie: “Makes you follow”.
De bezetting:
Yvonne Coenraad – zang
Bert Beijersbergen – gitaar & zang
Frans Jeurink – basgitaar
Bé Hooiveld – drums
Liza Bordewijk – hammond & piano
Aanvang 22.00; toegang vrij.

Zaterdag 18 mei THE HIGHWAY RYTHM AND BLUESGANG
The Highway R&B Gang, is een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt!
The Highway Gang speelt op festivals, café’s en andere podia. De blues wordt in heel Nederland, maar ook in Duitsland gebracht.
De stijl van de Gang laat zich nu merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.
De muziek onderscheidt zich doordat we geen ellen lange gitaar- of harmonicasolo’s spelen of korte sets. De nummers zijn gevarieerd, bieden grote afwissing qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica, Hammond-orgel en vooral erg veel speel plezier. We bieden een programma van ongeveer 3 uur.
Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, “duidelijk geen band van dertien in een dozijn”.
De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mond-harmonica èn het Hammond-orgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.
De “Gang” is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt.
The HIGHWAY rhythm & blues GANG bestaat uit:
Marco Neep – Drums en Zang
Henry Neep – Basgitaar
Eric Bosma – Gitaar en Zang
Peter Venema – Harmonica en Hammond orgel
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Hoop tot Blues en groet,

Jan